Nordmenns kosthold 2024: Mer egg, mindre rødt kjøtt
2 artikler i saken
22 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
2 artikler i saken
22 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
En fersk rapport fra Animalia for 2024 viser at nordmenns eggforbruk økte med 5,9 prosent til et rekordhøyt nivå. Samtidig sank inntaket av rødt kjøtt med 1,2 prosent, mens totalt kjøttforbruk per person var 54,9 kilo.
Nordmenns eggforbruk nådde et rekordhøyt nivå i 2024 med en økning på 5,9 prosent, tilsvarende 13 egg per person.
Inntaket av rødt kjøtt sank med 1,2 prosent i 2024, mens forbruket av hvitt kjøtt forble tilnærmet stabilt.
Totalt kjøttforbruk per person var 54,9 kilo i 2024, hvor svin var mest spist, fulgt av fjørfe og storfe.
En ny rapport fra Animalia viser at nordmenns forbruk av rødt kjøtt sank med 1,2 prosent i 2024, mens eggforbruket økte med hele 5,8 prosent til et rekordhøyt nivå. Helsedirektoratet er fornøyd med nedgangen i rødt kjøtt, men overrasket over den kraftige økningen i egginntaket.

En fersk rapport fra Animalia viser at nordmenns eggforbruk økte med 5,9 prosent i 2024, til det høyeste nivået noensinne. Samtidig sank inntaket av rødt kjøtt med 1,2 prosent, mens hvitt kjøtt var stabilt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!