Tine Sundfør: Derfor bør du handle mat i Norge, ikke Sverige
1 artikkel
4 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
4 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Ernæringsfysiolog Tine Sundfør handler ofte mat i Norge før hytteturer til Sverige, og advarer mot å la seg friste av billige varer. Hun påpeker at svensk karbonadedeig har dobbelt så mye fett, og at brød, frukt og grønt ofte er av dårligere kvalitet enn i Norge.
Svensk karbonadedeig inneholder 10 prosent fett, dobbelt så mye som norsk karbonadedeig, og kan sammenlignes med norsk kjøttdeig.
Sundfør handler frukt, grønnsaker, brød og fersk fisk i Norge, da svenske brød ofte har mer sukker og mindre fullkorn, og fersk fisk er vanskelig å finne.
Hun fremhever svensk ost som et bedre utvalg, men kritiserer kvaliteten og mangfoldet på frukt og grønt i svenske grensebutikker.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!