
Kokkejævel raser: Villedende holdbarhetsdatoer lurer nordmenn
1 artikkel
5 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...

1 artikkel
5 dager siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Kjendiskokk Asbjørn Sandøy kritiserer matprodusenter for å bruke korte «best før»-datoer på varer med lang holdbarhet, som salt, og hevder det lurer nordmenn til å kaste spiselig mat for å øke salget. Mattilsynet bekrefter at datomerking av salt er frivillig, mens saltprodusenten Jozo forsvarer praksisen med hensyn til jodtilsetning og kvalitetssikring.
Asbjørn Sandøy kritiserer matprodusenter for å sette korte «best før»-datoer på varer som salt, mel og pasta, og hevder dette er kynisk for å øke salget.
Mattilsynet opplyser at datomerking av rent salt er unntatt fra kravet, men produsenter kan velge å merke det hvis det er tilsatt stoffer som jod.
Saltprodusenten Jozo, via Rickard Hedin, forklarer datomerkingen med at jod er et flyktig tilsetningsstoff som mister effekt over 3-5 år, for å sikre kvalitet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!