Nyhetssaker
Person

Vegard Jansen Hagen

Totalt 8 artikler.

NRK forbereder VM-sendinger: Håper på seerrekord med Norge
Nettavisen logoNettavisen

NRK forbereder VM-sendinger: Håper på seerrekord med Norge

NRK forbereder seg på å sende fotball-VM 2026, hvor Norge deltar for første gang på 28 år, og håper på seerrekorder. Sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt beskriver prosessen med å besette kommentatorroller som krevende, men morsom. Kanalen deler rettighetene med TV 2 og mobiliserer for å møte publikums store informasjons- og underholdningsbehov.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kritiseres for manglende entusiasme
Nettavisen logoNettavisen

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kritiseres for manglende entusiasme

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker kritiseres for manglende entusiasme etter Bodø/Glimts vinnermål mot Brann i Eliteserien. Flere reagerer på 17 sekunders stillhet, noe som antyder partiskhet gitt Alsakers tidligere uttalte Brann-sympatier. Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forsvarer Alsaker, men innrømmer at enkeltsituasjoner kan løses bedre.

TV 2-kommentator Alsaker beskyldes for partiskhet etter Glimt-seier
NRK logoNRK

TV 2-kommentator Alsaker beskyldes for partiskhet etter Glimt-seier

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker møtte kritikk på sosiale medier etter Bodø/Glimts seier over Brann i Eliteserien. Flere mente Alsakers kommentarer manglet entusiasme ved Glimts avgjørende mål, noe som utløste debatt om kommentatorers objektivitet. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt forsvarer Alsaker, og TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen anerkjenner utfordringene med live-kommentering.

TV 2 og Viaplay deler rettigheter for Østerrike-renn
VG logoVG

TV 2 og Viaplay deler rettigheter for Østerrike-renn

TV 2 og Viaplay har inngått en avtale om å dele rettighetene til verdenscuprenn i alpint, hopp og kombinert fra Østerrike. Dette sikrer norske TV-seere tilgang til 26 konkurransedager, inkludert klassikere som Kitzbühel og Hoppuka. Avtalen løser tidligere problemer med svarte skjermer og starter med alpinåpningen i Sölden.