Eva Storrusten (34), utdannet arkitekt, debuterer som artist med albumet "Through Darkness", der hun utforsker personlige traumer og motgang gjennom musikk. Inspirert av artister som Nina Simone og Eva Cassidy, og med bakgrunn fra vokalkollektivet Oslo 14, har Storrusten skapt et album som beskrives som nakent, sårbart og ærlig.
Albumet inneholder både engelske og norske tekster, hovedsakelig skrevet av Storrusten selv, og musikken beveger seg i et pop- og indie-landskap med jazzinnslag.
Anmelderen fremhever Storrustens fine stemme og varme uttrykk, og antyder at prosjektet har vært en viktig del av hennes egen helingsprosess.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Ingebjørg Loe Bjørnstad (46) presenterer sitt personlige album «Duv», der hun utforsker store temaer som følelser, vold og ensomhet på dialekten surnadalsk. Sammen med trekkspiller Frode Haltli og felespiller Håkon Aase skapte Bjørnstad et kammermusikalsk uttrykk gjennom en liveinnspilling i Trondheim, ledet av tekniker Kyrre Laastad. Tekstene berører kroppslige uttrykk, sensualitet og forholdet mellom det vakre og stygge, og viser Bjørnstads evne til å formidle inderlighet. Albumet fremstår som et kompromissløst visittkort som bekrefter Bjørnstads unike stemme.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
2 måneder siden
Signe Førre fra Voss debuterer med albumet «Fagert», som henter inspirasjon fra musikalske tradisjoner fra Balkan og Norge. Hun har reist i land som Tyrkia, Kroatia og Bulgaria, og kombinerer tradisjonelle melodier med egne komposisjoner. Førre synger på flere språk, men formidler en sterk troverdighet i sin musikk. Med seg har hun et band bestående av Jo Asgeir Lie, Kåre Opheim og Torbjørn Økland. Musikken er en blanding av folkemusikk, verdensmusikk, rock og jazz, og albumet fremstår som en lovende debut.
14 dager siden
Artikkelen introduserer Vaarin, en singer-songwriter fra Hokksund, og hennes nye album «Heading Home». Albumet beskrives som en reise tilbake til artistens røtter og oppvekst i et kreativt hjem. Gjennom tekstene utforsker Vaarin temaer som minner, nostalgi og følelsen av å høre hjemme, selv etter å ha flyttet til hovedstaden. Albumet er et samarbeid med flere musikere, inkludert artistens far, og fremheves som et nydelig og inderlig visittkort som viser Vaarins talent og stemme.
4 måneder siden
Sanger og forsker Lisa Bonnár Stjernø har utgitt et album med elleve kjente norske vuggesanger. Hun har tidligere forsket på vuggesangers betydning, og gir nå sine personlige tolkninger av sanger som «Eg veit ei lita jente» og «Blåmann, blåmann». Med seg har hun jazzmusikerne Sigurd Hole på bass og Andreas Ulvo på piano. Sammen skaper de et nedstemt og vakkert lydbilde som fremhever vuggesangenes evne til å skape ro. Albumet presenterer en viktig del av norsk kulturarv.
3 måneder siden
Stine Bogsveen, en 27 år gammel artist fra Trysil, debuterer med albumet 'Daggry'. Hun skriver og fremfører all sin musikk selv, med en stil som kombinerer singer-songwriter, countryrock, americana og norsk vise. Bogsveen synger på dialekt og formidler historier gjennom tekstene sine. Anmelderen fremhever hennes stemme, personlighet og potensial, og ser frem til hennes videre utvikling. Hun samarbeider med anerkjente musikere som Anna Ueland, Kyrre Laastad og Stian Lundberg.
14 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
2 måneder siden
Den svenske saksofonisten Elin Forkelid har gitt ut albumet «Songs to Keep You Company on a Dark Night», inspirert av Kenny Wheelers «Angel Song». Forkelid ønsker å tilby trøst gjennom musikken, som ble spilt inn i Atlantis Studio i Stockholm med musikerne Mats Dimming, David Stackenäs og Tobias Wiklund. Albumet inneholder både egne komposisjoner og coverlåter som Stevie Nicks´ «Landslide» og Carla Bleys «Ida Lupino». Det trommefrie lydbildet skaper en rolig og behagelig atmosfære.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
26 dager siden
Artikkelen omhandler Julie Alapnes' tredje album «Reinkalvria», der hun kombinerer folkemusikk med rock og joik. Alapnes skriver selv tekstene, som omhandler temaer som kjærlighet, tvil og håp. Hun får skryt for sin stemme og sitt musikalske uttrykk, og for å ha med seg dyktige musikere som Petter Carlsen, Aleksander Kostopoulos og Halvard Rundberg. Instrumentalsporet «Gazas håp» fremheves spesielt.
19 dager siden
Artikkelen omhandler Silje Nergaards nye album «Tomorrow We'll Figure Out the Rest», som beskrives som artistens beste til nå. Albumet inneholder både egne låter og en versjon av «Lover Man», og viser Nergaards utvikling og modenhet som artist. Barndommen hennes trekkes frem med et gammelt kassettopptak av foreldrene som synger jazz. Vince Mendoza har bidratt med arrangementer, og flere kjente musikere deltar. Anmelderen mener Nergaard fremstår som tryggere, sterkere og mer ekte enn noen gang.
5 dager siden
Vidar Furholt, singer-songwriter fra Marnardal med bakgrunn som lektor i Stavanger, har gitt ut albumet «Slippe taket». Albumet preges av personlige og inderlige tekster på sørlandsdialekt, der han reflekterer over minner, læring av feil, relasjoner og det å gi slipp på fortiden for å se fremover. Musikalsk beveger han seg i et singer-songwriter-landskap med innslag av country, og får støtte av dyktige musikere fra Stavanger, blant annet gitaristen Dag Vagle. Furholts uttrykk og stemme kan minne om artister som Jan Eggum og Bjørn Eidsvåg. Han legger vekt på ekte følelser, verdifulle relasjoner og viktigheten av å bruke tiden på det som virkelig betyr noe. «Slippe taket» byr på et varmt og troverdig møte med en moden artist som deler sitt univers.
14 dager siden
Artikkelen omhandler Mats Eilertsens nye soloalbum «1», som er hans andre solo-utgivelse. Eilertsen er en anerkjent og allsidig bassist, kjent for sitt arbeid med en rekke band innen jazz og folkemusikk. Albumet beskrives som en svenneprøve der Eilertsen utforsker bassens muligheter med inspirasjon fra folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Han bruker mye bue og viser stor innlevelse og teknisk dyktighet. Artikkelen fremhever Eilertsens lyriske tonespråk og evne til å skape varme og inderlighet i musikken sin.
5 dager siden
Emmalisa Hallander (26) er et lovende nytt navn i den svenske jazzvokaltradisjonen, inspirert av legender som Alice Babs og Monica Zetterlund. Hun skriver egne låter med et tidløst preg hentet fra American Songbook, og formidler dem med en moden og personlig stemme. Hallander opptrer med en trio bestående av piano, bass og trommer, i tillegg til strykekvartett og gjesteartister på trompet og saksofon. Musikken hennes er preget av vakker og tidløs jazz med temaer som lengsel og romantikk. Anmelderen ser henne som en verdig arvtaker etter store vokalister som Ella Fitzgerald, men påpeker at hun kan utvikle mer originalitet i fremtiden.
29 dager siden
Artikkelen omhandler Kristoffer Cezinando Karlsens nye album «Sinekyre 3», som markerer et tydelig brudd med hans tidligere pop-orienterte stil. Albumet beskrives som udefinerbart, med et lydbilde preget av industriell elektronika, 90-talls hiphop og moderne klassisk musikk. Tekstene er underordnet og fungerer mer som en del av lydbildet. Albumet gir et innblikk i artistens kaotiske tankesett, men er ikke nødvendigvis lett å lytte til. Anmelderen mener at albumet er gjennomtenkt, men ikke plettfritt i gjennomføringen, og at lytterens opplevelse vil være avgjørende for hvordan det mottas.