Pentagons generalinspektør har startet etterforskning av en chat-skandale der amerikanske etterretningsledere angivelig brukte en kommersiell meldingsapp til å diskutere krigsplaner.
Evalueringen fokuserer på Hegseths bruk av appen til offisielle formål.
Skandalen har satt etterretningsledelsen under hardt press.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
27 dager siden
Pentagon har startet etterforskning av en chat-skandale der sikkerhetstopper i Donald Trumps administrasjon diskuterte et kommende angrep i Jemen via meldingstjenesten Signal. Sjefredaktør i The Atlantic, Jeffrey Goldberg, ble utilsiktet inkludert i chatten. Etterforskningen vil også omfatte Pete Hegseths bruk av kommersielle meldingsapper.
1 måned siden
Amerikanske etterretningsledere er under granskning etter at det ble avslørt at krigsplaner ble diskutert i en kryptert chat-app. Senator Mark Warner krever at Mike Waltz trekker seg, og mener liv kunne gått tapt om informasjonen hadde lekket. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg ble ved en feil lagt til i en Signal-gruppe der USAs sikkerhetsledere diskuterte angrepsplaner mot Jemen. Forsvarsminister Pete Hegseth skal ha delt detaljer om våpen, mål og tidspunkt for angrepene. CIA-direktør John Ratcliffe bekrefter sin deltakelse, men benekter deling av gradert informasjon. Demokrater krever nå full offentliggjøring av chatloggen.
8 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth er under sterkt press etter avsløringer om at han delte gradert informasjon om militære angrepsplaner i en privat chatgruppe med familiemedlemmer og andre. Hendelsen, kalt «Signalgate», har ført til fullstendig kaos i Pentagon, ifølge tidligere pressesjef John Ullyot. Eksperter beskriver delingen som straffbar og svært alvorlig, da den kan sette amerikanske liv i fare og svekke landets militære beredskap. Det pågår en diskret prosess for å finne en ny forsvarsminister. Hegseth avviser anklagene og omtaler mediedekningen som bløff, mens president Trump støtter ham. Likevel mener eksperter at Hegseth vil bli erstattet innen noen måneder på grunn av skandalen og svekket tillit både internt og eksternt.
12 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth opplever turbulens i Pentagon, med flere rådgivere som går av. En intern gransking om lekkasjer har ført til suspensjoner og oppsigelser av sentrale medarbeidere. Samtidig er Hegseth involvert i en skandale der sensitiv militær informasjon ble delt via meldingstjenesten Signal, noe som førte til kritikk og bekymring for sikkerheten. Tidligere forsvarsministre har uttrykt bekymring over situasjonen og bedt Kongressen om å gripe inn etter flere oppsigelser av toppledere i forsvaret, som de mener er partipolitisk motivert.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist utilsiktet ble invitert inn i en intern gruppechat hvor sensitive militære opplysninger ble delt. Chatten omhandlet blant annet et kommende amerikansk angrep i Jemen. Etterretningssjef Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om hun brukte sin private mobiltelefon i chatten, og henviste til Det nasjonale sikkerhetsrådet. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell og pinlig. President Trump bagatelliserte saken som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiver Michael Waltz, som inviterte journalisten inn i gruppen.
1 måned siden
En lekkasje fra en kryptert gruppechat avslørte USAs angrepsplaner mot Jemen, der detaljer om våpen, mål og tidspunkt ble diskutert. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg var utilsiktet til stede i chatten. Diskusjonen omhandlet også rapporterte dødstall, noe som førte til reaksjoner fra flere involverte, inkludert sikkerhetsrådgiver Mike Waltz. Hendelsen har skapt spekulasjoner om Waltz' stilling og reiser spørsmål om sikkerheten ved bruk av krypterte meldingsapper for sensitiv informasjon.
1 måned siden
En amerikansk redaktør fikk ved en feil tilgang til topphemmelig militær informasjon om en nært forestående militæroperasjon i Jemen via en chattegruppe. Informasjonen inkluderte detaljer om våpenbruk, mål og tidspunkt for angrepet. Saken har skapt sterke reaksjoner i Washington, der en senator krever at de involverte partene trekker seg. FBI har foreløpig ikke kommentert om de vil etterforske saken, men hendelsen trekker paralleller til Hillary Clintons tidligere e-postskandale.
1 måned siden
En journalist fra The Atlantic fikk tilgang til en meldingsgruppe på Signal hvor amerikanske forsvarstopper, inkludert forsvarsminister Pete Hegseth, diskuterte et angrep i Jemen. Hendelsen har skapt bekymring for sikkerheten rundt sensitiv informasjon og USAs forhold til sine allierte. Tidligere diplomat Kai Eide kritiserer den harde tonen og mener det bekrefter et inntrykk av at USA ikke lenger ser på venner og allierte som likeverdige. Eksperter påpeker at bruken av en slik app for planlegging av militære operasjoner er uvanlig og kan skyldes et ønske om å ta snarveier, noe som øker risikoen for lekkasjer og svekker tilliten internasjonalt.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist ved en feil ble invitert inn i en intern gruppechat. Chatten inneholdt detaljer om et planlagt amerikansk angrep i Jemen. Etterretningsdirektør Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om bruk av privat mobiltelefon i forbindelse med chatten. CIA-direktør John Ratcliffe bekreftet sin deltakelse, men avviste at det ble delt gradert informasjon. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell. President Trump bagatelliserte det som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiveren som inviterte journalisten.
1 måned siden
En lekkasje av meldinger fra en privat chatgruppe i Trump-administrasjonen har skapt sterke reaksjoner og beskyldninger om løgn. The Atlantic publiserte utdrag fra chatten, som angivelig inneholdt gradert informasjon om angrep mot Houthi-opprørere i Jemen. Senator Tammy Duckworth krever at Pete Hegseth går av etter å ha lekket informasjonen. Etterretningstopper i Trump-administrasjonen ble grillet i Representantenes hus om hendelsen. Det hvite hus hevder nå at lekkasjen er oppspinn, til tross for tidligere bekreftelse av meldingsloggene.
1 måned siden
Amerikanske sikkerhetsledere delte sensitive opplysninger om et angrep mot Jemen i en kryptert Signal-chat, men en journalist ble ved en feil lagt til i gruppen og avslørte lekkasjen. Eksperter beskriver hendelsen som ufattelig og kritikkverdig, og sammenligner den med Per Sandbergs reise til Iran. Bruken av vanlige smarttelefoner for slik kommunikasjon anses som risikabelt, og det stilles spørsmål ved loggføringen av føderal kommunikasjon. Etter avsløringen har flere krevd at de ansvarlige lederne trekker seg, mens Donald Trump mener det ikke er nødvendig.
9 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth har delt informasjon om hemmelige angrepsplaner i Jemen i en privat Signal-gruppe med rundt 13 personer, inkludert hans kone, bror og personlige advokat. Gruppen ble opprettet på hans private mobiltelefon før han ble godkjent som forsvarsminister, og informasjonen om angrepene 15. mars ble delt i chatten. Dette er den siste i en rekke skandaler knyttet til Hegseth, og eksperter mener det kan få konsekvenser for ham. Det hvite hus benekter at klassifisert informasjon er delt og avviser spekulasjoner om at Hegseth vil bli erstattet. Tidligere rådgivere som er mistenkt for lekkasjer, skal også ha vært med i gruppen. Eksperter påpeker at bruk av Signal for slike opplysninger er uvanlig og risikabelt, og at Hegseth skal ha blitt advart mot dette. Kritikk rettes også mot at Hegseths familie og nære medarbeidere har tilgang til sensitiv informasjon uten klar grunn.
1 måned siden
En dommer har beordret Trump-administrasjonen å bevare Signal-meldinger etter at en journalist fikk tilgang til en hemmelig gruppechat hvor angrep mot Jemen ble diskutert. En overvåkingsgruppe har saksøkt CIA-direktør John Ratcliffe og flere andre for ulovlig sletting av meldinger. Etterretningssjefer avviser anklagene om å ha delt gradert informasjon. The Atlantic publiserte skjermdumper som viser at forsvarsminister Pete Hegseth delte konkrete angrepsplaner mot Jemen i chatten. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz har tatt på seg ansvaret for feilen.
1 måned siden
En amerikansk overvåkingsgruppe har saksøkt flere av president Trumps toppministre etter at de brukte meldingsappen Signal til å diskutere militære planer mot houthiene i Jemen. Chatgruppen, som ved en feil inkluderte en journalist, anklages for å ha brutt føderale arkivlover ved å dele og slette meldinger. Søksmålet krever at de slettede meldingene hentes tilbake og at videre destruering hindres. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz har tatt på seg ansvaret for feilen, men president Trump har uttalt at han ikke planlegger å sparke ham. Demokratiske politikere krever fullt innsyn i chatloggen for å forsikre seg om at ingen gradert informasjon ble delt.
10 dager siden
USAs forsvarsminister Pete Hegseth opprettet en privat Signal-chat hvor han delte sensitiv informasjon om militære angrep mot houthiene i Jemen. Chatgruppen inkluderte hans kone, bror og flere nære kontakter, selv om kona ikke er ansatt i forsvarsdepartementet. Informasjonen som ble delt, omfattet flytider, våpentype og mål for angrepene 15. mars. Hegseth brukte sin personlige telefon til å opprette og kommunisere i chatten, ikke tjenestetelefonen. Dette skjer etter at The Atlantic-redaktør ved en feil ble lagt til i en lignende gruppechat, hvor han mottok detaljer om de samme angrepene kort tid før de ble gjennomført. Det hvite hus har undersøkt hvordan redaktøren ble lagt til, men har ikke kommentert Hegseths private chat.