Tidligere skihopper Anders Jacobsen har vunnet over Just Padel Group (JPG) i lagmannsretten, etter å ha vunnet i tingretten tidligere. Striden dreier seg om et tillitsbrudd og uriktige opplysninger i forbindelse med forretningssamarbeid.
Jacobsen er tilkjent 2,1 millioner kroner pluss saksomkostninger.
Han uttrykker lettelse over at saken er avsluttet, og hans advokat kritiserer de tidligere aksjonærene i JPG, inkludert Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, for deres opptreden i saken og etterlyser en unnskyldning for beskyldningene fremsatt mot Jacobsen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
20 dager siden
Tidligere skihopper Anders Jacobsen vant i Agder lagmannsrett mot Just Padel Group (JPG) i en erstatningssak. Jacobsen er tilkjent 1.546.000 kroner pluss saksomkostninger, en lavere sum enn tingrettens opprinnelige dom på 3,1 millioner. Saken dreier seg om salget av et padelsenter i Hønefoss, der Jacobsen mente han fikk for lite betalt da JPG ble solgt til We Are Padel. Jacobsens advokat understreker at det viktigste for Jacobsen har vært å bli trodd, spesielt etter anklagene som har blitt fremsatt. Tidligere var fotballprofilene Ole Martin Årst og Jesper Mathisen involvert i JPG, men de er ikke lenger parter i saken.
20 dager siden
Tidligere skihopper Anders Jacobsen har vunnet frem i Agder lagmannsrett i en erstatningssak mot Just Padel Group etter salget av et padelsenter i Hønefoss. Jacobsen mente han fikk for lite betalt for sin eierandel da selskapet ble solgt til svenske We Are Padel. Lagmannsretten dømte Just Padel Group til å betale 1.546.000 kroner til Anders Jacobsen Holding AS, i tillegg til å dekke saksomkostninger. Jacobsens advokat uttaler at Jacobsen er fornøyd med at retten har konstatert tilbakeholdelse av informasjon og uriktige opplysninger før aksjesalget.
20 dager siden
Anders Jacobsen har vunnet delvis frem i lagmannsretten i søksmålet mot Just Padel Group (JPG). Retten sier at ingen av partene vant ankesaken. JPG er dømt til å betale 1,5 millioner kroner til Jacobsen, i tillegg til sakskostnader på nesten to millioner. Jacobsen saksøkte JPG etter å ha solgt seg ut av et padelsenter før det ble solgt til et svensk selskap for 84 millioner kroner, og mente han fikk for lite betalt for sin andel. Tingretten ga Jacobsen medhold, men lagmannsretten halverte erstatningsbeløpet. JPG vurderer nå å anke saken videre, mens Jacobsen er fornøyd med utfallet og understreker at tillitsbruddet har vært det viktigste.
1 måned siden
Skihopper Anders Jacobsen møter Just Padel Group (JPG) i Agder lagmannsrett i en konflikt om salget av et padel-senter i Hønefoss. Jacobsen hevder han ble lurt av tidligere partnere, inkludert Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, til å selge sin andel for 3,1 millioner kroner under markedspris. Han anklager dem for å ha skjult en salgsprosess med We Are Padel (WAP). Mathisen avviser anklagene, mens Årst uttrykker skuffelse. JPG fastholder at avtalen er gyldig.
1 måned siden
Anders Jacobsen og Just Padel Group, tidligere eid av fotballprofilene Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, møtes igjen i lagmannsretten etter en anket dom fra tingretten. Jacobsen mener han fikk for lite betalt for sin andel av et padelsenter da selskapet ble solgt til We Are Padel. Tingretten ga Jacobsen medhold og tilkjente ham ytterligere 3,1 millioner kroner. Just Padel Group har anket dommen, og mener aksjekjøpsavtalen må respekteres. De har fremlagt nye bevis og vitner i lagmannsretten. Jacobsen uttrykker frustrasjon over en ny runde i retten, mens Just Padel Group ser frem til behandlingen. Partene har tidligere hatt en konfliktfylt rettssak med beskyldninger om løgn og ulik arbeidsinnsats.
1 måned siden
Tidligere fotballprofiler Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, sammen med forretningsmennene Eimund Tharaldsen og Jesper Brandt, møtte tidligere hoppprofil Anders Jacobsen i Agder lagmannsrett i en ankesak om salget av Just Padel Group (JPG). Jacobsen mener han fikk for lite betalt for sin eierandel da JPG ble solgt til We Are Padel. Tingretten ga Jacobsen medhold og tilkjente ham 3,1 millioner kroner pluss renter og sakskostnader, men JPG anket dommen. Mathisen forklarte i retten at målet var en rask handel og rettferdig fordeling ved salget, mens Jacobsen understreket at saken er en prinsippsak for ham.
1 dag siden
Viggo Kristiansen, som tidligere ble frikjent i Baneheia-saken, vitnet i ankesaken mot Jan Helge Andersen. Kristiansen ga uttrykk for at det var tungt å måtte forklare seg i retten igjen.
1 måned siden
Tidligere skihopper Anders Jacobsen kritiserer de kompliserte reglene i hoppsporten etter at Norge ble tatt for regelbrudd under ski-VM. Han mener regelverket er så omfattende og tolkningsbart at alle lag tøyer strikken, og at det er vanskelig å vinne uten å gjøre det. Jacobsen reagerer på hvor langt det norske laget var villig til å gå, men understreker at han ikke vet om dette er vanlig praksis.
1 måned siden
Tidligere verdensmester Anders Jacobsen mener de norske hopperne ble tatt for regelbrudd, men antyder at de fleste lag utfordrer grensene i hoppsporten. Han kritiserer det kompliserte regelverket og mener FIS bør ta ansvar for å skape større forutsigbarhet og like kontroller. Jacobsens uttalelser kommer etter helgens hoppskandale, der Norge ble avslørt for bevisst regelbrudd. Florian Liegl fra Østerrike bekrefter at også de prøver å tøye grensene, mens Johan Remen Evensen mener FIS selv har skyld i situasjonen. Slovenia har tidligere reagert på manglende forutsigbarhet i kontrollene.
2 måneder siden
Den tidligere styrelederen i Kleven Verft, Tomislav Debeljak, er i Gulating lagmannsrett dømt til å betale 120 millioner kroner til konkursboet etter verftskonkursen i 2020. Dommen er en helomvending fra tingrettens frifinnelse i 2023. Debeljak ble beskyldt for å ha svartmalt situasjonen overfor bankene og overført midler til egen konto i Kroatia. Forsikringsselskapet Tryg Forsikring er også dømt til å betale 30 millioner kroner. Bostyrer Bjørn Åge Hamre omtaler erstatningskravet som trolig norgesrekord i styreansvar, og uttrykker glede over at kreditorene nå har utsikter til å få dekket en stor del av kravene.
1 dag siden
Frikjente Viggo Kristiansen må vitne igjen i Baneheia-saken. Advokat Brynjar Meling mener dette styrker kravet om høyere erstatning fra staten.
1 måned siden
Tidligere skihopper Andreas Küttel innrømmer å ha brukt hårspray på hoppdressen for å redusere luftmotstanden under konkurranser. Sveitseren, som vant VM i storbakke i 2009, forteller at han tidlig ble klar over at juks var vanlig i sporten, og at utøvere byttet til større dresser etter første omgang. Avsløringen kommer i kjølvannet av VM-skandalen der flere norske hoppere ble diskvalifisert for manipulerte dresser. Johan Remen Evensen uttrykker lettelse over at flere nå står frem og forteller om juks. En tidligere skredder påstår også at det norske landslaget brukte trelim på dressene i 2021, men daværende sportssjef vil ikke kommentere påstanden.
2 måneder siden
Viggo Kristiansen er involvert i flere pengekrangler med tidligere støttespillere etter frifinnelsen i Baneheia-saken. Kristiansen forsøkte å få en raskere behandling av kravet fra Terje Helland, men dette ble avvist av retten. Samtidig har lagmannsretten gitt Kristiansen medhold i at advokat Arvid Sjødin og Helland ikke kan vitne i en konflikt med Eivind Pedersen, som krever over 4,4 millioner kroner. Pedersens advokat anker avgjørelsen om vitneforbud til Høyesterett, noe som fører til ytterligere utsettelse av rettssaken.
4 måneder siden
Flere stortingspolitikere har vunnet over Skatteetaten i den omstridte pendlerboligsaken. Etter å ha mottatt skattekrav og i noen tilfeller tatt opp lån for å betale, har nå flere politikere fått medhold i Skatteklagenemnda. Advokat Hanne Skaarberg Holen, som representerte flere av politikerne, bekrefter at alle hennes klienter har fått medhold. Totalt 11 av 38 politikere som fikk skattekrav valgte å klage. SV-politiker Torgeir Knag Fylkesnes, som fikk det største skattekravet og måtte ta opp lån på 700.000 kroner, er blant dem som har fått medhold. Han uttrykker lettelse, men også frustrasjon over å ha blitt mistenkeliggjort.
3 måneder siden
Gulating lagmannsrett har bestemt at Viggo Kristiansen må møte fysisk for å vitne i ankesaken mot Jan Helge Andersen. Dette til tross for at både forsvarere og statsadvokat hadde ønsket å bruke et videoopptak av hans tidligere forklaring. Retten begrunner avgjørelsen med at en videoavspilling kan være vanskelig å følge med på, og at Kristiansens umiddelbare forklaring er sentral i saken. Kristiansen, som ble frikjent for drapene i Baneheia, er bekymret for at han igjen skal bli utsatt for krenkende spørsmål. Statsadvokaten understreker at de ønsket videoforklaring for å skåne Kristiansen, men retten mener hans forklaring er viktig for å belyse saken. Kristiansen har mottatt 55 millioner kroner i erstatning etter frifinnelsen.