Langmyra skianlegg i Trondheim har etablert en egen "bæsje-tisseløype" for hunder for å redusere konflikter med skiløpere. Den 800 meter lange løypen er ment for at hunder skal gjøre fra seg før de går inn i de vanlige skiløypene.
Både hundeeiere og driftsledere ser positivt på tiltaket, og hundeeiere oppfordres til å rydde opp etter hundene.
Skianlegget håper dette vil gjøre anlegget mer tilgjengelig for alle, også de med hund.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Kathinka Christensen Sandvold er frustrert over å finne hundebæsjer i skiløypene ved Nordkisa. Hun fant flere ruker i og rundt løypene, og mener det er uakseptabelt at hundeeiere ikke plukker opp etter sine dyr. Hun understreker at dette er et ansvar hundeeiere har, og at det er viktig for å opprettholde et godt forhold mellom hundeeiere og andre skiløpere. Christensen Sandvold påpeker også at det kan være ubehagelig og uhygienisk for skiløpere å falle i hundemøkk. Hun foreslår at hundeeiere varmer opp hundene på parkeringsplassen før de går inn i løypene, for å redusere problemet.
1 måned siden
Thomas Thrap Huse, kjent som «Mr. Pimp Lotion», er frustrert over hundebæsj i skiløypene i Nordmarka. Han mener hundeeiere bør plukke opp etter hundene sine eller lære dem å bæsje utenfor løypa, og forteller om en episode der han selv falt i hundebæsj. Knut Johansson, seksjonsleder for Nordmarka, bekrefter at de mottar klager og oppfordrer hundeeiere til å rydde opp. Han anbefaler å bruke skituppen til å skyve bæsjen ut i skogen hvis man har glemt pose.
1 måned siden
Artikkelen omhandler problemet med hundebæsj i skiløyper og på turveier, og presenterer både frustrasjon og humoristiske løsningsforslag. Thomas Thrap Huse oppfordrer hundeeiere til å ta ansvar og rydde opp etter sine dyr, og forteller om da han selv gikk på trynet i hundebæsj. Artikkelforfatteren beskriver egne erfaringer med å unngå hundebæsj på tur, og foreslår alternative løsninger som bleier for dyr og bruk av hundebæsj som gjødsel.
29 dager siden
Artikkelen omhandler den generelle båndtvangen i Norge fra 1. april til 20. august, som krever at hunder holdes i bånd eller er forsvarlig sikret. Brudd kan medføre bøter eller avliving. Det finnes likevel hundeparker og friområder hvor hunder kan løpe fritt. Norsk Kennel Klub understreker viktigheten av slike områder for hundevelferd og oppfordrer kommunene til å tilby dette. Nationen har laget en oversikt over hundeparker og friområder basert på innrapportering, og oppfordrer leserne til å bidra med informasjon. Unntak fra båndtvangen gjelder for brukshunder, jakthunder, førerhunder og servicehunder i visse tilfeller.
3 måneder siden
Kathinka Christensen Sandvold er frustrert over hundemøkk i skiløypene i Nordkisa. Hun fant fem hauger med hundemøkk ved starten av løypa og mener problemet skyldes latskap blant hundeeiere. Sandvold, som selv er hundeeier, understreker at hundeeiere har et ansvar for å ta hensyn til andre skigåere. Hun foreslår at hundeeiere lar hundene gjøre fra seg på parkeringsplassen før de går inn i løypa, og at man som et minimum skyver møkka ut av sporet om man glemmer pose. Hun mener det er flaut at noen hundeeiere ikke rydder opp etter seg.
1 måned siden
Turgåere på Bogafjell i Sandnes er frustrerte over store mengder hundebæsj langs stiene. Ann-Iren Bjerkelo og hennes datter fant over 20 hundebæsjer på et lite område. Problemet er utbredt, og mange hundeeiere unnlater å plukke opp etter sine hunder, eller lar brukte hundeposer ligge igjen i naturen. Beboere i området forteller at Bogafjell er spesielt ille. Bjerkelo oppfordrer hundeeiere til å rydde opp etter hundene sine, spesielt med tanke på barn som leker i området, og hun bruker håndsprit for å unngå smitte.
1 måned siden
Hundeeier Lars Christen Engelund i Jevnaker er frustrert over at mange hundeeiere ikke plukker opp etter hundene sine. Han beskriver problemet som stort, spesielt i sentrum og turområdene, og at det har blitt verre etter mildværet. Engelund oppfordrer hundeeiere til å skjerpe seg, plukke opp bæsjen og kaste det i søppeldunkene, og ikke i naturen.
3 måneder siden
En skiløper opplevde en konfrontasjon med en turgåer i en skiløype, der turgåeren gikk uten ski og kritiserte skiløperen for å bruke midttraséen. Skiløperen påpeker at problemet ikke er hunder, men turgåere som ødelegger løypene med sko. Han argumenterer for at skiløypene er for skiløpere og ber turgåere om å holde seg utenfor sporene, og heller bruke turstier. Han sammenligner situasjonen med å gå på en fotballbane under trening, og uttrykker frustrasjon over konflikten mellom skiløpere og turgåere.
1 måned siden
Botanisk hage i Oslo innfører hundeforbud på grunn av skader på plantesamlingen. Hunder har ødelagt planter gjennom urin, avføring og graving. Tiltaket kommer etter flere år med diskusjoner og forsøk på andre løsninger, som økt vakthold og informasjonskampanjer. Hagens plantesamling består av over 4500 planter fra hele verden, hvorav flere er utrydningstruet, og urin fra hunder har vist seg å være skadelig for disse. Servicehunder og førerhunder er unntatt forbudet.
26 dager siden
Artikkelen omhandler båndtvangen i Norge (1. april–20. august) og konsekvensene av å bryte den. Politiet advarer om at hundeeiere som lar hunden løpe fritt, risikerer straffesak, særlig ved angrep på andre dyr. Varslingsplikt gjelder ved skade. Konsekvensene kan være bøter, omplassering eller avliving av hund, og forbud mot å eie hund. Politiet håper konflikter løses mellom folk, men understreker viktigheten av båndtvang for å beskytte husdyr og vilt. De fleste hundeeiere er flinke, men selv få unntak kan gi stort skadepotensiale.
4 måneder siden
Regjeringen foreslår obligatorisk ID-merking og registrering av hunder, samt regulering av hundeavl, i en ny stortingsmelding om dyrevelferd. Tiltakene skal sikre at dyreeiere har nødvendig kompetanse og hindre impulskjøp av dyr. Det innføres også registreringsplikt for store kattehold og et forbud mot herptiler, men eksisterende eiere får beholde sine dyr. I tillegg foreslås det et forbud mot oppstalling av hest på spiltau i nye og ombygde staller. Målet er å styrke dyrevelferden i Norge.
1 måned siden
Botanisk hage i Oslo har innført et hundeforbud på grunn av skader på plantesamlingen forårsaket av urin, avføring og graving. Hundeeiere uttrykker skuffelse over forbudet, da de anser parken som en viktig grønn lunge i byen. Enkelte foreslår kompromissløsninger som tissepinner eller egne soner for hunder. Samtidig støtter andre forbudet, og fremhever at hundeurin kan være skadelig for plantene. En meningsmåling viser delte meninger om forbudet.
5 dager siden
I Norge er det ikke tillatt å ta med kjæledyr inn i tilfluktsrom ved krisesituasjoner, noe som skaper praktiske og følelsesmessige utfordringer for mange dyreeiere. Flere eiere uttrykker bekymring for å måtte forlate hundene sine, som de ser på som familiemedlemmer. Norge har lav dekningsgrad på tilfluktsrom, med plass til under halvparten av befolkningen, og Sivilforsvaret opplyser at kjæledyr ikke er tillatt på grunn av plassmangel. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) erkjenner problemstillingen og oppfordrer til egenberedskap for kjæledyr, som å ha ekstra mat og vann tilgjengelig. De anbefaler også å ha en plan B, som å flytte dyret til et tryggere sted utenfor byen. Forskning viser at båndet mellom mennesker og hunder er sterkt, og mange opplever hundene som viktige støttespillere i hverdagen. Debatten om kjæledyrs plass i beredskapssituasjoner vekker sterke følelser blant befolkningen.
22 dager siden
Artikkelen tar for seg økende atferdsproblemer hos selskapshunder, særlig blandingsraser. Hundetrenere rapporterer om flere kursdeltakere med disse hundene, og veterinærer observerer mer usikre hunder grunnet manglende krav til mentaltesting og helsesjekk av foreldredyr. Veterinærforeningen ønsker derfor å registrere blandingshunder for å kartlegge helse- og atferdsutfordringer. Artikkelen understreker viktigheten av avlskontroll og kunnskapsformidling for å forebygge uetisk oppdrett og sikre hundenes velferd. Norsk Kennel Klub støtter en kommende hundeavlsforskrift som skal gi Mattilsynet tilsynsmyndighet over all hundeavl.
2 måneder siden
Stor-Elvdal kommune vedtok å ikke bygge en 28 kilometer lang snøskuterløype. Gabriel Hesjadalen fra Venstre var en av politikerne som argumenterte mot, og mener at naturen vant over menneskelig egoisme. Argumentene for løypa var at den ville gjøre naturen mer tilgjengelig for de som ikke går på ski, eldre og funksjonshemmede, og at det ville være strenge regler for bruk. Det finnes nesten ti tusen kilometer med snøskuterløyper i Norge, men Hesjadalen mener fylket og staten bør ta større kontroll over avgjørelsene om hvor det skal være løyper.