Elisa Smestad-Novum (40) oppdaget nylig hundeposer med avføring hengt opp i et tre på Brønnøya i Asker, noe hun opplevde som både ekkelt og uakseptabelt. Hun trodde først det var påskepynt, men ble skuffet da hun så hva det egentlig var.
Som hundeeier er hun vant til ansvarlig håndtering av hundeposer og reagerer sterkt på forsøpling i naturen. Erling Guderud, avdelingsleder i Asker kommune, understreker at hundeposer hører hjemme i søppelet og ikke i naturen, og håper de som har hengt opp posene fjerner dem raskt.
Kommunen ønsker å unngå å bruke offentlige midler på opprydding og oppfordrer hundeeiere til å ta ansvar for å holde naturen ren.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
7 dager siden
Elisa Smestad-Novum (40) fra Bærum oppdaget minst åtte hundeposer hengt i et tre ved en sti på Brønnøya i Asker kommune under påskeferien. Hun trodde først det var påskepynt, men ble raskt kvalm over forsøplingen. Det er ukjent hvem som har hengt opp posene, og Smestad-Novum undrer om det er en kunstnerisk ytring, et opprydningsforsøk eller latskap fra hundeeiere. Hun påpeker at posene henger over en sti der folk ferdes, noe som er uhygenisk og kan være helsefarlig, spesielt ved regnvær eller fugleangrep. Som hundeeier understreker hun viktigheten av at alle rydder opp etter seg, og mener at det å kaste eller henge opp hundeposer i naturen er uakseptabelt.
3 måneder siden
Kathinka Christensen Sandvold er frustrert over å finne hundebæsjer i skiløypene ved Nordkisa. Hun fant flere ruker i og rundt løypene, og mener det er uakseptabelt at hundeeiere ikke plukker opp etter sine dyr. Hun understreker at dette er et ansvar hundeeiere har, og at det er viktig for å opprettholde et godt forhold mellom hundeeiere og andre skiløpere. Christensen Sandvold påpeker også at det kan være ubehagelig og uhygienisk for skiløpere å falle i hundemøkk. Hun foreslår at hundeeiere varmer opp hundene på parkeringsplassen før de går inn i løypene, for å redusere problemet.
1 måned siden
Turgåere på Bogafjell i Sandnes er frustrerte over store mengder hundebæsj langs stiene. Ann-Iren Bjerkelo og hennes datter fant over 20 hundebæsjer på et lite område. Problemet er utbredt, og mange hundeeiere unnlater å plukke opp etter sine hunder, eller lar brukte hundeposer ligge igjen i naturen. Beboere i området forteller at Bogafjell er spesielt ille. Bjerkelo oppfordrer hundeeiere til å rydde opp etter hundene sine, spesielt med tanke på barn som leker i området, og hun bruker håndsprit for å unngå smitte.
1 måned siden
Hundeeier Lars Christen Engelund i Jevnaker er frustrert over at mange hundeeiere ikke plukker opp etter hundene sine. Han beskriver problemet som stort, spesielt i sentrum og turområdene, og at det har blitt verre etter mildværet. Engelund oppfordrer hundeeiere til å skjerpe seg, plukke opp bæsjen og kaste det i søppeldunkene, og ikke i naturen.
3 måneder siden
Kathinka Christensen Sandvold er frustrert over hundemøkk i skiløypene i Nordkisa. Hun fant fem hauger med hundemøkk ved starten av løypa og mener problemet skyldes latskap blant hundeeiere. Sandvold, som selv er hundeeier, understreker at hundeeiere har et ansvar for å ta hensyn til andre skigåere. Hun foreslår at hundeeiere lar hundene gjøre fra seg på parkeringsplassen før de går inn i løypa, og at man som et minimum skyver møkka ut av sporet om man glemmer pose. Hun mener det er flaut at noen hundeeiere ikke rydder opp etter seg.
1 dag siden
En mann i Gausdal gjorde et sjokkerende funn i Sagelva. Han fant en pose med døde hundevalper hengende over vannet.
2 måneder siden
Hundeeiere er bekymret etter funn av flere kjøttstykker nær en tursti i Gjelleråsmarka, Nittedal. Funnet har ført til spekulasjoner om forgiftet åte på Facebook. Viltnemnda i Nittedal kjenner ikke til hendelsen, men bekrefter at utlegging av åte krever tillatelse fra Mattilsynet. Lignende funn er rapportert tidligere.
1 måned siden
Kioskeier Heidi Isaksen i Ramfjorden er opprørt over forsøplingen fra skiturister ved Fagerfjellet. Hun forteller om folk som urinerer og etterlater seg ekskrementer, noe som tvinger henne til å rydde opp. Problemet gjelder både lokale og utenlandske turister. Isaksen har innført nye parkeringsregler som følge av situasjonen, og oppfordrer folk til å ta ansvar. En lokal brøyter bekrefter problemene og forteller om ubehagelige opplevelser med avføring på parkeringsplassen.
1 måned siden
Artikkelen omhandler problemet med hundebæsj i skiløyper og på turveier, og presenterer både frustrasjon og humoristiske løsningsforslag. Thomas Thrap Huse oppfordrer hundeeiere til å ta ansvar og rydde opp etter sine dyr, og forteller om da han selv gikk på trynet i hundebæsj. Artikkelforfatteren beskriver egne erfaringer med å unngå hundebæsj på tur, og foreslår alternative løsninger som bleier for dyr og bruk av hundebæsj som gjødsel.
1 måned siden
Thomas Thrap Huse, kjent som «Mr. Pimp Lotion», er frustrert over hundebæsj i skiløypene i Nordmarka. Han mener hundeeiere bør plukke opp etter hundene sine eller lære dem å bæsje utenfor løypa, og forteller om en episode der han selv falt i hundebæsj. Knut Johansson, seksjonsleder for Nordmarka, bekrefter at de mottar klager og oppfordrer hundeeiere til å rydde opp. Han anbefaler å bruke skituppen til å skyve bæsjen ut i skogen hvis man har glemt pose.
9 dager siden
Vegard Kroken fra Gausdal oppdaget 2. påskedag en plastpose som hang i et tre over Sagelva. Da han fikk posen på land, fant han tre døde kjæledyr, trolig hundevalper eller kattunger, inni. Han kontaktet politiet, som hentet posen og opprettet en undersøkelsessak. Politiet har foreløpig ingen informasjon om hva som har skjedd eller hvem som kan stå bak. Funnet har vakt sterke reaksjoner i lokalmiljøet, spesielt på Facebook, hvor flere uttrykker sorg og sinne. Kroken tror posen kan ha blitt kastet i elva, men at den ble hengende fast i en grein. Politiet etterforsker saken videre.
1 måned siden
Botanisk hage i Oslo har innført et hundeforbud på grunn av skader på plantesamlingen forårsaket av urin, avføring og graving. Hundeeiere uttrykker skuffelse over forbudet, da de anser parken som en viktig grønn lunge i byen. Enkelte foreslår kompromissløsninger som tissepinner eller egne soner for hunder. Samtidig støtter andre forbudet, og fremhever at hundeurin kan være skadelig for plantene. En meningsmåling viser delte meninger om forbudet.
1 måned siden
Kunstner Unni Askeland reagerte med sinne og frustrasjon da hun oppdaget at flere trær ved togstasjonen på Kløfta var felt. Hun delte bilder av stubbene på Facebook, og hennes innlegg vakte sterke reaksjoner i lokalsamfunnet. Askeland stilte spørsmål ved nødvendigheten av fellingen, og mente trærne var friske. Gårdeier Elisabeth Rustad, som eier området, forklarer at trefellingen ble utført etter anbefaling fra anleggsgartnere som vurderte trærnes tilstand. Hun legger til at det er sannsynlig at det vil bli plantet nye trær på stedet i fremtiden.
9 dager siden
Veterinær Alice Judge advarer mot å skylle dyreavføring ned i toalettet på grunn av helse- og miljøfarer. Dyrebæsj, som katte- og hundebæsj, inneholder parasitter og bakterier som ikke fjernes i vanlige vannrenseanlegg og kan forurense elver, innsjøer og hav. Produkter merket som «flushable» brytes ofte ikke ned i toalettet og kan forårsake store blokkeringer i avløpssystemer, noe som har ført til betydelige kostnader i Australia. Kattesand kan også tette gamle rørsystemer som kun er designet for menneskelig avføring og toalettpapir. Veterinæren anbefaler bruk av miljøvennlige hundeposer laget av gjenbrukte materialer for å redusere plastforurensning og utslipp, og understreker viktigheten av å holde dyrebæsj unna toalettet for å unngå alvorlige konsekvenser for mennesker, dyr og miljø.
3 måneder siden
En turgåer i Tromsø opplevde å få bilen sin tilgriset med egg etter en skitur ved Skittentinden. Hendelsen har skapt reaksjoner i sosiale medier og reiser spørsmål om konflikter knyttet til den økende turismen i regionen. Kvinnen selv var mer overrasket enn sint, men understreker at det er irriterende. Reiselivsaktører i Tromsø uttrykker bekymring over de negative konsekvensene av turistveksten og etterlyser bedre tilrettelegging av infrastruktur, som parkeringsplasser, for å redusere konfliktnivået mellom lokalbefolkning og besøkende. De understreker også viktigheten av god informasjon til turister for å minimere belastningen på lokalsamfunnet.