En sveitsisk kvinne i 30-årene mistet synet på det ene øyet under en rutineoperasjon for å fjerne en godartet svulst. Nevrokirurgen som utførte operasjonen er nå tiltalt for uaktsomhet som har ført til alvorlig kroppsskade, dokumentforfalskning og forsikringssvindel.
Kvinnen hevder hun ikke ble tilstrekkelig informert om risikoen ved operasjonen, og at det manglet et signert samtykkeskjema. Legen innrømmet senere å ha forfalsket dokumentet i panikk.
En medisinsk ekspert har uttalt at selve operasjonen ble utført korrekt, men at slike komplikasjoner ikke alltid kan forutses. Kvinnen er nå avhengig av en øyeprotese og har redusert arbeidskapasitet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
En kvinne fikk hjerneslag tre dager etter en hjerteoperasjon, og er nå 100 prosent ufør. Østre Innlandet tingrett har konkludert med at Rikshospitalet ikke informerte henne om risikoen for hjerneslag før operasjonsdagen, noe som var et brudd på Helsepersonelloven. Kvinnen hadde opprinnelig krevd erstatning for mangelfull informasjon, og fikk nå medhold i retten. Hun skal få dekket advokatutgifter og sakkyndigutgifter. Kvinnen skulle gjennomgå en ablasjon, der vev i hjertet fjernes, noe som øker risikoen for hjerneslag. Det er ikke kjent om staten og Pasientskadenemnda vil anke dommen.
3 måneder siden
En kvinnelig lege er tiltalt for grovt skattesvik etter å ha unndratt 3,2 millioner kroner i skatt i perioden 2015-2019. Ifølge tiltalen skal hun ha unnlatt å opplyse om utbytte fra sine selskaper, samt oppgitt fiktive varekostnader og underskudd i skattemeldingene. Saken er en del av et større sakskompleks som startet med kontroll av en nå avdød regnskapsfører. Økokrim mener legen har utvist grov uaktsomhet ved å ikke kontrollere skattemeldingene, selv om hun brukte en regnskapsfører. Legen erkjenner ikke straffskyld og hevder å ha blitt ført bak lyset av regnskapsføreren. Saken skal opp for retten i mai.
2 måneder siden
Ragnhild Misvær Mofoss betalte 62.000 kroner for linsebytte hos Memira, men opplevde komplikasjoner og fikk varig synsskade. Hun advarer nå andre mot inngrepet. Overlege Kristian Fossen ved UNN bekrefter at de behandler mange pasienter med komplikasjoner etter slike operasjoner, og kritiserer aggressiv markedsføring. Han understreker at inngrepet innebærer risiko, inkludert potensiell blindhet, og at mange komplikasjoner må behandles i det offentlige helsevesenet. Memira svarer at de vurderer pasienter nøye og avviser mange, og at de fleste pasienter er fornøyde med resultatet.
3 måneder siden
En kvinnelig lege er tiltalt av Økokrim for grovt skattesvik. Ifølge tiltalen skal hun ha unndratt 3,2 millioner kroner i skatt i perioden 2015 til 2019. Økokrim mener at legen har gitt uriktige og ufullstendige opplysninger i skattemeldingene. Legen har drevet næringsvirksomhet og samtidig vært eier og styreleder i selskaper. Gjennom disse selskapene skal hun ha fått utbetalt utbytte som ikke ble oppgitt til beskatning. Politiet understreker at skatteunndragelse er alvorlig da det truer velferdsstatens inntektsgrunnlag.
3 måneder siden
En kvinnelig lege i 60-årene er tiltalt for grovt skattesvik etter å ha unndratt rundt 3,2 millioner kroner i skatt fra 2015 til 2019. Ifølge Økokrim skal legen ha unnlatt å oppgi utbytte fra sine to selskaper, samt levert skattemeldinger med fiktive varekostnader og underskudd. Økokrim understreker at skattesvik er alvorlig da det undergraver velferdsstatens inntektsgrunnlag. Legen brukte en regnskapsrådgiver som ikke var autorisert, men politiet påpeker at skattytere har et selvstendig ansvar for å kontrollere at skattemeldingene er korrekte.
3 måneder siden
En tidligere helsesekretær er tiltalt for grovt forsikringsbedrageri etter å ha svindlet forsikringsselskapene If og Tryg for over 300.000 kroner. Kvinnen skal ha forfalsket legehenvisninger ved å misbruke sin tilgang til legekollegaers navn og informasjon. Hun fikk dekket plastiske operasjoner ved å sende inn falske skademeldinger med påståtte hudplager og hodepine. En lege som var en av hennes tidligere kolleger vitnet om at språket i henvisningene var pinlig og tydet på at de var forfalsket. I tillegg til forsikringsbedrageriet, kom det frem i retten at kvinnen også skal ha svindlet flere personer for penger ved å ikke levere bestilte varer og catering.
3 måneder siden
En kvinne er tiltalt for en rekke bedragerier og dokumentforfalskning, inkludert å ha forfalsket henvisninger for å få utført plastiske operasjoner for flere hundre tusen kroner. Hun er også tiltalt for å ha svindlet en 80 år gammel mann for 7000 kroner ved å ikke levere bestilt tapas til hans bursdagsfeiring. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld for de alvorligste tiltalepunktene, men innrømmer noen mindre forhold. Totalt kreves det rundt 600.000 kroner i erstatning fra kvinnen, og politiet anser saken som viktig å oppklare. Kvinnen skal også ha svindlet til seg varer fra flere forretninger og matvarer fra Oda på arbeidsgivers regning.
3 måneder siden
En helsesekretær er tiltalt i Oslo tingrett for grovt forsikringsbedrageri, dokumentforfalskning og uberettiget vinning fra slutten av 2022 til midten av 2024. Hun skal ha svindlet til seg tjenester og verdier for over 600.000 kroner. Aktor har lagt ned påstand om åtte måneders ubetinget fengsel, mens forsvareren argumenterer for en mildere straff, eventuelt samfunnsstraff. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld for forfalskning, men beklager sine handlinger. Flere leger har vitnet og benekter å ha skrevet henvisninger eller sykemeldinger på hennes vegne. I tillegg er hun tiltalt for å ha svindlet privatpersoner og bedrifter, blant annet ved å ikke levere cateringmat til en 80-årsdag.
29 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient som følge av en forveksling basert på likt fornavn. Pasienten som egentlig skulle på sårkontroll, ble ved en feiltakelse operert. Sykehuset bekrefter at de kun kontrollerte fornavnet, og ikke fullt navn eller fødselsdato. Pasienten hevder å ha protestert, men ble likevel operert. Selv om sykehuset mener at pasienten ikke vil få varige mén, opplever vedkommende redusert livskvalitet etter hendelsen. Ahus har nå varslet Helsetilsynet og Statsforvalteren om saken, men ønsker ikke å kommentere den ytterligere mens den er under behandling.
3 måneder siden
En kvinne i rettssaken mot Arne Bye fortalte at hun i flere år oppsøkte ham for smerter, men uten å få en diagnose. Bye skal ha forklart plagene med mangel på samleie, noe han bekrefter. Kvinnen fikk senere påvist tilstanden hos en spesialist og fant diagnosen notert i journalen hos Bye, noe som gjorde henne rasende. Bye hevder han tilviste kvinnen til spesialist, men erkjenner mangler i kommunikasjon. Kvinnen ble også sjokkert over å se videoopptak fra undersøkelsene, og over hvor rutinert legen virket. Hun uttalte at hun ikke visste at han var så rutinert på å valdta folk. Bistandsadvokaten er ikke overbevist av Byes forklaringer. Gjennom rettssaken har Bye erkjent 21 valdtekter og 44 tilfeller av misbruk av stilling.
29 dager siden
Akershus universitetssykehus (Ahus) opererte feil pasient etter en identitetsforveksling der pasientene hadde samme fornavn. Pasienten som skulle på sårkontroll ble feilaktig operert, til tross for protester. Pasienten hevder sykehuset ikke kontrollerte etternavn eller fødselsdato. Ahus har varslet Statsforvalteren om hendelsen, men pasienten bestrider flere opplysninger i sykehusets versjon av hendelsen. I en annen sak nekter Gjert Ingebrigtsen straffskyld for mishandling og avviser påstander om lekkasjer av dokumenter.
2 måneder siden
En lege mistet autorisasjonen etter at Helsetilsynet hevdet han hadde 3,0 i promille under et fall, men sykehusjournalen viste senere at den reelle promillen var 0,3. Legen ble også anklaget for demensutvikling basert på CT-bilder, noe en radiolog avviser som umulig. Helsetilsynet ønsker ikke å kommentere saken, men viser til at Helsepersonellnemnda opprettholdt vedtaket om tilbakekalt autorisasjon. Legens advokat mener Helsetilsynet ga legen en altfor hard reaksjon på sviktende grunnlag, og at dette har ødelagt mange år av livet hans.
1 måned siden
En advokat og en sykepleier er frifunnet i Borgarting lagmannsrett for anklager om underslag mot en pleietrengende kvinne i 90-årene. Oslo tingrett dømte dem i 2023 til fengselsstraffer for å ha lurt kvinnen til å gi fra seg over 7 millioner kroner. Saken startet med rapporter om mistenkelige transaksjoner fra banker til Økokrim. Lagmannsretten mente det ikke var tilstrekkelig bevist at kvinnens kognitive tilstand var så svekket at hun ikke forsto gavebrevene hun underskrev. Forsvarerne understreker at saken har vært en stor belastning for de tiltalte, mens Økokrim vurderer anke til Høyesterett.
4 måneder siden
Sigrid (82) ble akuttinnlagt ved UNN Tromsø for en hjerteoperasjon i 2023. Under sykehusoppholdet forsvant alle hennes gullsmykker. Hun fikk hjerneslag etter operasjonen, som førte til tap av språk og delvis lammelse. Pårørende har lett etter smykkene uten resultat, og anmelder nå saken etter å ha lest om andre tyverisaker ved sykehuset. UNN opplyser at de gjennomgår sine rutiner for oppbevaring av verdisaker, men minner om at pasientene selv er ansvarlige for sine eiendeler. Det er etablert rutiner for akuttinnlagte, men sykehuset erkjenner at det kan være sårbart når pasienter flyttes mellom avdelinger.
29 dager siden
Statsadvokaten har lagt ned påstand om fengsel for advokat John Hammervoll, eiendomsmegler Odd Kalsnes og en privatperson, tiltalt for grov økonomisk utroskap mot en eldre kvinne. Påtalemyndigheten mener de har tappet kvinnen for 11 millioner kroner. Saken dreier seg om hvorvidt kvinnen forsto avtalene hun signerte, tatt i betraktning hennes diagnose med Alzheimer og demens. Aktoratet mener de tiltalte handlet mot kvinnens interesser, og at deres rolle som advokater burde tilsi et særlig ansvar. Hammervoll og Kalsnes har begge mistet sine advokatbevillinger i forbindelse med saken. Rettssaken har pågått siden januar.