Artikkelen sammenligner Danmark og USA, og konkluderer med at Danmark er et bedre land basert på FNs statistikk for menneskelig utvikling. Danmark scorer høyt på livskvalitet, utdanning og forventet levealder sammenlignet med USA.
Forfatteren fremhever også personlige preferanser som Danmarks smørbrød og hyggelige atmosfære.
Artikkelen er skrevet i lys av USAs utenrikspolitikk, hvor forfatteren indirekte oppfordrer til å støtte Danmark.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
24 dager siden
Artikkelen argumenterer for at det er på tide å innse hvor bra USA er, til tross for politiske uenigheter. Den tar for seg forsøk på boikott av amerikanske varer og tjenester, og påpeker at USA er dypt integrert i vår hverdag. Artikkelen fremhever at USA har bidratt positivt til verden gjennom innovasjon og økonomisk utvikling, samtidig som den anerkjenner at Europa har høyere livskvalitet og bedre velferdsordninger. Den konkluderer med at vi bør anerkjenne USAs fordeler og verdier, selv om vi har valgt en annen samfunnsmodell.
3 måneder siden
Forbes har publisert en artikkel som anbefaler Norge som et attraktivt land for amerikanere, og fremhever landets natur, levestandard og liberale verdier. En britisk forfatter bosatt i Norge påpeker at det kan være utfordrende å navigere i det norske samfunnet på grunn av den reserverte kulturen. Den finske forfatteren Sanna Sarromaa advarer mot den norske skolen, som hun mener er for dårlig, og anbefaler foreldre å sørge for grunnleggende kunnskap selv. Hun mener også at nordmenn kan være overfladiske i sin høflighet.
25 dager siden
Artikkelen undersøker forholdet mellom Danmark og USA med fokus på Grønland. Spenningen økte da en amerikansk visepresident kritiserte Danmarks engasjement på Grønland, noe som utløste et svar fra den danske statsministeren som forsvarte Grønlands suverenitet. En forsker har påpekt likheter mellom USAs handlinger og hybridkrigføring, spesielt med tanke på påvirkning av Grønland. USA er interessert i Grønlands mineralressurser, men Grønland ønsker selv å kontrollere disse ressursene for å sikre sin uavhengighet.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer for en «lykkepolitikk» i Norge, med hovedfokus på skattelettelser for lavinntektsgrupper, nærmere bestemt de som tjener under 500.000 kroner. Forfatteren mener at redusert skatt vil gi folk mer frihet, øke deres lykke og at et sterkt sivilsamfunn er viktigere enn en stor stat. Han kritiserer fokuset på ulikhet som sosialistisk propaganda. Artikkelen viser til Norges fall på FNs lykkerapport og oppfordrer politikere til å ta grep for å bedre folks livskvalitet gjennom økonomisk frihet og mindre statlig innblanding. Folk blir lykkelige av å bidra, ikke av å få stønad, argumenterer forfatteren.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer mot Unge Venstre og Grønn Ungdoms forslag om å kutte en helligdag for å finansiere Forsvaret, og viser til Danmarks erfaring med å fjerne store bededag. Forfatteren fremhever at fridager er avgjørende for folks lykke og livskvalitet, og gir et nødvendig avbrekk fra hverdagen. Han påpeker at samfunnets effektivitet har økt siden forrige arbeidstidsreduksjon, og argumenterer for ytterligere reduksjon. Helligdager har egenverdi da de bidrar til lykkelige mennesker, noe som også er en form for verdiskapning og beredskap.
3 dager siden
En ny Rema 1000-kampanje i Danmark vekker oppsikt. Kampanjen tolkes av mange som en markering mot Donald Trump.
1 måned siden
Artikkelen belyser ulike perspektiver blant grønlendere angående USAs økende interesse for Grønland. Mens noen ser muligheter i samarbeid med USA for å oppnå større uavhengighet fra Danmark, understreker andre viktigheten av den danske støtten, spesielt innen utdanning. Felles for de fleste er et ønske om å bevare grønlandsk selvstendighet og identitet, og en motstand mot å bli underlagt amerikansk styre. Besøket fra den amerikanske delegasjonen har skapt oppmerksomhet, men også misnøye på grunn av tidspunktet og omstendighetene rundt besøket.
3 dager siden
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fremhever fordeler ved Norges EU-utenforskap. Han mener møtet mellom Støre og Trump viser Norges selvstendige stemme.
2 måneder siden
Artikkelen argumenterer for en boikott av USA som svar på Donald Trumps handelspolitikk og Elon Musks støtte til Trump. Den oppfordrer norske forbrukere til å slutte å kjøpe amerikansk olje, biler, ferier og alkohol, og heller velge europeiske alternativer. Artikkelen hevder at USA ikke lenger er ledende på kvalitet, og at det finnes bedre alternativer i Europa og andre land. Det advares om at en slik boikott kan ha økonomiske konsekvenser for Norge, da Oljefondet har store investeringer i USA.
1 måned siden
Donald Trump inviterte Grønland inn i USA under en tale, og lovet dem rikdom og trygghet. Han understreket at USA trenger Grønland for nasjonal og internasjonal sikkerhet, men tonen var mer inviterende enn tidligere. Carl Bildt kritiserte Trumps uttalelser og sammenlignet dem med Putins metoder. En meningsmåling viser at et overveldende flertall av grønlenderne ikke ønsker å bli en del av USA. Danmarks utenriksminister vektla at Trump anerkjenner Grønlands rett til selvbestemmelse, noe som er viktig i lys av det kommende valget på Grønland.
1 måned siden
Artikkelen argumenterer mot norsk EU-medlemskap, og fremhever nasjonal sjølråderett som grunnleggende for utvikling og arbeidsplasser i Norge. Den viser til Storbritannias økonomiske vekst etter Brexit og påpeker at majoriteten av NATOs forsvarsbudsjetter kommer fra ikke-EU land, spesielt USA. Senterpartiets satsing på å styrke det norske forsvaret og viktigheten av nordisk samarbeid gjennom NATO understrekes også. Artikkelen advarer mot sentralisering av makt i en europeisk føderalstat, da dette kan svekke folkestyret, og konkluderer med at tiden ikke er inne for en ny EU-kamp.
2 måneder siden
Artikkelen hevder at Norge har gode kort i den pågående handelskrigen og kan unngå negative konsekvenser ved å spille på sine styrker. Den kritiserer norske politikeres manglende handlekraft, med unntak av Sylvi Listhaug. Forfatteren foreslår å utnytte Norges handelsunderskudd med USA, forekomsten av sjeldne jordmineraler og posisjonen som Europas største energileverandør for å sikre gunstige avtaler. Artikkelen nevner også muligheten for å spille på USAs interesse for Grønland og å øke militære innkjøp fra USA for å styrke forhandlingsposisjonen.
28 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps gjentatte forsøk på å få Grønland, og hvordan dette budskapet rettes mot ulike målgrupper. En kommunikasjonsekspert mener Trump primært appellerer til amerikanske velgere ved å fremstille Danmark som en motstander. En USA-ekspert argumenterer derimot for at Trump også snakker direkte til Danmark og Grønland, som begge har vetorett i saken. Trump-administrasjonen beskyldes for å skape et falskt narrativ om Grønland for å manipulere opinionen. USAs visepresident har uttalt at Danmark ikke har gjort en god nok jobb med å sikre Grønland, mens Trump selv er overbevist om at USA vil overta øya. Grønlands regjeringssjef avviser bestemt Trumps påstander og understreker Grønlands selvbestemmelsesrett.
3 måneder siden
En dansk avis kritiserer Norge for å gi for lite støtte til Ukraina, og hevder at Norge tjener på krigen. Kritikken kommer samtidig som Norge har tatt imot dobbelt så mange ukrainske flyktninger som Danmark. Artikkelen påpeker at Norge ligger lavt på rangeringen over direkte støtte til Ukraina, men at Norge bidrar mer til eget forsvar enn Danmark. Det argumenteres også for at Danmark, som eksporterer varer som legemidler og energi, også tjener på krigen. Konklusjonen er at både Norge og Danmark har forbedringspotensial når det gjelder støtte til Ukraina og NATO.
1 måned siden
Finland er for åttende år på rad kåret til verdens lykkeligste land i World Happiness Report. Norge beholder sin sjuendeplass, men ligger bak de andre nordiske landene. Rapporten viser at USA faller til sin dårligste plassering noensinne, delvis på grunn av en økning i antall mennesker som spiser alene. Ukraina har den laveste plasseringen i Europa, mens Russland har forbedret sin posisjon. Forskere understreker at rapporten måler livstilfredshet heller enn lykke, og at faktorer som tillit, likhet og sosial trygghet bidrar til de nordiske landenes høye plassering.