Den tidligere sportsreporteren Ernst A. Lersveen reagerer på at ingen norske TV-kanaler sendte de to siste rennene i Hoppuka.
Han er overrasket over mangelen på engasjement rundt dette, og mener det er flaut at Norge ikke fyller tribunene på vinteridrettsarrangementer. Lersveen peker på samfunnsutviklingen, bortskjemthet og manglende interesse blant yngre generasjoner som mulige årsaker.
Han kommenterer også de store svingningene i prestasjoner blant skihoppere, og finner det mystisk at utøvere kan være suverene et år og borte det neste. Lersveen måtte selv følge et av rennene på en app.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Tidligere TV 2-profil Ernst A. Lersveen uttrykker bekymring over manglende TV-dekning for kombinert og hopp, da ingen norske kanaler har kjøpt rettighetene til verdenscupen i kombinert fra Ramsau eller de to siste rennene i Hoppuka. Lersveen mener at disse idrettene må akseptere en ny medievirkelighet der seertall og betalingsvilje er lav, og at de sliter med å konkurrere med populære idretter som fotball. Han påpeker at kombinertseere er lite attraktive for annonsører. Kombinertsjef Ivar Stuan avviser Lersveens påstander, og viser til gode seertall for kombinert i Norge, og mener det er feil å skylde på kombinert. Han erkjenner at det er en debatt om hvilke TV-kanaler som bør ha skirettigheter.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg misnøyen i ski-miljøet rundt manglende TV-dekning av kombinert og hopprenn fra Østerrike. Kombinertsjef Ivar Stuan og hoppsjef Jan-Erik Aalbu er bekymret, mens TV-legende Arne Scheie er rystet. Forfatteren mener imidlertid at skisporten selv er skyld i situasjonen, da de har solgt rettighetene til ulike kanaler. Det kritiseres også at det klages over spredningen av vintersport på ulike kanaler. Kombinert har lav interesse utenfor mesterskap, og TV-selskaper prioriterer andre idretter. Kombinertsjefen tilbyr gratis strømming av helgens renn.
4 måneder siden
Norske hoppstjerner uttrykker sterk misnøye med at ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til de to siste rennene i Hoppuka. Mens Viaplay sender de to første rennene, vil de siste rennene i Innsbruck og Bischofshofen ikke bli vist på norsk TV. Dette skyldes en 'Østerrike-pakke' med en høy pris som TV-kanalene anser som for dyr i forhold til potensielle seertall. Hoppstjernene og hopp-sjefen er bekymret for at norske seere går glipp av viktige renn i en tradisjonsrik TV-begivenhet. Samtidig er det stor interesse for Hoppuka i Tyskland, med forventet 100 000 tilskuere.
3 måneder siden
Norske TV-seere går glipp av de to siste rennene i Hoppuka på lineær TV, da ingen norske kanaler har kjøpt rettighetene på grunn av for høye priser. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu beklager situasjonen, spesielt med tanke på at Johann André Forfang fortsatt kan vinne sammenlagt. De to siste rennene kan strømmes gratis på Eurovision Sport, men dette anses ikke som en ideell løsning. Aalbu mener det er et metningspunkt for sportsrettigheter og at nye løsninger må vurderes. Tidligere har NRK eller TV2 kjøpt rettighetene til rennene i Østerrike.
4 måneder siden
Karen-Marie Ellefsen, tidligere NRK-profil, kritiserer arrangørene for at de to siste rennene i Hoppuka ikke blir sendt på norsk TV. Hun mener de høye prisene på rettighetene er årsaken, og at TV-kanalene har en grense for hva de kan betale. Viaplay har sikret seg rettighetene til de to første rennene, mens de to siste i Østerrike fortsatt er usolgt. Ellefsen tror ikke manglende norsk suksess i åpningsrennet vil øke TV-kanalenes betalingsvilje. Hun påpeker også at arrangørene i Østerrike har et ansvar for situasjonen. Ellefsen forstår at folk er forvirret over kanaljungelen og savner NRKs dekning av vintersport, spesielt blant den eldre garde.
1 måned siden
Tidligere skihopper Johan Remen Evensen uttrykker bekymring for rekrutteringen til skihopping. Han mener dagens foreldre er for lite engasjerte og at mangelen på tilgjengelige hoppbakker vanskeliggjør rekrutteringen. Evensen peker også på at manglende TV-dekning og generell interesse i befolkningen spiller en stor rolle for sportens popularitet. Han frykter at skihopping vil miste sin posisjon som nasjonalidrett hvis utviklingen fortsetter. Selv om han ser frem til VM i Trondheim, er han usikker på om det vil gi en varig effekt på rekrutteringen.
4 måneder siden
NRK-kommentator Jann Post og journalistveteran Ernst A. Lersveen reagerer på VGs topp 100-liste, der ingen vintersportsutøvere er blant de ti beste. Post forstår at det er et krevende år for vinterutøvere, men mener spesielt Johannes Thingnes Bø burde vært høyere opp. Lersveen er overrasket over at de største stjernene nå kommer fra sommeridretter, men reagerer på at Therese Johaug er rangert som nummer 20. Han mener Harald Østberg Amundsen burde vært foran henne på listen. Både Post og Lersveen anerkjenner at det har vært et eksepsjonelt år for sommeridrett.
3 måneder siden
Arne Scheie og andre hoppentusiaster opplevde at de to siste rennene i Hoppuka ikke ble sendt på norske TV-kanaler. Scheie måtte ty til tekst-TV for å følge med, og uttrykker sterk misnøye med situasjonen. Han mener det er forferdelig at rennene ikke vises, og at det er dramatisk for hoppsporten. TV-kanalene begrunner avgjørelsen med høye kostnader. Nettavisens kommentator mener derimot at ansvaret ligger hos skisportens ledere som har solgt rettighetene. Det siste rennet i Hoppuka, som er en thriller med liten poengforskjell mellom de tre beste, vil heller ikke bli vist på norsk TV.
3 måneder siden
Det er usikkert om de to siste rennene i Hoppuka vil bli sendt på tradisjonell norsk TV, noe som skaper fortvilelse for hopplandslaget og fans. Dette skyldes at rettighetene til de østerrikske rennene er solgt separat, og norske TV-kanaler ikke har ønsket å betale prisen. Situasjonen er ekstra uheldig for hoppsporten, som sliter med synlighet og er avhengig av sponsorinntekter. Selv om rennene ikke sendes lineært, er det fortsatt mulig å se dem via strømming og utenlandske kanaler. Denne situasjonen setter søkelys på utfordringene idretten står overfor i en tid med endringer i medieøkonomien og salg av TV-rettigheter.
3 måneder siden
Ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til de to siste rennene i den tysk-østerrikske hoppuka, noe som har ført til sterke reaksjoner i hoppmiljøet. Johann André Forfang kvalifiserte seg til en andreplass i Innsbruck, men norske seere fikk ikke sett det på TV. TV-kanalene begrunner avgjørelsen med for høy pris, mens utøverne er skuffet over at en så viktig tradisjon ikke er tilgjengelig for det norske publikum. Det finnes en strømmeløsning, men den er ikke tilgjengelig for alle. Utøverne håper dette er en engangshendelse og at TV-kanalene vil prioritere Hoppuka i fremtiden.
1 måned siden
Artikkelen belyser den markante nedgangen i antall skihoppere i Norge de siste tiårene. Fra over 3000 lisensierte utøvere i 1987 har tallet falt til kun 212 i 2025. Skihistoriker Thor Gotaas beskriver utviklingen som en overgang fra nasjonalsport til nisjeidrett, og antyder at tidligere popularitet var overdreven. Samtidig peker en lokal ildsjel på mangelen av mellomstore hoppbakker som en mulig årsak til rekrutteringsproblemene. OL-vinner Espen Bredesen mener derimot at hoppsporten ikke er i krise. Sviktende billettsalg ved skiflygingsrenn i Vikersund knyttes til negativ medieomtale av sporten.
3 måneder siden
Norske TV-seere går glipp av de tradisjonsrike verdenscuprennene i alpint fra Kitzbühel og Schladming, da ingen norske medier har kjøpt rettighetene. De østerrikske arrangørene krever en pris norske aktører ikke er villige til å betale. Tidligere alpinist og nåværende ekspert, Kjetil Jansrud, beskriver rennene som sesongens høydepunkt og er skuffet over at de ikke vises på TV. Også utøver Atle Lie McGrath uttrykker sin frustrasjon over situasjonen. Jansrud mener situasjonen kan være en vekker for alle involverte parter i idretten og medielandskapet, og peker på at medielandskapet har endret seg siden hans tid som aktiv.
4 måneder siden
Hoppsjef Jan Erik Aalbu uttrykker bekymring over at TV-rettighetene for de to siste rennene i hoppuka ikke er solgt til noen norsk aktør. Dette betyr at norske seere kan gå glipp av rennene i Innsbruck og Bischofshofen. Aalbu understreker at Norges Skiforbund ikke har ansvar for situasjonen, og at det er den østerrikske rettighetshaveren som har satt en for høy pris. Han håper likevel at en løsning kan finnes før rennene går av stabelen. Samtidig viser Johann André Forfang god form før hoppuka, noe som gir håp om gode norske prestasjoner.
4 måneder siden
Kombinert-sjef Ivar Stuan uttrykker sjokk over at verdenscuprennene i Ramsau ikke vises på norsk TV. Ingen norske kanaler har kjøpt rettighetene, noe Stuan mener skyldes en konflikt mellom Østerrike og FIS. Etter at Stuan kontaktet Dagbladet, har FIS og EBU tilbudt gratis strømming av rennene via en link delt av kombinertlandslaget. Stuan er glad for løsningen, selv om han innser at det krever litt innsats fra seerne. TV-ekspert Ernst A. Lersveen mener at manglende seertall er årsaken til at norske TV-kanaler ikke har kjøpt rettighetene, da de ikke ser det som sin oppgave å ta vare på sporten uten økonomisk gevinst. Kvinner og menn konkurrerer i fellesstart i Ramsau fredag.
1 måned siden
Det internasjonale skiforbundet (FIS) gransker alle norske hoppmedaljer fra ski-VM etter at flere hoppere ble diskvalifisert for manipulering av dressene. Hopplegenden Bjørn Wirkola kaller saken en fillesak og uttrykker bekymring for at strenge utstyrskontroller ødelegger idrettsgleden. Hopplandslaget har innrømmet å ha jukset med dressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang for å gi dem en fordel. Wirkola, som fulgte VM på TV, er skuffet over utviklingen, men mener likevel Norge bør være stolte over arrangementet i Trondheim.