Flere nordmenn dropper utenlandsferien grunnet økonomi
En betydelig andel nordmenn vurderer å endre sine sommerferieplaner i år, ifølge nye undersøkelser. Økonomisk usikkerhet, stigende priser og en svak norsk krone pekes på som de viktigste årsakene til at utenlandsferien nedskaleres eller droppes.
Kort oppsummert
- En undersøkelse fra NHO Reiseliv viser at 21 prosent av nordmenn vil avlyse eller redusere omfanget av utenlandsferien.
En ny undersøkelse fra NHO Reiselivs sommergallup viser at 21 prosent av nordmenn planlegger å enten avlyse eller redusere omfanget av sin planlagte utenlandsferie denne sommeren. Syv prosent sier de sannsynligvis dropper utenlandsferien til fordel for norgesferie, mens 14 prosent reduserer omfanget. Økonomisk usikkerhet, stigende priser og den svake norske kronen fremheves som de viktigste årsakene til at utenlandsferien blir for dyr.
Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, ser dette som en mulighet for norsk reiseliv og melder om oppløftende forhåndsbookinger. Forbrukerøkonom Magne Gundersen fra Sparebank 1 bekrefter at økonomien spiller inn for mange, men påpeker at fire av fem nordmenn fortsatt reiser upåvirket.
En Sparebank 1-undersøkelse viser at 22 prosent av kundene skal bruke mindre penger på ferie, mens 17 prosent skal bruke mer. Reiseekspert Odd Roar Lange har forståelse for at folk endrer planer og gir tips for billigere ferier, som å reise utenom skoleferien eller velge all-inclusive i utlandet, og budsjettere eller besøke venner i Norge.
Odd Roar Lange
Kristin Krohn Devold
Magne Gundersen
NHO Reiseliv
DinSide
Sparebank 1
Norge
Europa
Norden