Helikopterselskapet Helitrans AS starter en styrt avvikling etter flere år med store underskudd. Alle de 75 ansatte i selskapet blir berørt av nedbemanningen.
Styrelederen opplyser at selskapet ikke har tilstrekkelig kapital til videre drift, og at eierne ikke kan tilføre mer penger. Selskapet er i samtaler med flere aktører om mulig overtakelse av hele eller deler av virksomheten.
Markedet for innenlands helikoptertjenester har i mange år vært preget av overkapasitet, tøff konkurranse og svært lave marginer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Helikopterselskapet Helitrans, med 75 ansatte, står ovenfor en styrt avvikling grunnet store underskudd og manglende kapital. Styret har besluttet å starte en nedbemanningsprosess som vil berøre alle ansatte. Selskapet håper likevel at en annen aktør kan overta deler av eller hele virksomheten, og samtaler med interessenter pågår. Driften fortsetter som normalt inntil videre. Helitrans begrunner situasjonen med overkapasitet og tøff konkurranse i markedet for innenlands helikoptertjenester, til tross for tidligere tiltak som reduksjon av helikoptre og ansatte.
2 måneder siden
Helikopterselskapet Helitrans er konkurs etter flere år med store underskudd. Selskapet meldte om styrt avvikling i februar. Styreleder Anne Line Røysi beklager konsekvensene for selskapets 75 ansatte, kunder og oppdragsgivere. Krevende markedsforhold i helikopterbransjen har ført til vedvarende økonomiske utfordringer. Selskapet har igangsatt nedbemanning, og konkursen innebærer at alt arbeid stanses umiddelbart. Helitrans har hatt samtaler med aktører om overtakelse, men konkurs var til slutt eneste utvei.
2 måneder siden
Helikopterfirmaet Helitrans har begjært seg konkurs og sendt begjæringen til Trøndelag tingrett i Trondheim. Styreleder Anne Line Røysi beskriver situasjonen som tung for alle involverte, og forklarer at konkurs var den eneste utveien etter å ha utforsket andre løsninger. Selskapet har slitt med økonomiske problemer over tid, og stanser nå all drift umiddelbart, noe som vil berøre både kunder og samarbeidspartnere.
1 måned siden
Bjarøy Gruppen har overtatt konkursboet til helikopterselskapet Helitrans og vil videreføre driften under navnet Helitrans Norge AS. Oppkjøpet skal sikre en stabil og bærekraftig drift, og selskapet vil fortsette med sin kjernekompetanse innen transport og kraftlinjebygging. Helitrans gikk konkurs etter en styrt avvikling som berørte alle de 75 ansatte. Direktør i Helitrans Norge AS, Nina Handegaard, uttrykker stor glede over nystarten.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift i Fredrikstad har meldt oppbud. Selskapet, som hadde et underskudd på 30,1 millioner kroner i 2023, har sett salget stoppe opp på grunn av vanskelige markeder. Ifølge daglig leder var dette en nødvendig avgjørelse. Antall ansatte ble redusert fra 49 til 42 i juni. Selskapet hadde også et underskudd på 11,4 millioner året før. Fredrikstad Blad var først ute med å melde om konkursen.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift AS i Fredrikstad har meldt oppbud. Selskapet, som er en del av Eker Group, begrunner konkursen med sviktende salg og vanskelige markedsforhold. Til tross for forsøk på å redusere kostnader gjennom nedbemanning, har styret ikke funnet en bærekraftig løsning for videre drift. Styreleder Bernt Sørlie har sammen med ledelsen vurdert alternativer, men uten hell. Eker Group vil nå forsøke å tilby de ansatte i Hydrolift arbeid i sine andre selskaper, som Eker Design og Eker Performance. Oppbudet skal ikke påvirke de andre selskapene i gruppen.
24 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
2 måneder siden
Horisont Energi i Sandnes nedbemanner kraftig og reduserer arbeidsstokken til 10–15 ansatte. Årsaken er usikkerhet knyttet til grønn omstilling og manglende finansiering. Selskapet har forsøkt å finne nye investorer via Danske Bank Markets, men uten hell. Markedet for grønne omstillingsprosjekter har opplevd en nedgang siden 2021, kombinert med økte renter, noe som gjør investorer mer forsiktige. Selskapet satser på transport og lagring av CO₂ og grønn ammoniakk, men mistet nylig partneren Fertibera i Barents Blue-prosjektet. Horisont Energi melder likevel om fremskritt i prosjektene Barents Blue og Gismarvik CO₂-huben.
1 måned siden
Båt og Brygge AS i Sandefjord har meldt oppbud etter 27 års drift. Styreleder Morten Glenna forklarer at sviktende båtsalg, særlig i 2024, kombinert med høye kostnader, gjorde det umulig å fortsette driften. Selskapet omsatte for 26 millioner kroner i 2023, men hadde et underskudd på 2,7 millioner før skatt. Service- og opplagsdelen av virksomheten er overført til Vestfold Maritime, som fortsatt vil drive med båtsalg. Glenna understreker at ingen ansatte mister jobben, og at alle betalingsforpliktelser til bankene er ivaretatt.
24 dager siden
Interiørkjeden Home & Cottage meldte oppbud i januar etter flere år med ulønnsom drift. 165 ansatte i 14 butikker ble berørt av konkursen. Selskapet tapte 81 millioner kroner frem til desember i fjor, en betydelig forverring fra året før. Eierne forsøkte å snu utviklingen med rekonstruksjon og tilførte nesten 90 millioner kroner, men uten hell. Bjarøy Gruppen kjøpte eiendelene for 25 millioner kroner og har siden gjennomført nedsalg. Det er meldt inn 577 krav i boet, som beløper seg til 80,5 millioner kroner. Lønnskrav dekkes delvis av Navs lønnsgarantiordning.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.
3 måneder siden
Storhamar Hockey vurderer avvikling på grunn av alvorlige økonomiske problemer, til tross for sportslig suksess. Klubben sliter med å balansere inntekter og kostnader, og styret ser ikke grunnlag for videre drift uten ekstern finansiering. De har bedt lokalt næringsliv om å opprette et aksjeselskap for å sikre økonomisk stabilitet. Alternativene er avtale med et A/S, avvikling av klubben, eller at et nytt styre tar over. Flere andre ishockeyklubber i Norge opplever lignende økonomiske utfordringer, noe som tyder på et systemisk problem i norsk ishockey.
1 måned siden
Sundquist Anlegg, en anleggsentreprenør med historie tilbake til 60-tallet og hovedkontor i Kirkenes, har begjært seg konkurs. Konkursen rammer 110 ansatte og beskrives som en alvorlig situasjon for Sør-Varanger kommune. Selskapet omsatte for 330 millioner kroner i fjor, men gikk med et tap på 5,8 millioner. Styrelederen uttrykker stor beklagelse over beslutningen. Til tross for denne konkursen, viser ferske tall en nedgang i konkurser innen bygg- og anleggsbransjen på landsbasis.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
2 måneder siden
BMI Group, Europas største leverandør av taktekking, avvikler sin norske virksomhet etter betydelige tap de siste årene. Selskapet, med tradisjonsrike merkenavn som Icopal og Zanda, rammer 159 ansatte i BMI Norge, BMI Produksjon Norge og IcopalTak. Utfordrende markedsforhold i Norge og store økonomiske tap er årsaken. Advokat Ellen Schult Ulriksen er oppnevnt som rekonstruktør for å håndtere salg av eiendeler og avvikling. Oslo tingrett har godkjent rekonstruksjonen, men BMI Group fortsetter driften i Sverige, Danmark og Finland.