Flere langrennsløpere opplever at mosjonister utfordrer dem på trening, noe som kan være irriterende. Mosjonistene legger seg ofte på bakskiene og kommer med kommentarer, noe som forstyrrer utøvernes treningsøkter.
Utøverne prøver å ignorere dette for å holde fokus på egen trening, men noen lar seg rive med og skrur opp tempoet. Harald Østberg Amundsen innrømmer at han elsker å konkurrere og ikke klarer å gå rolig når noen legger seg i ryggen hans.
Han øker tempoet for å riste dem av seg.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
Norges beste langdistanseløper, Karoline Bjerkeli Grøvdal, opplever ofte at mosjonister prøver å henge på under treningsturer. Hun deler sine erfaringer og hvordan hun håndterer situasjonen.
4 måneder siden
Harald Østberg Amundsen ønsker å delta i alle distanser i ski-VM, inkludert sprint, noe som møter advarsler fra flere hold. Johannes Høsflot Klæbo påpeker den mentale belastningen, mens eksperter som Petter Skinstad og Hans Christer Holund mener han bør prioritere distanser og frykter for tidlig kraftbruk. Amundsen selv er klar for utfordringen og fokuserer på å optimalisere energibruk, inspirert av Johannes Klæbos tilnærming. Han får hjelp til å prioritere trening og unngå distraksjoner fra media og sponsorer.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver en frustrasjon over langrenn i Lillehammer-regionen, der det oppleves som en konkurransepreget aktivitet med høye krav til teknikk og utstyr. Forfatteren føler seg utilpass i løypene, der mange tilsynelatende uanstrengt glir forbi. Det understrekes at langrenn er en viktig del av norsk kultur og historie, men forfatteren opplever det som vanskelig å mestre. Til tross for forsøk på å forbedre teknikken, vurderer forfatteren å gi opp langrenn.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere uttrykker bekymring for mottakelsen de vil få fra norske tilskuere under Ski-VM i Trondheim. Flere løpere har tidligere opplevd buing og negativitet, og forbereder seg på at det samme kan skje i Trondheim. Calle Halfvarsson ønsker imidlertid hetsen velkommen, da han mener det kan gi ham ekstra motivasjon. Sverige stiller med flere medaljekandidater i sprintøvelsene.
3 måneder siden
Langrennsløperne Erik Valnes og Simen Hegstad Krüger uttrykker skepsis til Erling Braut Haalands metoder som lysterapi og filtrert vann. De mener hans suksess skyldes hard trening, ikke detaljfokus, og ser på mange av metodene som placebo. Valnes sammenligner det med tidligere langrennsløpere som fokuserte på små detaljer som viste seg å være ubetydelige. Johannes Høsflot Klæbo er mer åpen for Haalands tilnærming og ser det som en ny generasjon som er opptatt av detaljer. Landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass advarer mot overdreven detaljfokus, men ser at det kan ha en effekt. Alle er enige om at hard trening er det viktigste, men at detaljer kan være en balansegang.
1 måned siden
Artikkelen omhandler debatten rundt økende hjelmbruk i skøytesporten. Utøvere som Riccardo Lorello melder om bedre fokus og aerodynamikk, mens profiler som Sander Eitrem og Peder Kongshaug frykter at det vil anonymisere sporten og flytte fokus fra utøvernes ferdigheter. Tester i Norge har ikke entydig vist at hjelm gir bedre resultater. Kongshaug uttrykker bekymring for et økende utstyrsjag og ønsker at sporten heller skal fokusere på utøvernes skøyteferdigheter, og viser til liknende problemstillinger i hoppsporten.
1 måned siden
Konkurrentene til Johannes Høsflot Klæbo ønsker å gjøre femmila i ski-VM til en kraftprøve for å hindre ham i å ta sitt sjette gull. Martin Løwstrøm Nyenget tar til orde for å «kjøre» hardt fra start. Harald Østberg Amundsen mener tunge forhold kan være en fordel. Erik Valnes ser også at vanskelige forhold kan hjelpe, men trekker frem Klæbos sterke femmil i NM i fjor. Valnes spøker om at Klæbo kan komme seg ut av Jelena Välbes «klubb» ved å ta sitt sjette gull. I tillegg til Klæbo, Nyenget, Amundsen og Valnes stiller også Simen Hegstad Krüger og Pål Golberg til start.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg engasjementet rundt norsk langrenn, spesielt blant unge, i forbindelse med ski-VM på hjemmebane. Carina Olset Hovda etterlyser profiler som Petter Northug, mens Rune Brynhildsen mener utøvere som Johannes Klæbo og Kristine Stavås Skistad skaper entusiasme. Mina Næss Iversen påpeker at mangel på internasjonal konkurranse kan redusere spenningen. Brynhildsen fremhever konkurransen fra andre idretter, men er mest bekymret for kombinert og hopp. Alle er enige om at mesterskap skaper entusiasme, men Hovda stiller spørsmål ved interessen utenom mesterskap.
3 måneder siden
En skiløper opplevde en konfrontasjon med en turgåer i en skiløype, der turgåeren gikk uten ski og kritiserte skiløperen for å bruke midttraséen. Skiløperen påpeker at problemet ikke er hunder, men turgåere som ødelegger løypene med sko. Han argumenterer for at skiløypene er for skiløpere og ber turgåere om å holde seg utenfor sporene, og heller bruke turstier. Han sammenligner situasjonen med å gå på en fotballbane under trening, og uttrykker frustrasjon over konflikten mellom skiløpere og turgåere.
3 måneder siden
Etter den femte etappen av Tour de Ski i Val di Fiemme, var det delte meninger blant løperne om den nye OL-løypa. Mange mente det var en ulempe å gå først inn i den siste bakken, da det var lettere å passere i høy fart på oppløpet. Astrid Øyre Slind og Erik Valnes var blant de kritiske, mens Even Northug likte løypa. Det spekuleres i om Kristine Stavås Skistad ville ha likt løypa, med sin styrke i oppløp. FIS planlegger justeringer av løypa før OL i 2026, blant annet for å redusere hastigheten i den siste utforkjøringen.
2 måneder siden
Den svenske langrennsløperen Edvin Anger kritiserer norske skifans for å være utrivelige og forventer å bli møtt med buing under VM i Trondheim. Han kontrasterer dette med svenske fans, som han mener er snillere. Anger beskriver at han har mottatt "bare hat" fra nordmenn, spesielt i sosiale medier og langs løypa. Johannes Høsflot Klæbo avviser Angers påstand og oppfordrer ham til å fokusere på konkurransen. Erik Valnes tror ikke situasjonen vil eskalere, mens Harald Østberg Amundsen takker svenske fans for støtten og understreker at kritikk ikke betyr manglende respekt for Anger.
2 måneder siden
Kristine Stavås Skistad reagerer på uttalelser fra sine brødre om hennes personlighet. Hun ber dem om å holde seg til fotball og ikke kommentere hennes prestasjoner i langrenn. Svenske konkurrenter som Linn Svahn og Jonna Sundling beskriver Skistad som en tøff konkurrent, men har et vennskapelig forhold til henne utenfor konkurransen. De ser på rivaliseringen som underholdende for publikum. Skistad er klar for VM-sprinten mot de svenske stjernene.
3 måneder siden
Johannes Høsflot Klæbo skiller seg ut ved å gå for seg selv under heatvalg i langrenn, i stedet for å stå sammen med de andre utøverne. Landslagstrener Arild Monsen forklarer at Klæbo ikke er utstøtt, men at han har en klar tanke bak sin oppførsel. Klæbo selv sier at han gjør dette for å roe ned og koble av, og at han er uinteressert i hva de andre konkurrentene velger. Han velger alltid det første kvartfinaleheatet for å få ekstra hviletid. Lagkameratene bekrefter at Klæbo er i en egen klasse og at de fleste prøver å unngå hans heat. Klæbo leder Tour de Ski før sprinten i Val di Fiemme.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler det anspente forholdet mellom langrennsløperne Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug i deres aktive karrierer. Under NM i 2013 kritiserte Sundby Northug offentlig for å ikke bidra i front av løpet, noe han i ettertid angrer på. Dette førte til negativ respons fra Northugs fans. Til tross for konflikten, mener begge at rivaliseringen var positiv for deres utvikling. De savner mer temperatur og tydelige meninger blant dagens løpere, og mener det er viktig for å skape engasjement rundt sporten. De mener også at deres ulike personligheter bidro til å gjøre dem bedre.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere forbereder seg på å møte et stort og potensielt fiendtlig publikum under folkefesten i Trondheim. Etter erfaringer med buing under prøve-VM, uttrykker flere løpere spenning rundt mottakelsen. Spesielt Edvin Anger, som tidligere har uttalt seg kritisk om norske fans, forventer et sterkt press. Maja Dahlqvist, som bor i Trondheim, håper stemningen blir bedre enn under fjorårets prøve-VM. Samtidig ser flere av de svenske utøverne frem til å konkurrere foran et stort publikum, og håper å bruke det som en motivasjonsfaktor. Johannes Høsflot Klæbo tror Anger vil få en minneverdig opplevelse.