Artikkelen kritiserer politiets ressursbruk i Ingebrigtsen-saken, og hevder at den har fått uforholdsmessig mye oppmerksomhet sammenlignet med andre saker om mishandling i nære relasjoner.
Det stilles spørsmål ved omfanget av etterforskningen og den berammede rettssaken, spesielt sett i lys av en presset ressurssituasjon hos politiet.
Artikkelen antyder at medieomtale og involvering av kjente personer kan være årsaken til den høye prioriteringen, og reiser spørsmål om rettferdighet og likebehandling i rettssystemet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Politifolk reagerer på den omfattende ressursbruken i Gjert Ingebrigtsen-saken, der et stort antall politifolk ble satt på etterforskningen, samtidig som det er mangel på ressurser i andre mishandlingssaker. Bekymring reises for om profilerte saker prioriteres over andre alvorlige saker. Politiets Fellesforbund har mottatt reaksjoner fra medlemmer som stiller spørsmål ved prioriteringen. En rapport fra Statsadvokatene i Rogaland avdekker mangler ved etterforskning og ressurser i Sør-Vest politidistrikt. Politiet avviser forskjellsbehandling og understreker at alle saker prioriteres etter alvorlighetsgrad og sakens karakter.
1 måned siden
Artikkelen omhandler den kommende rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for vold i nære relasjoner. Det påpekes at ressursene som er allokert til denne saken er betydelig større enn vanlig for familievoldssaker, som ofte blir henlagt på grunn av ressursmangel. Forfatteren uttrykker bekymring for at sakens høye profil kan overskygge det underliggende problemet med familievold, men håper samtidig at den kan føre til økt bevissthet og en mer rettferdig behandling av voldsofre i fremtiden. Artikkelen kritiserer den stemoderlige behandlingen av voldsofre i rettsvesenet og håper saken kan signalisere en endring.
1 måned siden
Mens politiet etterforsket Gjert Ingebrigtsen for mishandling, henla de et stort antall av de prioriterte sakene om mishandling i nære relasjoner. Forsvareren til Ingebrigtsen kritiserte ressursbruken i hans sak, og mente den ble prioritert på bekostning av andre saker. Politiet avviser at det var prestisje knyttet til saken. Samtidig økte køen av ubehandlede mishandlingssaker. Politiet har iverksatt tiltak for å bedre resultatene, og viser til en økning i antall tiltaler og oppklaringsprosent i 2024. De understreker viktigheten av å anmelde, selv om det ikke alltid fører til domfellelse.
24 dager siden
Gjert Ingebrigtsen har i retten anklaget politiet for lekkasjer til media og forhåndsdømming i mishandlingssaken mot ham. Han mener at media har fått tilgang til dokumenter og at han møtes med forutinntatthet. Politiet avviser anklagene og sier de har etterforsket saken objektivt, og at de har avhørt vitner til ulik tid basert på taktiske vurderinger. Ingebrigtsens forsvarere har også kritisert politiet for rask saksbehandling og høy prioritering av saken. Politiet avviser også denne kritikken.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsens forsvarer har reist spørsmål om politiets ressursbruk i mishandlingssaken, og antyder at prestisje kan spille en rolle. Politiet avviser dette og understreker sakens alvor. Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling av to av sine barn over en lengre periode, noe han benekter. Forsvaret argumenterer for at hans rolle som både far og trener i en toppidrettsfamilie kompliserer saken, og fremhever TV-serien «Team Ingebrigtsen» som et viktig bevis. Påtalemyndigheten bestrider seriens relevans.
1 måned siden
Artikkelen omhandler rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen, anklaget for mishandling av sine barn, inkludert Jakob Ingebrigtsen. Med stor medieinteresse beskrives saken som et intenst familiedrama. Den berører temaer som vold i nære relasjoner, press på barn, og allmennmenneskelige dilemmaer. Ingebrigtsen har avvist anklagene. Mediepresset forventes å bli stort, og pressen diskuterer begrensninger i dekningen for å beskytte de involverte.
1 måned siden
Artikkelen diskuterer hvordan familiekonflikter, spesielt når de involverer kjente personer som familien Ingebrigtsen, blir offentlig teater. Medias intense dekning risikerer å svekke rettssikkerheten og redusere involverte parter til karikerte roller. Forfatteren stiller spørsmål ved kombinasjonen av far- og trenerrollen, og understreker viktigheten av å reflektere over etiske grenser og respekt for privatlivet. Selv om familien har åpnet dører til privatlivet tidligere, bør de fortsatt ha krav på beskyttelse når relasjoner rakner. Artikkelen oppfordrer til en bredere diskusjon om mediedekning og håndtering av slike saker.
28 dager siden
Gjert Ingebrigtsen kritiserer pressen for manglende menneskelige hensyn i dekningen av voldssaken. Han føler seg utsatt for forhåndsdømming og demonisering, noe som påvirker ham og hans familie. Ingebrigtsen beskriver vanskeligheter med å leve et normalt liv på grunn av medietrykket, og mener pressen prioriterer sensasjonsoverskrifter og klikk over hensynet til de berørte.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Eirik Jensen, tidligere politimann dømt for narkotikakriminalitet, og stiller spørsmål ved hans løslatelse fra fengsel grunnet soningsudyktighet. Nye meldinger antyder at Jensen kan ha simulert psykisk sykdom for å manipulere rettspsykiatere og kriminalomsorgen. Dette reiser tvil om hvorvidt Jensen har lurt systemet, slik han tidligere ble dømt for. Artikkelen trekker paralleller til andre rettssaker hvor psykiatriske vurderinger har vært omstridt, og kritiserer psykiateres makt i rettssystemet.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer manglende åpenhet rundt en rapport om æresrelatert vold i Norge, der funn gradvis presenteres i media. Den påpeker en økning i antall saker, særlig blant jenter og barn, samtidig som viktige tiltak som Kripos’ spesialgruppe for æresrelatert vold avvikles. Artikkelen understreker behovet for tidlig innsats i barnehager og skoler, kompetanseheving hos nøkkelpersonell, og bedre samarbeid mellom ulike sektorer for å beskytte barn og unge mot undertrykkelse, vold og frykt, og etterlyser en nasjonal strategi for politiet.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer pengebruken og mangelen på åpenhet under ski-VM i Trondheim. Den stiller spørsmål ved kostnadene for hoppanlegget, som beløper seg til 444 millioner kroner, og stiller spørsmål ved verdien av investeringen. Arrangementets bærekraftsprofil kritiseres også, med henvisning til transport av utstyr og energikrevende snøproduksjon. Manglende tilgang for lokalradio og favorisering av VM-sponsor Adresseavisen i nyhetsformidlingen fremheves som eksempler på manglende åpenhet. Artikkelen konkluderer med at ærlighet og åpenhet er viktigere enn selve arrangementet.
1 dag siden
NRK annonserte nye anklager mot LO-toppen Jørn Eggum i forkant av «Debatten». Disse anklagene ble imidlertid ikke presentert i selve programmet.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler den økende «sløseripopulismen» i Norge, der kritikk av offentlig pengebruk og ineffektivitet har blitt mer fremtredende. Et eksempel er Tøyenbadet i Oslo, som etter en kostbar oppussing åpnet med synlige feil. Denne kritikken har fått fotfeste i sosiale medier og den offentlige samtalen, og partier som Frp har utnyttet frustrasjonen ved å love skattekutt og billigere strøm. Flere profilerte personer har også fått et stort publikum ved å kritisere offentlig sløsing. Samtidig er det en økende følelse av at staten har for mye makt over folks økonomi, og at mange ønsker å beholde mer av sine egne penger. Det understrekes at debatten om sløsing er viktig, men at man må være forsiktig med forenklinger.
4 måneder siden
Flere uttrykker bekymring for økt maktbruk fra politiet etter at en politimann ble frikjent i Høyesterett for voldsbruk i Kongsberg. Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD) og Advokatforeningen frykter at dommen kan føre til mer vold fra politiet og svekke tilliten til rettsvesenet. Politiets Fellesforbund mener derimot at dommen ikke vil endre politiets praksis, og at politiet alltid skal bruke minst mulig makt. Høyesterett la vekt på politiets vurdering av situasjonen, noe kritikere mener gir politiet for stort handlingsrom. Det er også reist spørsmål om hvorvidt dommen tar hensyn til den som utsettes for maktbruken.
7 dager siden
Politimesteren i Nordland, Heidi Kløkstad, varsler at politiet må prioritere alvorlig kriminalitet som vold i nære relasjoner, grov vold og økonomisk kriminalitet på grunn av økt saksmengde og begrensede ressurser. Antall anmeldelser har økt med 10 prosent, og vold i nære relasjoner har økt med 62 prosent det siste året. Politiet har en oppklaringsprosent på 47,7, høyere enn landsgjennomsnittet, men saksbehandlingstiden er lengre. Flere saker med små verdier eller lav oppklaringsmulighet vil bli henlagt uten etterforskning. Politioverbetjent Vegard Kristiansen beskriver situasjonen som kritisk med tap av 35 operative politibetjenter på tre måneder, noe som svekker beredskapen. Politiets Fellesforbund støtter politimesterens ærlige kommunikasjon og uttrykker bekymring for ressursknappheten, som forverres av økte sikkerhetstrusler knyttet til Russlands krig mot Ukraina. Kløkstad advarer om at dette kan svekke tilliten til politiet over tid.