Artikkelen omhandler kultursjefen for Ski-VMs erfaringer med rus, hard festing, angst og utbrenthet.
Han har gått fra å jobbe med millionbudsjett i Granåsen til å oppleve en personlig krise i London.
Kultursjefen har bred erfaring, men mangler erfaring innen idrett.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen omhandler 'kvartlivskrisen', en periode med usikkerhet og spørsmål om mening og retning i livet som mange opplever i 20-årene. Selina Bø deler sin erfaring med overgangen fra studier til jobb, og følelsen av å være 'lost' etter et brudd. Psykologer forklarer at krisen kan skyldes samfunnets høye krav og forventninger, og at mange sliter med å finne seg selv. De anbefaler å lytte til sin indre stemme, prioritere egentid i naturen, justere egne krav og snakke med andre. Det understrekes at det er viktig å fokusere på hva man mestrer, ikke å mestre alt.
3 dager siden
Frp-politiker Bård Hoksrud sliter med å holde vekten og redusere inntaket av Pepsi Max. Han innrømmer at gamle vaner har tatt over igjen.
20 dager siden
I en kronikk deler artikkelforfatteren sin personlige erfaring med psykose og selvmordstanker, samtidig som hun kritiserer manglene i det psykiske helsevesenet. Selvmordstallene i Norge har nådd et alarmerende nivå, og systemet svikter fordi mange ikke får hjelp i tide. Forebygging må prioriteres, og psykisk helsehjelp må integreres i skolen, på arbeidsplasser og i det offentlige rom. Flere ressurser, bedre tilgjengelighet og en endring i holdningen til psykisk sykdom er nødvendig, slik at folk får hjelp før krisen er et faktum.
4 måneder siden
Artikkelen kritiserer nedbyggingen av spesialiserte behandlingstilbud innen psykisk helse og rus. Den fremhever at mange mennesker i krise møter stengte dører og lange ventelister, selv om behovet for hjelp øker. Forfatteren deler personlige erfaringer med anoreksi og understreker viktigheten av spesialiserte enheter. Artikkelen peker på at pakkeforløp og effektivisering ikke kan erstatte helhetlig omsorg. Det argumenteres for at ressurser må settes inn for å bevare spesialiserte behandlingstilbud, og at mennesker i nød skal møtes med forståelse og kompetanse.
1 måned siden
Artikkelen omhandler Freddy Kalas, kjent fra Stjernekamp, og hans erfaring med depresjon. Kalas forteller om hvordan depresjonen rammet ham plutselig og varte i fem år. Han beskriver de fysiske og psykiske symptomene han opplevde, inkludert hjertebank, kvalme, svimmelhet og panikk. Etter en vanskelig periode fant Kalas gradvis tilbake til lyset, blant annet gjennom svømming.
4 måneder siden
André Otterstad slet med spiseforstyrrelser og overtrening i jakten på å bli best i ishockey. Han utviklet anoreksi i 13-årsalderen, som senere gikk over til bulimi. Han trente opptil 12 timer i døgnet og hadde et anstrengt forhold til mat. Etter et mislykket forsøk på å slå gjennom i USA, innså han at han trengte hjelp. Han ble innlagt på Distriktspsykiatrisk senter (DPS) og har siden jobbet med å bli frisk. Nå spiller han ishockey for gøy og jobber i Spiseforstyrrelsesforeningen (SPISFO). Han understreker viktigheten av åpenhet om psykiske problemer og å bryte med machokulturen i idretten.
3 måneder siden
Alpinisten Henrik Kristoffersen åpner opp om at nervar og prestasjonspress tærer på ham. Han forteller at det mentale presset er mer utfordrende enn det fysiske, og at han vurderer å avslutte karrieren etter denne sesongen og to til. Kristoffersen har ikke diskutert sine utfordringer med støtteapparatet, og får beskjed av faren om å ikke synes synd på seg selv. NRKs alpinekspert, Lars Elton Myhre, forstår Kristoffersens situasjon, men er usikker på om han faktisk legger opp om to sesonger. Kristoffersen ble nummer tre i slalåmrennet i Adelboden.
3 måneder siden
Advokat Brynjar Meling deltar i «Farmen kjendis» for å vise en annen side av seg selv og ta en pause fra sin krevende karriere. Han var bekymret for hvordan deltakelsen ville påvirke hans omdømme, og konsulterte derfor en ekspert. Meling beskriver starten på oppholdet som tøff, da han kom rett fra jobb med lite søvn. Han opplevde det vanskelig å omstille seg til livet på gården, og innrømmer at han kan bli irritert og arrogant i de tette omgivelsene. Han er forberedt på at seerne kan få glimt av denne siden av ham, og er innstilt på å takle det.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Kjartan Lauritzens deltakelse i «Hver gang vi møtes», hvor han reflekterer over sin karriere og fremtid. Han forteller om reaksjoner på sangen «Badebussen» og hvordan han opplevde kritikken fra småbarnsforeldre. Lauritzen avslører også at han skal bli far for første gang, noe som påvirker hans tanker om artisttilværelsen. Han uttrykker ambivalens rundt artistlivet og vurderer å finne et nytt prosjekt. Samtidig driver han hotell og er en ivrig gamer. Kjæresten Randi, som han har vært sammen med siden de var 16, beskrives som en tålmodig støttespiller. Han spøker om at hun må «knipa igjen» til etter konserten i Oslo Spektrum.
3 måneder siden
Artisten og låtskriveren Ina Wroldsen opplevde en alvorlig personlig krise i 2019 som førte til at hun mistet stemmen og fryktet for karrieren. Hun hadde en svært hektisk timeplan med plateavtaler, jobber i Norge, låtskriving og turneer, samtidig som hun prøvde å være en god mor, kone og datter. Dette førte til en psykisk smell, og da hun reiste til Los Angeles for å ferdigstille en plate, forsvant stemmen hennes. Wroldsen måtte lære seg å synge igjen, og det tok nesten fire år før hun var tilbake til normalen. Hun oppsøkte profesjonell hjelp og innså at hun måtte ta et oppgjør med seg selv og sin identitet. Hun beskriver opplevelsen som både det verste og det beste som har skjedd henne.
21 dager siden
Artikkelen belyser manglande psykisk oppfølging av legar etter krevjande hendingar, samanlikna med andre yrkesgrupper som brannkonstablar. Plastikkirurg Cecilie Lind fortel om korleis ho har måtta finne eigne måtar å handtere vanskelege pasientmøte og operasjonar på, utan systematisk støtte frå arbeidsplassen. Yngre legars forening og forskarar peikar på at det er eit kulturproblem i legeyrket, der sjølvstende har vore prioritert framfor å søke hjelp. Samtidig viser tal frå Villa Sana at fleire legar søker støtte, og Helsedirektoratet har laga ein guide for betre ivaretaking. Haukeland universitetssjukehus arbeider no med å implementere denne.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg konsekvensene av Sindre Finnes' aksjehandel for ham selv og Erna Solberg. Finnes flytter til Bergen for å starte eget konsulentselskap etter å ha forlatt sin stilling i Norsk Industri. Solberg fortsetter som statsminister, men kritiseres for sin håndtering av saken, spesielt hennes tidligere aksept av Finnes' CV-juks. Forfatteren uttrykker mistillit til Solberg og antyder at hun kan ha hatt kjennskap til Finnes' aksjehandel. Finnes' overgang til en usikker tilværelse som konsulent beskrives som et "surt eksil", men forfatteren mener likevel at han ikke fortjener sympati.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver en frustrasjon over langrenn i Lillehammer-regionen, der det oppleves som en konkurransepreget aktivitet med høye krav til teknikk og utstyr. Forfatteren føler seg utilpass i løypene, der mange tilsynelatende uanstrengt glir forbi. Det understrekes at langrenn er en viktig del av norsk kultur og historie, men forfatteren opplever det som vanskelig å mestre. Til tross for forsøk på å forbedre teknikken, vurderer forfatteren å gi opp langrenn.
17 dager siden
Artikkelen omhandler Mattias Neteland (23) som har droppet ut av fire studier og opplever usikkerhet knyttet til fremtidige karrierevalg. Dette er en vanlig problemstilling blant unge, ofte omtalt som en «kvartlivskrise», kjennetegnet av stress og forvirring rundt livsvalg. Eksperter påpeker at samfunnets økende press og sosiale medier bidrar til å forsterke denne følelsen. Karriererådgivere anbefaler å stole på egne interesser og å søke råd fra personer i ulike bransjer for å finne den rette veien. Neteland oppmuntrer andre i lignende situasjoner til å utforske ulike muligheter, selv om det tar tid å finne sin retning.
9 dager siden
Artikkelen beskriver en kaféansatts erfaringer med manglende høflighet og menneskelig kontakt i Oslo sentrum. Forfatteren opplever at mange kunder er likegyldige, unngår blikkontakt og ikke viser vanlig folkeskikk, noe som gjør arbeidsdagen krevende. Erfaringene sammenlignes med en tidligere kaféjobb i Bergen, hvor kundene var mer vennlige og imøtekommende. Det påpekes at det har blitt en norm i Oslo å ikke være hyggelig mot servicepersonell, og at mange kunder tar ut frustrasjonene sine på de ansatte. Forfatteren understreker at det ikke forventes at kunder alltid skal være glade, men at det er rimelig å be om respekt og at dårlige dager ikke tas ut på de som jobber i serviceyrker.