I rettssaken etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen fortsetter prosedyrene med krav om erstatning til familien. Bistandsadvokat Marijana Lozic argumenterer for oppreisningserstatning til samboer, mor og far, og viser til frykt og trusler familien levde med før og etter drapet. Hun krever 375.
000 kroner fra hver av de fire tiltalte til hver etterlatt, pluss 50. 000 kroner ekstra.
I tillegg kreves rundt 1 million kroner for tapt arbeidsinntekt og utgifter. Aktoratet argumenterer for at «Bestilleren» bør varetektsfengsles på grunn av gjentakelsesfare, og beskriver drapet som en kynisk henrettelse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Bistandsadvokat Marijana Lozic krever over én million kroner i erstatning til Jonas Aarseth Henriksens familie, og begrunner dette med den skremmende tiden før drapet. Jonas levde i frykt og sov med våpen, etter flere episoder med trusler og forfølgelse. Familien føler fortsatt usikkerhet rundt motivet for drapet og fester ikke lit til de tiltaltes forklaringer. Totalt kreves 1.004.681 kroner i erstatning til foreldre, søster og samboer. Rettssaken nærmer seg slutten, og forsvareren til den tiltalte 29-åringen skal holde sitt avslutningsforedrag.
2 måneder siden
Familien til Jonas Aarseth Henriksen har fremmet et erstatningskrav på to millioner kroner etter drapet. Kravet inkluderer oppreisning for moren, faren og samboeren, samt erstatning for økonomisk tap for alle de etterlatte. Bistandsadvokaten ønsker ikke å spesifisere beløpene ytterligere før de er dokumentert og bevisført i retten. I tillegg vil Henriksens selskaper, Henriksen Solutions AS og Brønnspesialisten AS, kreve erstatning for skader på eiendeler, som kjøretøy. Disse skadene er anslått til å koste rundt 50.000 kroner, og kravet omfatter egenandeler og kostnader som ikke dekkes av forsikring.
1 måned siden
I rettssaken om drapet på Jonas Aarseth Henriksen argumenterer aktoratet for at drapet var planlagt og en kynisk henrettelse. De fire tiltalte har erkjent de faktiske forholdene, men nekter for overlagt drap. Aktoratet viser til trusler og voldsepisoder mot Henriksen i forkant, og mener sjalusi er motivet. De ber om lange fengselsstraffer for de tiltalte, inkludert 16 og et halvt år for skytteren. Rettspsykiatere har vurdert hovedmannen som psykopatisk. Aktoratet erkjenner usikkerhet rundt medvirkernes kjennskap til drapsplanen, men mener de burde ha forstått konsekvensene.
2 måneder siden
Rettssaken mot fire menn tiltalt for drapet på Jonas Aarseth Henriksen starter. Drapet skjedde i august 2023, etter at Jonas i to år hadde levd under trusler og gjentatte anmeldelser til politiet. Faren er kritisk til politiets manglende oppfølging av anmeldelsene, og forteller at Jonas fryktet for sitt liv og sov med våpen. En intern evaluering viser at politiet burde ha sett sammenhengen mellom anmeldelsene. Familien er nå fokusert på å redde Jonas' selskaper og har fremmet erstatningskrav mot de tiltalte.
2 måneder siden
Familien til Jonas Aarseth Henriksen har fremmet et erstatningskrav på to millioner kroner etter drapet i Nes i Ådal. Bistandsadvokat Marijana Lozic representerer Henriksens mor, far, samboer og søster. Kravet inkluderer oppreisning for de nærmeste etterlatte og erstatning for økonomisk tap. Henriksen drev selskapene Henriksen Solutions AS og Brønnspesialisten AS, som også krever erstatning for skader på eiendeler. Selskapenes advokat Kjersti Fossum Engnæs opplyser at de vil kreve rundt 50.000 kroner for påførte skader på kjøretøy og andre eiendeler.
2 måneder siden
Rettssaken mot fire tiltalte etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen har startet i Ringerike, Asker og Bærum tingrett. Familien til avdøde krever to millioner kroner i erstatning for moren, faren, samboeren og søsteren. Erstatningskravet inkluderer oppreisning og dekning av økonomisk tap. En 29 år gammel mann har tilstått å ha skutt Jonas, som ble truffet av to skudd i ryggen og døde som følge av skadene. Rettssaken forventes å vare i 24 dager.
2 måneder siden
Familien til Jonas Aarseth Henriksen deltar aktivt i rettssaken mot den tiltalte Rena-mannen, som har erkjent drapet på Jonas. De beskriver tiden etter drapet som surrealistisk og understreker betydningen av å være Jonas' stemme i retten. Den tiltalte hevder at drapet ikke var planlagt, men familiens sorg og smerte er uforminsket. Sjalusi er fremhevet som et mulig motiv, og de tidligere truslene og volden Jonas opplevde, har traumatisert familien. De håper på en rettferdig rettergang, selv om ingenting kan kompensere for tapet av Jonas.
2 måneder siden
Etter drapet på 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen, forbereder hans mor, søster og samboer seg til rettssaken. Drapet har endret livene deres, og de opplever frykt og vanskeligheter med å vende tilbake til en normal hverdag. Familien forteller om en hverdag hvor de sliter med å se krim på TV og er redde for lyder. De er bekymret for at de tiltalte skal få milde straffer og understreker viktigheten av rettferdighet. De beskriver Jonas som en person som distanserte seg fra dem for å beskytte dem, og de føler at de tiltalte tok fra dem hans personlighet. Rettssaken skal belyse hvem Jonas var, og hvordan drapet har påvirket de etterlatte.
2 måneder siden
Jonas Aarseth Henriksen ble drept 17. august 2023 i Ringerike, og fire menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap. Han ble lokket til et avtalt sted og skutt i ryggen. Politiet mistenker sjalusi som motiv. Henriksen hadde anmeldt flere trusler og levde i frykt, men politiet prioriterte ikke sakene hans tilstrekkelig. Dette førte til at han ikke fikk den beskyttelsen han trengte. Familien håper rettssaken, som startet 25. februar, vil gi dem svar på hvorfor han ble drept og hvem som står bak.
2 måneder siden
Under rettssaken mot de fire tiltalte for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, konfronterte faren, Trond Henriksen, de tiltalte ved å opprettholde blikkontakt, i et forsøk på å avdekke usannheter. Den tiltalte som utførte drapet, erkjente straffskyld for forsettlig drap, men benektet at drapet var planlagt. Faren uttrykte at det var krevende å høre detaljene rundt drapet og vanskelig å se mangel på anger hos de tiltalte. Jonas ble lokket til en hytte under falske premisser om vedlikehold på en brønn, men ble i stedet skutt i ryggen.
1 måned siden
I rettssaken mot de fire tiltalte for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, vitnet samboeren til hovedtiltalte (34). Hun fortalte om sin tidligere relasjon til avdøde, og avviste at sjalusi var et problem i forholdet til den tiltalte. Hun beskrev sin reaksjon da hun fant ut at han hadde bestilt vold mot Jonas, og uttrykte sorg over situasjonen. Hun fortalte også om en løgndetektortest hun gjennomførte etter initiativ fra tiltalte for å bevise sin lojalitet etter spørsmål om hennes forhold til Jonas. Saken dreier seg om hvorvidt de tiltalte hadde til hensikt å drepe Jonas, eller kun skade ham.
2 måneder siden
I dag startet rettssaken mot fire menn som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen. Drapet skjedde i Ringerike for halvannet år siden. Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld for drap, men de innrømmer å ha vært delaktige i trusler og vold i forkant av drapet. Søsteren til avdøde har uttrykt bekymring for at de tiltalte ikke kommer til å fortelle sannheten i retten. Den første som skal forklare seg er mannen som innrømmer å ha avfyrt skuddene, men han hevder at han ikke hadde til hensikt å drepe. Familien kommer til å være til stede under hele rettssaken, som er ventet å vare i seks uker.
2 måneder siden
Rettssaken mot fire menn tiltalt for drapet på Jonas Aarseth Henriksen i august 2023 starter tirsdag. En av de tiltalte, kjent som Noresund-mannen, erkjenner å ha bestilt grov vold mot Henriksen, men nekter for å ha planlagt drapet. Han hevder han aldri ga beskjed om at Henriksen skulle drepes. En annen tiltalt, Rena-mannen, erkjenner å ha skutt mot Henriksen og har gitt politiet detaljer om hendelsesforløpet og hvor drapsvåpenet var gjemt. De to andre tiltalte er anklaget for medvirkning, blant annet for å ha oppbevart drapsvåpenet og kjørt skytteren til møter. Ingen av de tiltalte erkjenner straffskyld for drap. I forkant av drapet ble Henriksen utsatt for flere skremmende hendelser, og politiet har beklaget at de ikke tok hans bekymringer på alvor.
1 måned siden
I dag skal familien til Jonas Aarseth Henriksen vitne i rettssaken mot de fire mennene som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap. Etter å ha sittet stille i rettssalen i over to uker, skal samboer Pernille Andersson, foreldrene Elin og Trond Henriksen, og søster Ida Aarseth Pedersen, fortelle sin historie om Jonas. Pernille vil fokusere på hendelsene før drapet og hvem Jonas var. Trond beskriver møtet med ondskapen og overgangen til å minnes det kjærlige. Elin har skrevet stikkord for å klare å fortelle om sønnen, mens Ida frykter å glemme viktige ting og å se familien ha det vondt uten å kunne trøste.
1 måned siden
I rettssaken etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen holder aktoratet sin prosedyre, og mener drapet var planlagt og en ren henrettelse. En av de tiltalte har erkjent straffskyld for forsettlig drap, men nekter for planlegging. Aktoratet tror ikke på de tiltalte og mener motivet var sjalusi. De fire tiltalte har ulike roller; «Bestilleren» har innrømmet å ha bestilt hærverk og vold mot Jonas, «Skytteren» har erkjent å ha skutt Jonas, «Medhjelperen» har erkjent å ha tilpasset våpenet, og «Sjåføren» har innrømmet å ha kjørt «Skytteren» rundt.