Cesar, en seks år gammel blandingshund, måtte akuttopereres for prolaps etter en skade som gjorde ham lam i bakbeina. Eieren Airi Laanepuu sto overfor valget mellom operasjon eller avliving, og valgte operasjon. Til tross for at Cesar var forsikret, dekket forsikringen kun 30. 000 kroner av de totale veterinærkostnadene som allerede har nådd 120.
000 kroner, og kan stige til 140. 000 kroner eller mer med rehabilitering. Airi, som er ufør og alenemor, har opprettet en innsamlingsaksjon for å få økonomisk hjelp. Veterinærkostnadene har økt betydelig de siste årene, noe flere forsikringsselskaper bekrefter, og dekningen varierer.
Cesar er i bedring, men trenger fortsatt fysioterapi og oppfølging, noe som er kostbart. Eksperter anbefaler hundeeiere å nøye vurdere forsikringsdekning og økonomi før valg av forsikring. Airi feiret nylig sin 50-årsdag på gulvet sammen med Cesar for å være nær ham under rehabiliteringen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Anne Sofie Solhaug Kristiansens seks måneder gamle valp, Loui, brakk beinet hjemme under lek. Operasjonen og veterinærbehandlingen kostet over 80.000 kroner. Loui hadde forsikring, men den dekket kun 30.000 kroner. Anne Sofie fikk tilbud om forbrukslån, men en venninne opprettet en spleis for å hjelpe henne med utgiftene. Loui må tilbringe fire uker i bur for å komme seg. Anne Sofie har bestemt seg for å øke forsikringssummen.
1 måned siden
Tonje Henriksen opplevde høye veterinærutgifter da hennes hund Freja utviklet komplikasjoner etter en operasjon, noe som resulterte i flere veterinærbesøk og kostnader på over 52.000 kroner. Henriksen reagerte på de høye prisene hos veterinærkjedene og uttrykte skepsis, samtidig som hun følte press for å akseptere anbefalte behandlinger. Veterinærene forsvarer prisnivået med at moderne veterinærmedisin krever avansert utstyr og spesialistkompetanse, og anbefaler forsikring for å unngå økonomiske bekymringer. Henriksen er kritisk til at det ble anbefalt tannrens på en gammel hund med helseproblemer, og mener veterinærpriser bør reguleres.
5 dager siden
I Norge er det ikke tillatt å ta med kjæledyr inn i tilfluktsrom ved krisesituasjoner, noe som skaper praktiske og følelsesmessige utfordringer for mange dyreeiere. Flere eiere uttrykker bekymring for å måtte forlate hundene sine, som de ser på som familiemedlemmer. Norge har lav dekningsgrad på tilfluktsrom, med plass til under halvparten av befolkningen, og Sivilforsvaret opplyser at kjæledyr ikke er tillatt på grunn av plassmangel. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) erkjenner problemstillingen og oppfordrer til egenberedskap for kjæledyr, som å ha ekstra mat og vann tilgjengelig. De anbefaler også å ha en plan B, som å flytte dyret til et tryggere sted utenfor byen. Forskning viser at båndet mellom mennesker og hunder er sterkt, og mange opplever hundene som viktige støttespillere i hverdagen. Debatten om kjæledyrs plass i beredskapssituasjoner vekker sterke følelser blant befolkningen.
9 dager siden
Elena Krossnes, en 19 år gammel student, søkte Dyrebeskyttelsen om økonomisk støtte for å sterilisere katten sin på grunn av økte utgifter til dyrehold. Hun er langt fra alene, og Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Haugaland, rapporterer en 70 prosent økning i henvendelser om økonomisk hjelp sammenlignet med 2023. Organisasjonen hadde 60.000 kroner tilgjengelig for å hjelpe 20–25 dyr, men mottok over 100 søknader. Økte veterinærkostnader, matpriser og forsikringer gjør det dyrere å ha kjæledyr. Dyrebeskyttelsen oppfordrer folk til å tenke nøye gjennom kostnadene ved å skaffe seg dyr, inkludert viktigheten av forsikring og valg av friske raser. Norsk familieøkonomi anbefaler å lage budsjett før man skaffer seg kjæledyr, da årlige kostnader for en katt kan være 6000–7000 kroner, mens hunder kan koste betydelig mer. Dyrebeskyttelsen har også åpnet en gratis veterinærklinikk i Oslo for eiere med økonomiske utfordringer.
2 måneder siden
Valpen Luna, en sju måneder gammel berner sennen, ble akutt dårlig og familien hastet henne til veterinær. Røntgenbilder avslørte et stort antall fremmedlegemer i magen. Under en operasjon fjernet veterinærene hele 44 gjenstander, inkludert 24 sokker, en scrunchie-strikk, hårbånd, en skosåle og flere tøystykker. Luna er nå tilbake hos familien, og veterinærene understreker at hun var heldig som overlevde. Familien har nå valpesikret huset og samarbeider med en trener for å utvikle gode vaner hos Luna.
3 måneder siden
Hunden Koda, en tre år gammel border collie, ble skremt av raketter på nyttårsaften og løp bort i Tromsø. Eieren, Anna Pakonen, lette fortvilet i syv dager mens temperaturen sank til -15 grader. Over 200 frivillige hjalp til i søket. Koda ble til slutt funnet av en nabo og var i live, men trengte veterinærbehandling for noen sår og en betennelse. Norsk Kennel Klub benytter anledningen til å uttale seg mot privat fyrverkeri, da mange hunder hvert år blir skremt og løper bort. De oppfordrer til forebyggende tiltak for å beskytte dyrene.
1 måned siden
Årets første tilfeller av huggormbitt hos hunder er allerede registrert, og Agria Dyreforsikring advarer hundeeiere. Veterinær Sara Solheim påpeker at huggormen er treig om våren, noe som øker risikoen for bitt. I fjor ble det registrert 303 skademeldinger for huggormbitt hos hunder. Det er farligere for hunden å bli bitt i labben enn i snuten, da giften raskere tas opp i kroppen. Behandlingskostnadene varierer, og veterinærer tar blodprøver for å oppdage skader forårsaket av giften. Dessverre overlever ikke alle hunder, selv med behandling.
2 måneder siden
Tidligere håndballstjerne Kjersti Grini (53) åpner opp om økonomiske utfordringer og fysiske smerter etter sin aktive karriere. I et intervju forteller hun om en uheldig forsikringsavgjørelse som kostet henne åtte millioner kroner, og at hun har levd fra hånd til munn siden karrieren ble avsluttet i 2003. Hun vant nylig «Farmen kjendis» 2025 og premiepengene skal brukes på å pusse opp huset og ta med barna på ferie. Grini forteller også om omfattende skader etter karrieren.
4 måneder siden
Ane Farstad pådro seg en kneskade under innspillingen av «71 grader nord» og måtte opereres. Til tross for at TVNorge hadde forsikring for deltakerne, valgte Farstad å bruke sin egen private forsikring for å sikre seg best mulig medisinsk oppfølging. Hun ble operert på Volvat og er nå i gang med rehabilitering. Farstad måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av skaden, men er optimistisk med tanke på å komme tilbake i aktivitet. Hun har som mål å stå på ski igjen om et år. TVNorge bekrefter at deltakerne er forsikret, men at det er opp til hver enkelt å velge forsikring.
1 dag siden
En kvinne i Danmark ble nektet adgang til en kafé med sin tjenestehund. Dette førte til en sak om diskriminering.
2 måneder siden
Den fem år gamle cobberdogen Lumos fikk et kraftig panikkanfall, beskrevet som «Varulvsyndromet», etter å ha spist et tyggebein fra Barkoo. Eier Helene Gårdsvoll forteller at hunden løp rundt i panikk, mistet balansen og tisset på seg. Veterinærer ved Empet Skedsmo dyreklinikk mistenker at anfallet skyldes tyggebeinet, som har vært knyttet til flere sykdomstilfeller i Europa. Lumos ble innlagt og fikk intravenøs behandling. Gårdsvoll fant senere en e-post fra Zooplus om tilbakekalling av Barkoo-produkter. Veterinærer har undersøkt hunder med lignende symptomer, men årsaken til anfallene er fortsatt ukjent.
21 dager siden
Et ektepar i Kristiansund måtte avlive sin 14 år gamle katt og reagerer på den høye prisen for veterinærvakt i helgen. De kritiserer mangelen på rimeligere løsninger for akutt dyrehelsehjelp og stiller spørsmål ved hva de som ikke har råd skal gjøre. Veterinæren forsvarer prisen, men beklager samtidig at eierne opplevde situasjonen som vanskelig. En annen katteeier forteller om en lignende hendelse hvor hun ikke fikk hjelp, og katten døde. Veterinæren beklager hendelsen og sier det kan skje vurderingsfeil, men understreker at han vanligvis stiller opp.
22 dager siden
Artikkelen tar for seg økende atferdsproblemer hos selskapshunder, særlig blandingsraser. Hundetrenere rapporterer om flere kursdeltakere med disse hundene, og veterinærer observerer mer usikre hunder grunnet manglende krav til mentaltesting og helsesjekk av foreldredyr. Veterinærforeningen ønsker derfor å registrere blandingshunder for å kartlegge helse- og atferdsutfordringer. Artikkelen understreker viktigheten av avlskontroll og kunnskapsformidling for å forebygge uetisk oppdrett og sikre hundenes velferd. Norsk Kennel Klub støtter en kommende hundeavlsforskrift som skal gi Mattilsynet tilsynsmyndighet over all hundeavl.
1 måned siden
Gjensidige slår alarm om en økning i reiseskader, spesielt blant eldre, og advarer om høye kostnader ved sykdom i utlandet. Selskapet oppfordrer eldre til å vurdere helsen sin før reise. Flest skader rapporteres fra Tyrkia, Thailand og USA, hvor sykehusene kan kreve betaling direkte fra pasienten. Et eksempel er en eldre dame som fikk en regning på 700 000 kroner i USA etter en hjerteoperasjon, men dette ble dekket av forsikringen.
1 måned siden
Ragnhild Misvær Mofoss betalte 62.000 kroner for linsebytte hos Memira, men opplevde komplikasjoner og fikk varig synsskade. Hun advarer nå andre mot inngrepet. Overlege Kristian Fossen ved UNN bekrefter at de behandler mange pasienter med komplikasjoner etter slike operasjoner, og kritiserer aggressiv markedsføring. Han understreker at inngrepet innebærer risiko, inkludert potensiell blindhet, og at mange komplikasjoner må behandles i det offentlige helsevesenet. Memira svarer at de vurderer pasienter nøye og avviser mange, og at de fleste pasienter er fornøyde med resultatet.