Artikkelen omhandler to hendelser. I Amsterdam filmes unge kvinner i skjul mens de soler seg, og videoene publiseres på Youtube uten deres samtykke.
En rådmann oppfordrer til anmeldelse av kanalen og kritiserer Youtubes manglende ansvar. En reiseblogger ble stukket av en kubemanet på Filippinene.
Kubemanetens gift kan være dødelig, og det finnes ingen effektiv motgift. Bloggeren deler sin historie for å øke bevisstheten om farene ved kubemaneter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
23 dager siden
Reisebloggeren Julie ble stukket av en kubemanet under en ferie på Filippinene. Mens hun filmet videoer til sosiale medier i grunt vann, kom hun i kontakt med den dødelige maneten og opplevde intens smerte. En australsk lege og sykepleier ga henne umiddelbar førstehjelp før hun ble fraktet til sykehus. Ti måneder senere sliter Julie fortsatt med ettervirkninger og ønsker å øke bevisstheten om farene ved kubemaneter.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler to separate saker. Først deler artist Sandra Lyng gladnyheten om at kulene i brystet var godartede, etter en periode med usikkerhet. Hun uttrykker takknemlighet til helsepersonell og deler sin historie for å redusere frykt rundt slike undersøkelser. I den andre saken kritiseres Lars Monsen for å ha vist et brennende bål i en NRK-episode uten å vise at det ble slukket. Norsk Ved Forum reagerer på dette og påpeker at det gir dårlige signaler til friluftsinteresserte. De understreker viktigheten av å slukke bål for å unngå skogbrann, spesielt i den sårbare perioden for dyrelivet. NRK beklager hendelsen, og Monsen bekrefter at bålet ble slukket etter opptak. Det understrekes at skogbranner kan ha store konsekvenser for dyrelivet, spesielt i den sårbare perioden for nyfødte dyr.
1 måned siden
Artikkelen ser tilbake på bloggens 20-årige historie i Skandinavia, med fokus på «rosabloggere» og deres innflytelse. Den beskriver hvordan bloggere som «Blondinbella» inspirerte en generasjon unge jenter til å dele sine liv på nettet, og hvordan dette utviklet seg til en profesjonell influenserbransje. Artikkelen belyser kritikken mot bloggere for å fremme overfladiskhet og kroppspress, men anerkjenner samtidig deres rolle i å åpne for diskusjoner om feminisme og identitet. TV-serien «Bloggerne» trekkes frem som et eksempel på hvordan bloggere fikk en bredere plattform og ble en del av populærkulturen. Avslutningsvis konstateres det at bloggere har utviklet seg til influensere på sosiale medier, men at utfordringene knyttet til markedsføring og kommersialisering fortsatt er aktuelle.
1 måned siden
Artikkelen omhandler to separate hendelser. Ine Eriksen Søreide (H) reagerer på uttalelser fra USAs visepresident J.D. Vance om Grønland og Danmarks rolle, og understreker at Grønlands fremtid må avgjøres av grønlenderne selv, i samarbeid med Danmark og NATO. Artikkelen tar også for seg drapet på Liberty German og Abigail Williams i 2017, hvor politiet offentliggjorde en video som viser jentene blir forfulgt av en mann like før drapet. Richard Allen ble dømt for drapene i november 2024, men nekter straffskyld.
26 dager siden
Artikkelen belyser hvordan unge kvinner bruker TikTok for å ta et oppgjør med de snevre, norske skjønnhetsidealene. Øyvår (21) deler sin personlige historie om å aldri ha følt seg pen, noe som har skapt et stort engasjement. Olimata Elin Mboge (19) ønsker å konfrontere både egne komplekser og det hun beskriver som et «skjønnhetstyranni». De forteller om et økende press, spesielt blant jenter, for å oppnå urealistiske idealer. Jenter med minoritetsbakgrunn beskriver også opplevelser med rasisme og utseendepress. Gjennom TikTok finner de støtte og et fellesskap hvor de kan dele sine erfaringer og sammen utfordre de eksisterende standardene.
2 måneder siden
Flere unge kvinner reagerer negativt på direktemeldinger fra online coach «Coach Majen» om fettprosent og kroppsforming. Amalie Gjeråker (25) følte meldingen var personlig og ubehagelig, spesielt siden hun slet med overspising. Journalisten Ingeborg Senneset (39) kritiserer meldingene som umoralske og egosentriske. Tvedt-Røhmer forsvarte seg først i en video, men publiserte senere en beklagelsesvideo der hun lover å tenke seg bedre om før hun poster noe. Gjeråker har sett videoen og håper at Tvedt-Røhmer mener det hun sier.
3 dager siden
Russefeiringen i Alta preges av farlige situasjoner mellom russebiler og UTVer. Politikere foreslår portforbud for unge motorister etter flere ulykker.
17 dager siden
Artikkelen omhandler to saker: Flyulykken i New York der fotballspilleren Karenna Groff og hennes familie omkom, og kritikken mot Janteloppet etter at de kuttet 40-kilometeren for kvinner grunnet lav deltakelse. Dette førte til reduserte premiepenger, noe Astrid Øyre Slind reagerte sterkt på ved å brenne startnummeret sitt. Petter Northugs håndtering av kritikken får sterk kritikk fra TV 2 ekspert Petter Skinstad, som mener det er kjønnsdiskriminering.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler to separate hendelser: Amad Diallos utvikling i Manchester United og en konflikt mellom influensere og en restaurant i Oslo. Diallo, hentet av Solskjær, har blomstret under Amorim etter lite spilletid under ten Hag. Samtidig har tvillingene Vita og Wanda Mashadi skapt debatt etter å ha kritisert restauranten Grotto for dårlig service, etter å ha blitt bedt om å dempe lysbruken under fotografering. Flere har tatt Grottos side i saken, og mener influenserne oppførte seg dårlig. Saken har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier.
26 dager siden
Artikkelen omhandler to ulike temaer. Den beskriver Caroline Berg Eriksens sykdom under innspillingen av «Kompani Lauritzen», hvor hun fikk intravenøs behandling for kraftig bilsyke, men likevel deltok i dimmekampen. I tillegg omtales «Graham», en australsk skulptur designet for å tåle bilulykker, som har skapt reaksjoner på sosiale medier. Statens vegvesen understreker viktigheten av trafikksikkerhetskampanjer for å øke bevisstheten rundt trafikksikkerhet og redusere antall skadde og drepte i trafikken. Kampanjen skal minne folk om at de selv må ta ansvar i trafikken.
1 måned siden
Influencer Camilla Lorentzen kritiserer Espen Berg for å ha filmet og tilsynelatende irettesatt to ungdommer på et treningsstudio for manglende hygiene. Lorentzen mener Bergs handlinger handler mer om å generere oppmerksomhet enn å løse et reelt problem, og frykter at slike uthengelser kan skade treningsgleden, spesielt for de som allerede er usikre. Hun får støtte fra Emmeli Bang, som også er treningsinfluenser. Lorentzen understreker at det finnes mer respektfulle måter å ta opp temaet hygiene på, uten å filme og henge ut andre.
4 dager siden
To russ ble fløyet til sykehus etter en ny ulykke med UTV i Alta. Rektor ved Alta videregående skole reagerer kraftig på kjørekulturen.
2 måneder siden
En trebarnsmor advarer mot YouTube Kids etter å ha sett en video med voldelig innhold. Hun delte sin opplevelse på TikTok, og mange andre foreldre har meldt om lignende opplevelser med upassende innhold. Foreldre er bekymret for at barna ikke klarer å skille mellom ekte og fiktivt innhold, og at appens algoritmer ikke filtrerer godt nok. Google, som eier YouTube, sier de fjerner videoer som bryter med retningslinjene og oppfordrer til å rapportere upassende innhold. Barnevakten har dialog med Google og jobber for å stille krav til teknologiselskapene, og samarbeider med andre nordiske organisasjoner for å øke presset.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Bonnie Blue, som hadde sex med 1057 menn på 12 timer og filmet det for OnlyFans. Prosjektet har vakt oppsikt og bekymring, med advarsler fra helsepersonell om potensielle fysiske og psykiske skader. Artikkelen trekker paralleller til Linda Lovelace og kritiserer pornoindustrien for å skape urealistiske forventninger om kvinners seksualitet. Den stiller også spørsmål ved mangelen på likestilling, da mennene fikk skjule sine ansikter, mens Bonnie Blues identitet er kjent.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer YouTube-kanalen «Gutta» for å spre skadelige holdninger og utdaterte stereotypier, spesielt blant unge gutter. Kanalen har publisert videoer med homofobisk innhold og objektivering av kvinner. Det argumenteres mot at popularitet legitimerer slikt innhold, og at «Gutta» utnytter en machokultur der vennskap bygges på å trykke andre ned. Det understrekes at kanalen har et ansvar for å bidra til en sunnere idé om maskulinitet og ta avstand fra nedverdigende humor.