En kartlegging viser store prisforskjeller på ribbe mellom ulike spisesteder, hvor prisen på de dyreste stedene er tre ganger høyere enn de billigste.
En Michelin-kokk forklarer at det ikke nødvendigvis er stor forskjell i smak på kjøttet, men at dyrere ribbe ofte kommer fra griser med bedre levekår og at lavprisrestauranter bruker enklere tilbehør.
Kokken kritiserer nordmenns fokus på pris fremfor kvalitet på julemat og mener vi burde prioritere bedre råvarer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
En reportasje fra Charlottenberg viser at prisene på julevarer i Sverige varierer stort. Noen varer, som ribbe, har blitt betydelig dyrere, mens andre fortsatt er billigere enn i Norge. Butikksjefen på Hypermat forteller at de har mange norske kunder, spesielt fra Innlandet. Priskrigen i Norge har ført til at enkelte julevarer er billigere der enn i Sverige, noe som gjør det viktigere å være prisbevisst. Den totale prisforskjellen på en handlekurv er mindre enn tidligere, men det er fortsatt penger å spare på enkelte varer.
2 måneder siden
En prissjekk utført av Nettavisen viser store prisforskjeller på dagligvarer mellom ulike butikkjeder. Lavpriskjedene Kiwi, Rema 1000 og Extra kommer ofte dårligst ut, mens Bunnpris har de beste tilbudene på flere varer. Forbrukerøkonomer mener det er villedende at lavpriskjedene ofte er dyrest, og oppfordrer folk til å bruke apper for å finne de beste tilbudene. Prisforskjellene er store, og det er mye penger å spare ved å være bevisst på hvor man handler. Kundeavisene kan være forvirrende da de blander tilbud med vanlige priser.
3 måneder siden
En prissjekk av salt hos ulike dagligvarekjeder avslører store prisforskjeller. Spesielt Seltin-salt viser seg å ha svært ulik kilopris avhengig av pakningsstørrelse og butikk. Kiwi har prislås på en liten pakke som er betydelig dyrere per kilo enn en større pakke hos Rema 1000. Maldon-salt er det dyreste, med en kilopris 100 ganger høyere enn det billigste saltet. Lavpriskjedene forklarer prisforskjellene med konkurranse og ulikt sortiment. Kiwi forsvarer sin prislås med at de har holdt prisen uendret på den aktuelle pakken.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler prisforskjeller på dagligvarer som grillpølser, Kvikklunsj, egg og kaffe i vinterferieuken. Bunnpris utmerker seg med et godt tilbud på grillpølser, mens Extra er dyrest. Prisene på Kvikklunsj varierer sterkt mellom butikkene. Bunnpris har også et godt tilbud på egg. Kiwi har gode priser på Evergood kaffe. Blogger Rune Gjerrigknarken Nikolaisen gir råd om hvor man kan gjøre de beste kjøpene.
3 måneder siden
En gjennomgang av dagligvarekjedenes tilbud viser store prisforskjeller på en rekke varer. Kjøttdeig er et eksempel der Rema 1000s tilbud ikke er konkurransedyktig, mens Prix og Matkroken tilbyr en betydelig lavere pris. Det advares mot å stole blindt på kundeavisenes tilbud, da det ikke alltid er de beste prisene. Bunnpris, Spar og Joker fremheves som butikker med gode tilbud på grønnsaker. Toalettpapir er en annen vare med store prisforskjeller, der Kiwi er billigst og Coop Mega dyrest. Forbrukere anbefales å sammenligne priser og handle i flere butikker for å spare penger.
9 dager siden
TV-profil Jan Tore Kjær reagerer kraftig på de høye prisene på norsk sjømat etter å ha betalt 895 kroner for seks sjøkreps. Han mener det er «fullstendig galskap» at sunn og lokal sjømat koster så mye, mens billigere mat ofte er mindre næringsrik og masseprodusert. Kjær delte sin frustrasjon på Instagram, hvor sjømatleverandøren VAAG svarte med forståelse og forklarte at høye priser skyldes blant annet at fiskerne betaler mye for råvarene, og at bare en liten del av sjøkrepsen er spiselig halekjøtt. VAAG peker også på økt internasjonal etterspørsel som en årsak til prisøkningen, men lover å jobbe for bedre priser i 2025.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer de høye matprisene i Norge og etterlyser en forklaring fra matvarekjedene om hvordan de fastsetter priser og tilbud. Prisene har steget kraftig de siste årene, og Konkurransetilsynet har bøtelagt flere kjeder for ulovlig prissamarbeid. Forfatteren hevder at matbutikkene bruker lokkepriser og villedende tilbud for å lure kundene, og at de konkurrerer mer om medlemsprogrammer enn om å tilby lave priser. Det understrekes at sunn mat bør være tilgjengelig og rimelig for alle, og at dagens situasjon bidrar til usunne kostholdsvalg.
3 måneder siden
En artikkel i DinSide undersøker hvorfor Big One frossenpizza er billigere i Sverige enn i Norge. Dagligvareinfluenser Anders Nordstad hevder at prisforskjellen ikke skyldes landbrukspolitikk, men markedets betalingsvilje og merkevarestyrke. Han mener lavere kjøpekraft og svakere merkevare i Sverige fører til lavere pris. Økonom Odd Gisholt tror derimot at prisforskjellen skyldes store innkjøp og lavere avgifter i Sverige, og mener importvernet gjør norske landbruksprodukter for dyre. Orkla Foods Norge opplyser at det er kjedene, og ikke leverandørene, som bestemmer prisene.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler en priskrig på sjokolade, der prisene varierer betydelig mellom ulike butikkjeder. Coop tilbyr store Freia-plater til redusert pris for medlemmer, mens ikke-medlemmer betaler nesten dobbelt så mye. Småsjokolade er billigst hos lavpriskjedene, mens Coop Prix har en betydelig høyere pris. Europris og Gigaboks utmerker seg med gode tilbud på store sjokoladeplater. Kiwi tilbyr ikke kvantumsrabatt for å unngå at folk kjøper mer enn de trenger. Dagligvarekjedene kommenterer prisene og tilbudene.
4 dager siden
Matinfluenser Kristoffer Gregersen reagerte da han oppdaget noe hos Meny. Han stusset da han skulle handle karbonadedeig.
15 dager siden
TV 2 hjelper deg har undersøkt pølsepriser før påske og funnet at lavpriskjeder ikke nødvendigvis er billigst. Meny tilbyr bedre priser på enkelte pølser. Joker har rabatt, men er ikke alltid billigst. Kiloprisen er viktig å sjekke, og større pakninger med brus og Kvikk Lunsj kan lønne seg. Det er viktig å sammenligne priser og kilopriser for å unngå å bli lurt av lokketilbud.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler dagligvarekjedenes priskrig på julemat, der ekstremt lave priser, som 2,70 kr for en kilo pepperkakedeig, er et resultat av konkurranse og kundenes betalingsvilje. Kjedene bruker lokketilbud og kampanjepriser for å tiltrekke kunder, men dette kan føre til en nedgang i respekt for maten og matprodusentene, samt økt matsvinn. Artikkelen hevder at matprisene ikke har steget like mye som lønningene, og at vi er på vei ut av dyrtiden.
3 måneder siden
En undersøkelse viser store forskjeller i priser for 30-dagers bussbillett i norske storbyer. Trondheim har de dyreste billettene for både studenter og voksne, mens Tromsø og Porsgrunn/Skien har de billigste. Fylkesvaraordfører i Trøndelag forklarer de høye prisene i Trondheim med en stor sone 1, som inkluderer flere kommuner. Det diskuteres om man skal redusere sonen for å senke prisen. MDG ønsker et nasjonalt månedskort til 499 kroner, men staten ser utfordringer med dette. Staten bidrar med midler til kollektivtrafikk, men det er uenighet om hvorvidt dette er nok for å senke prisene.
4 måneder siden
Prisene på julemat har steget betydelig de siste tre årene, ifølge tall fra SSB analysert av forbrukerøkonom Thea Olsen. Vanlige julevarer som svinekjøtt, lam og torsk har økt med nesten 40 prosent, mens ketchup og sennep har økt med hele 60 prosent. Den totale prisøkningen for julemat er i gjennomsnitt 38 prosent. Olsen understreker at det er store variasjoner i pris, og oppfordrer forbrukere til å sammenligne priser, planlegge innkjøp og vurdere spleiselag for å redusere kostnadene. Hun minner også om at gjester ofte ønsker å bidra økonomisk, og bør tilby seg å ta med mat eller drikke.
3 måneder siden
En undersøkelse fra Nettavisen avdekker store prisforskjeller på tilbudsvarer i dagligvarebutikker. Spesielt gulrøtter hos Kiwi er over dobbelt så dyre som hos Bunnpris. Spareøkonom Kornelia Minsaas advarer mot å stole blindt på tilbudsaviser, da butikkene bruker psykologiske knep for å få kundene til å tro at de gjør et godt kjøp. Størrelsen på tilbudsvarene varierer også, noe som gjør det vanskelig å sammenligne priser. Minsaas anbefaler å planlegge ukehandlingen for å unngå unødvendige kjøp og spare penger.