Artikkelen diskuterer KrFs kamp mot Pride-flagg på skoler og sammenligner taktikken med politiske strategier i USA. Den trekker frem et initiativ fra to milliardærarvinger som vil finansiere Pride-flagg til skoler.
Artikkelen analyserer KrFs motstand mot Pride-flagg på skoler og ser paralleller til amerikansk politikk, spesielt republikanernes bruk av «anti-woke»-retorikk. Den nevner Donald Trumps påstander om transpersoner som et eksempel på hvordan fiendebilder skapes og brukes politisk.
En YouGov-undersøkelse fra USA i november 2024 viste at amerikanere, spesielt republikanske velgere, kraftig overestimerer andelen transpersoner og andre minoritetsgrupper i befolkningen, noe artikkelen mener skaper frykt og mobiliserer velgere. Forbud mot Pride-flagg sees som en del av samme tankegang, selv om intensjonene kan være annerledes.
Milliardærarvingene Katharina Andresen og Isabelle Ringnes har reagert på debatten ved å love å finansiere Pride-flagg til skoler som ønsker å heise dem, et initiativ artikkelen applauderer som et kjærkomment politisk engasjement fra rike nordmenn.
Ørjan Greiff Johnsen
Trump
Mark Rutte
Katharina Andresen
Johan Andresen
Isabelle Ringnes
Christian Ringnes
Richard Branson
George Soros
Michael Bloomberg
Stein Erik Hagen
Gustav Magnar Witzøe
KrF
Avisa Nordland
republikanerne
YouGov
NTB
USA
Skottland
Norge
Storbritannia
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Warren Buffet (94) kunngjorde sin avgang som leder for Berkshire Hathaway innen året, og anbefalte Greg Abel som etterfølger. Samtidig leverte selskapet sterke kvartalsresultater og en rekordhøy kontantbeholdning. Under generalforsamlingen kritiserte Buffet president Trumps tollkrig og understreket USAs behov for handel med verden.
Ukrainas president Zelenskyj advarer internasjonale ledere mot å delta på Moskvas 9. mai-parade, og hevder Russland kan iscenesette hendelser. Samtidig rapporteres det at Ukraina koblet seg fra Russlands strømnett timer før invasjonen. Ny etterretning antyder at Putin kan ha endret krigsmål til å sikre erobret territorium, noe som påvirker USAs fredsinitiativ. Russland hevder å ha skutt ned ukrainske droner nær norskegrensen, og fortsetter å styrke båndene til Nord-Korea og Kina.
Den humanitære situasjonen i Gaza forverres etter at grensene har vært stengt i to måneder. Hjelpeorganisasjoner beskriver en desperat mangel på mat og medisiner, og frykter at Israel og USA planlegger å kontrollere nødhjelpsdistribusjonen. Samtidig rapporteres det om sivile tap, inkludert drapet på to fire år gamle tvillingsøstre i et israelsk angrep mot et boligbygg i Gaza by.
Fremskrittspartiet er splittet i spørsmålet om surrogati, som skal avgjøres på landsmøtet. Et flertall i landsstyret støtter å tillate surrogati under visse betingelser, mens partileder Listhaug er imot. Samtidig signaliserer partiet åpenhet for Natos forslag om å øke forsvars- og sikkerhetsutgiftene til totalt fem prosent av BNP, og forbereder egne forslag for å styrke Forsvaret.
Pressefriheten er under globalt press, med økende fare for journalister i mange land, inkludert krigssoner og demokratier som USA. I Norge uttrykker FpU-lederen bekymring for unges synkende tillit til tradisjonelle medier. Samtidig etterlyser redaktører mer demokratisk folkeskikk i samfunnsdebatten. En utstilling med karikaturtegninger ble avlyst i London av frykt for å støte, og en amerikansk høyesterettsdommer fordømmer Trumps angrep på dommere.
6 dager siden
Donald Trump bruker transpersoners deltakelse i sport som et politisk virkemiddel. Han hevder å beskytte kvinneidretten men anklages for å utnytte minoriteter.
3 måneder siden
En artikkel om hvordan transpersoner i USA opplever økt frykt og diskriminering etter Donald Trumps politikk og retorikk. Transpersoner utgjør en liten del av befolkningen, men har fått stor oppmerksomhet i amerikansk politikk. Det er brukt store summer på antitrans-reklame, som har ført til bekymring og frykt for vold. Mange transpersoner sliter psykisk, og det er frykt for at situasjonen vil forverres. Aktivister oppfordrer til samhold og støtte for å bekjempe hat og diskriminering. En meningsmåling viser at mange amerikanere mener transpersoners rettigheter har gått for langt.
6 dager siden
KrF argumenterer for at offentlige skolers flaggstenger kun bør benytte det norske og samiske flagget. Partiet mener disse flaggene symboliserer samhold og demokrati for alle i Norge.
3 dager siden
To milliardærarvinger donerer regnbueflagg til skoler over hele landet. Initiativet kommer som en reaksjon på Kristelig Folkepartis vedtak om å forby Pride-flagg i skolegården.
5 dager siden
KrF har vedtatt et forslag om å forby prideflagg i offentlige skoler. Dette vekker sterke reaksjoner fra flere hold, inkludert paret Tonje Garvik og Lene Sleperud.
5 dager siden
KrF foreslår å forby prideflagg ved norske skoler. Flere skoleledere reagerer negativt på forslaget.
5 dager siden
KrF vedtok nylig et forbud mot pride-flagg i norske skolegårder. Dette skaper sterke reaksjoner, spesielt fra Frp-byråd Christian Haugen i Bergen.
3 dager siden
To milliardærdøtre reagerer på KrFs vedtak om å forby prideflagg i skolen. De donerer 150 regnbueflagg til skoler over hele landet i samarbeid med Oslo Pride.
3 dager siden
Kristelig Folkeparti har foreslått et forbud mot andre flagg enn norske, samiske og kvenske ved offentlige skoler. Dette har utløst en forventet debatt om bruk av symboler som regnbueflagget i skolen.
1 måned siden
Artikkelen presenterer et utvalg amerikanske velgeres reaksjoner på Donald Trumps tilbakekomst i politikken. Republikanere er begeistret og ser ham som mer fokusert enn før, mens demokrater uttrykker følelser som kvalme og fortvilelse. Trump får ros for å holde valgløfter, men kritiseres for sin utenrikspolitikk og innføring av tollmurer. Flere demokrater er redde for å uttale seg offentlig om Trump i frykt for negative konsekvenser. Artikkelen illustrerer et splittet USA, hvor Trumps handlinger fremkaller svært forskjellige reaksjoner avhengig av politisk ståsted.
19 dager siden
Artikkelen belyser innskrenkninger i transpersoners rettigheter i USA og Norge. I USA har Trump-administrasjonen innført lovendringer som begrenser disse rettighetene, noe som har fått flere land til å advare transpersoner mot å reise dit. I Norge har helsedirektørene strammet inn på tilgangen til kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år. Artikkelen fremhever forskning som viser en potensiell økning i selvmordsraten blant unge transpersoner i områder med slike restriksjoner. Forfatteren argumenterer for at transrettigheter er grunnleggende menneskerettigheter og oppfordrer politikere til å ta ansvar og motarbeide feilinformasjon.
7 dager siden
KrF ønsker å forby Pride-flagget i norske skolegårder. Dette forslaget møter sterk motstand fra flere hold.
6 dager siden
KrF vedtok forbud mot Prideflagg i skolen på sitt landsmøte. Vedtaket møter kritikk fra flere hold.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer reaksjonene på Donald Trumps forsøk på å redusere offentlig pengebruk i USA gjennom DOGE-prosjektet, og kritiserer norske kommentatorer for selvmotsigelser i vurderingen av Trumps metoder, som ligner på tiltak fra Clinton og Obama. Den påpeker at Trump tilsynelatende ikke anerkjenner maktfordelingsprinsipper. Artikkelen argumenterer for at Norge bør fokusere på å redusere egen offentlig pengebruk uavhengig av amerikansk politikk, og foreslår å se til tidligere initiativer som Obamas «Campaign to cut waste» eller Hans-Jørgen Blomseths arbeid.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps politikk og uttalelser påvirker det politiske landskapet i Canada. Trumps innføring av tollavgifter og nedsettende kommentarer om kanadiske ledere har ført til økt sinne og et mer negativt syn på USA blant kanadiere. Samtidig har Justin Trudeaus varslede avgang skapt politisk usikkerhet, og det kommende valget er svært åpent. Trumps innblanding har også påvirket oppslutningen til de ulike partiene og kandidatene. Selv om den konservative kandidaten Pierre Poilievre tidligere hadde ledelsen, har det liberale partiet nå tatt over i målingene. Trumps negative omtale av både Poilievre og Chrystia Freeland kan også spille inn i valgkampen. Artikkelen konkluderer med at Trumps press paradoksalt nok styrker kanadiernes patriotisme og ønske om å bevare sin selvstendighet.