Etter 100 dager i sin andre presidentperiode møter Donald Trump motstand på flere områder. Gründer og investor Hans D. Høeg vurderer situasjonen og Trumps endringer siden første periode.
Artikkelen analyserer Donald Trumps første 100 dager i sin andre presidentperiode, basert på vurderinger fra gründer og investor Hans D. Høeg. Høeg, som tidligere jobbet for en republikansk kongressmann, mener Trump selv er uendret, men at hans team var bedre forberedt denne gangen.
Han observerer imidlertid at «lufta er på vei ut av ballongen» og at det «trumpiske kaoset» fra forrige periode er tilbake. Trump møter betydelig motstand fra ulike hold, inkludert republikanske senatorer som Rand Paul og Mitch McConnell, domstoler som stopper kutt i føderale jobber og deportasjoner, samt universiteter som Harvard.
Høeg peker på at få valgløfter, bortsett fra grensen mot Mexico, har sett store endringer. Han gir også råd til nordmenn om å være mindre avhengige av USA og kritisk til mediedekningen, og kommenterer besøket fra Støre og Stoltenberg, som han mener håndterte Trump pragmatisk.
Donald Trump
Hans D. Høeg
Thomas Massie
Rand Paul
Mitch McConnell
Elon Musk
Jonas Gahr Støre
Jens Stoltenberg
Erna Solberg
Det hvite hus
Dagbladet
The Wall Street Journal
DOGE-departementet
Harvard
Høyesterett
Tesla
SpaceX
Nato
Michigan
Washington
Kentucky
USA
El Salvador
Mexico
Kina
Europa
Norge
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 dag siden
President Donald Trump markerer 100 dager i Det hvite hus. Artikkelen vurderer hans første periode ved makten og effekten på USA og verden.
2 dager siden
Donald Trump markerer sine første hundre dager i sin andre presidentperiode. En USA-ekspert beskriver perioden som den verste noensinne.
1 dag siden
Donald Trump har signert et stort antall presidentordrer i sine første 100 dager i sin andre presidentperiode. Ordrene omfatter alt fra dusjhoder til benådninger og internasjonale avtaler.
1 dag siden
Donald Trump har vært USAs president i 100 dager av sin andre periode. Økonomer og strateger vurderer konsekvensene av hans politikk globalt.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer reaksjonene på Donald Trumps forsøk på å redusere offentlig pengebruk i USA gjennom DOGE-prosjektet, og kritiserer norske kommentatorer for selvmotsigelser i vurderingen av Trumps metoder, som ligner på tiltak fra Clinton og Obama. Den påpeker at Trump tilsynelatende ikke anerkjenner maktfordelingsprinsipper. Artikkelen argumenterer for at Norge bør fokusere på å redusere egen offentlig pengebruk uavhengig av amerikansk politikk, og foreslår å se til tidligere initiativer som Obamas «Campaign to cut waste» eller Hans-Jørgen Blomseths arbeid.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps planer for sin kommende presidentperiode. Trump og hans team er nå bedre forberedt enn tidligere, og opposisjonen tar ham mer seriøst. Det forventes en rekke presidentordre fra dag én, med fokus på å reversere tidligere politikk. Viktige områder for Trump er migrasjon, grensekontroll, energipolitikk og å avslutte Ukraina-krigen. Han vil også prioritere skattekutt og deregulering. Delstatene og media forventes å bli viktige motstandere. Trump har også en rekke andre politiske mål, inkludert å bekjempe narkotikakarteller, øke politiets fullmakter, og omorganisere offentlig sektor. Hans politikk er preget av uforutsigbarhet, men også av et fast repertoar av virkemidler.
1 dag siden
En artikkel vurderer Donald Trumps lederskap og politikk kritisk. Forfatteren mener Trump er et symptom på USAs problemer, ikke årsaken.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps første uke som president og hvordan man bør tolke hans uttalelser. Forfatteren argumenterer for at man ikke bør ta Trump bokstavelig, men heller se hans handlinger som en del av en forhandlingsstrategi. Det understrekes at det er viktig å ha gode kontakter i Trumps administrasjon for å forstå den faktiske politikken som utformes. Forfatteren mener Norge bør fokusere på å posisjonere seg for gode forhandlinger med USA, fremfor å la seg sjokkere av Trumps retorikk. Det påpekes at Trump er en selger og forhandler, og at det politiske håndverket utføres av andre i administrasjonen.
1 dag siden
Donald Trump har gjennomført en rekke endringer i USA og utenrikspolitikken i løpet av sine første 100 dager i andre presidentperiode. Tiltakene har ført til politisk usikkerhet og dalende støtte i folket.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
1 dag siden
Artikkelen kritiserer Donald Trumps første 100 dager som president. Forfatteren mener Trump har vært inkompetent og drevet aktiv selvskading.
1 dag siden
Investorer diskuterer stor usikkerhet i det amerikanske markedet. Dette skjer 100 dager etter at Donald Trump ble USAs president.
1 dag siden
Et ekspertpanel har vurdert Donald Trumps første 100 dager i en hypotetisk andre presidentperiode. Analysen peker på både positive og bekymringsfulle utviklingstrekk, spesielt for Norges sikkerhet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps samarbeid med Elon Musk, der Musk har fått vide fullmakter til å reformere det amerikanske statsapparatet etter å ha bidratt betydelig til Trumps valgkamp. Musk begrunner kuttene med behovet for å bekjempe korrupsjon og sløseri, men tiltakene møter motstand fra både demokrater og rettsvesen. Kritikken går på at Trump overser juridiske kjennelser og utvider presidentens makt på bekostning av etablerte institusjoner. Konsekvensene av Musks reformer er omfattende, med kutt i forskningsmidler, bistand og offentlige tjenester. Artikkelen spekulerer i om forholdet mellom Trump og Musk vil vare, gitt Musks økende innflytelse og Trumps behov for å være i sentrum.
3 måneder siden
En artikkel diskuterer hvordan Donald Trumps presidentskap kan påvirke Norge. Investeringsdirektør Robert Næss spår at Trumps fokus på kutt i offentlig sektor kan inspirere norske politikere, noe som kan føre til tap av arbeidsplasser. NHH-professor Ola Honningdal Grytten mener dette kan være positivt for norsk økonomi. Artikkelen tar også for seg hvordan Trumps politikk kan begrense rentekutt og føre til høyere renter. I tillegg diskuteres Trumps planer om toll på varer til USA, som kan gjøre amerikanske varer dyrere. Næss mener Norge har en god forhandlingsposisjon, men at toll på sjømat kan gi kortsiktige konsekvenser.