Den anerkjente bassisten Linda May Han Oh bekrefter sin posisjon som en markant soloartist med albumet «The Glass Hours». Dette er hennes sjette album under eget navn, bestående av ti egenkomponerte spor der tekstene utforsker eksistensens sårbarhet.
Med seg har hun et stjernelag av musikere: Fabian Almazan, Obed Calvaire, Sara Serpa og Mark Turner. Oh trakterer både akustisk og elektrisk bass, og bidrar også vokalt.
Musikken beskrives som tidløs, spennende og melodisk, med et lydbilde som gir rom for de involverte musikernes individuelle uttrykk.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Ukas musikkanmeldelser spenner fra folkemusikk til jazz og samtidsmusikk. Reolô blander sjangere og får toppscore. Ketil Bjørnstad utforsker både korverk og solopiano. Ingebjørg Loe Bjørnstad skaper et kammermusikalsk møte med personlige tekster. Linda May Han Oh reflekterer over eksistensielle spørsmål. Pedro Melo Alves utfordrer med improviserte lydlandskaper. Rahel Talts presenterer et ambisiøst verk med musikere fra flere land.
15 dager siden
Artikkelen omhandler Mats Eilertsens nye soloalbum «1», som er hans andre solo-utgivelse. Eilertsen er en anerkjent og allsidig bassist, kjent for sitt arbeid med en rekke band innen jazz og folkemusikk. Albumet beskrives som en svenneprøve der Eilertsen utforsker bassens muligheter med inspirasjon fra folkemusikk, jazz og klassisk musikk. Han bruker mye bue og viser stor innlevelse og teknisk dyktighet. Artikkelen fremhever Eilertsens lyriske tonespråk og evne til å skape varme og inderlighet i musikken sin.
4 måneder siden
Sanger og forsker Lisa Bonnár Stjernø har utgitt et album med elleve kjente norske vuggesanger. Hun har tidligere forsket på vuggesangers betydning, og gir nå sine personlige tolkninger av sanger som «Eg veit ei lita jente» og «Blåmann, blåmann». Med seg har hun jazzmusikerne Sigurd Hole på bass og Andreas Ulvo på piano. Sammen skaper de et nedstemt og vakkert lydbilde som fremhever vuggesangenes evne til å skape ro. Albumet presenterer en viktig del av norsk kulturarv.
2 måneder siden
Multiinstrumentalisten Stein Urheim har gitt ut albumet «Speilstillevariasjoner», der han utforsker reinstemming og mikrotonalitet. Urheim, som tidligere har vunnet Edvard-prisen, spiller selv en rekke instrumenter inkludert gitarer, ronroco og elektronikk. Med seg har han anerkjente musikere som Sam Gendel, Siv Øyunn Kjenstad, Hans Kjorstad og Ikue Mori. Albumet beskrives som melodisk, annerledes og fascinerende, og bekrefter Urheims posisjon som en unik musiker.
15 dager siden
Artikkelen omhandler Simin Tanders nye album «The Wind», der den tysk-afghanske vokalisten med base i Oslo utforsker sin musikalske identitet. Albumet er inspirert av ulike kulturer og språk, inkludert pasjto, og kombinerer elementer fra Spania, Italia, England og Norge. Tander har satt sammen et band bestående av Harpreet Bansal, Björn Meyer og Samuel Rohrer, som sammen skaper et sjangersprengende lydbilde. Musikken beskrives som et personlig visittkort som løfter Tander opp på et høyt og originalt nivå.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler Mari Boines utvikling som artist og person, med fokus på hennes nye album «Alva». Det beskrives hvordan hun har gått fra å være en forsiktig artist til en trygg og utadvendt kvinne. Albumet representerer et oppgjør med hennes strenge religiøse oppvekst. Boine har skrevet de fleste tekstene selv, med bidrag fra andre samiske forfattere. Musikalsk samarbeider hun med et sterkt band, og sammen skaper de et unikt lydlandskap. Artikkelen konkluderer med at Mari Boine er en artist i verdensklasse.
2 måneder siden
Knut Kristiansen (78), en sentral skikkelse i norsk jazz siden 60-tallet, er aktuell med albumet «Volum». Albumet viser Kristiansens sterke tilknytning til Thelonious Monks musikalske univers. Kristiansen har med seg de yngre musikerne Aksel Røed, Sigurd Steinkopf og Magne Thormodsæter. Sammen skaper de musikk som umiddelbart fenger lytteren. Albumet inneholder originalkomposisjoner, låter av Ornette Coleman og Cecil Taylor, samt en låt med samisk opprinnelse. Anmelderen beskriver «Volum» som en nydelig manifestasjon av Knut Kristiansens musikalske ståsted i 2025.
2 måneder siden
Artikkelen fremhever Motvind Records som en viktig aktør i norsk musikkliv, og presenterer fire nylige utgivelser. Den beskriver samarbeidet mellom Egil Kalman og Hans Hulbækmo, der de improviserer med synth, munnharpe, bass, congas og trommer. Håkon Thelin tolker folkemusikk på kontrabass, mens Helga Myhr og Tanja Orning skaper unike lydlandskaper med hardingfele og cello. Joel Rings avantgarde jazzprosjekt utforsker jazzens yttergrenser. Felles for musikerne er originalitet, improvisasjon og et sterkt kunstnerisk særpreg.
1 måned siden
Artikkelen presenterer felespilleren Marie Klåpbakken og hennes nye soloutgivelse, hvor hun viser seg som en dyktig instrumentalist og historieforteller. Med røtter i Vinstra formidler hun musikken sin på en måte som skaper en unik forbindelse med lytteren. Albumet er et resultat av samarbeid med anerkjente tekstforfattere og musikere, og kombinerer folkemusikk med singer/songwriter-elementer. Artikkelen konkluderer med at Marie Klåpbakken fortjener mer anerkjennelse og oppmerksomhet for sitt musikalske talent.
2 måneder siden
Artikkelen hyller Ine Hoems nye album «Minnelandet», og beskriver Hoem som en av landets største historiefortellere. Albumet er skrevet og produsert av Hoem selv, og tar for seg personlige minner og erfaringer. Musikalsk sett beskrives albumet som singer-songwriter med jazzimpulser. Kjente musikere som Pål Hausken, Markus Lillehaug Johnsen, Jo Berger Myhre og Andreas Ulvo bidrar, i tillegg til gjestevokalister som Trygve Skaug og Marthe Wang.
4 måneder siden
Ellen Sofie Hovland, en anerkjent singer-songwriter, bekrefter sin posisjon som en fremragende historieforteller med sitt siste verk. Hovland, som også jobber som psykolog, utforsker menneskelige følelser og livets kompleksitet i sine tekster. Hun formidler sine historier på en intim måte, støttet av et dyktig band. Musikken hennes beskrives som små noveller som treffer både hjerte og hode. Anmelderen uttrykker et sterkt ønske om at Hovlands musikk skulle nå et bredere publikum, og ser frem til hennes neste musikalske etappe.
2 måneder siden
Ukas musikkanmeldelser presenterer et bredt utvalg av sjangere og artister, hovedsakelig innenfor jazz. Elin Forkelid får anerkjennelse for sitt atmosfæriske album, mens Treverket fremheves for sin livsbejaende musikk. Stein Urheim utforsker unike lydlandskap med et internasjonalt ensemble, og Ben Wendel bekrefter sin posisjon som en fremtredende saksofonist. The New York Second presenterer musikk inspirert av kunstverk, John Stein hylles for sin tidløse jazz, og Mute inviterer lytterne inn i nye musikalske territorier med sin blanding av asiatiske og amerikanske elementer.
3 måneder siden
Saksofonisten Immanuel Wilkins er en av de mest spennende stemmene i jazzen. Hans nye album, «Blues Blood», er en meditativ tilbakeblikk på barndommen, med en multimedia produksjon om arv og røtter. Albumet er medprodusert av Meshell Ndegeocello og har et sterkt musikalsk fundament med Rick Rosato på bass, Kweku Sumbry på trommer og Micah Thomas på piano. For første gang inkluderer Wilkins vokal, med bidrag fra Ganavya, June McDoom og Yaw Agyeman, samt gjesteartister som Cécile McLorin Salvant. Musikken er krevende, men gir lytteren en rik opplevelse og bekrefter Wilkins som en viktig stemme i moderne jazz.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler bassisten Alex McLaughlins debutalbum 'A Brand New State'. Til tross for at han er relativt ukjent, har han klart å fange oppmerksomheten til anmeldere. McLaughlin er fra California, men bor og arbeider i New York. Musikken hans er inspirert av den amerikanske 50- og 60-talls tradisjonen, med melodiske og sangbare låter. Albumet er produsert av Ulysses Owens, Jr., og har med anerkjente musikere som Tina Raymond, Jeremy Siskind og Jeremy Pelt. Anmelderen mener at musikken er bra, men ikke nyskapende, og at den ville passet godt på en intim jazzklubb.
1 måned siden
Ingebjørg Loe Bjørnstad (46) presenterer sitt personlige album «Duv», der hun utforsker store temaer som følelser, vold og ensomhet på dialekten surnadalsk. Sammen med trekkspiller Frode Haltli og felespiller Håkon Aase skapte Bjørnstad et kammermusikalsk uttrykk gjennom en liveinnspilling i Trondheim, ledet av tekniker Kyrre Laastad. Tekstene berører kroppslige uttrykk, sensualitet og forholdet mellom det vakre og stygge, og viser Bjørnstads evne til å formidle inderlighet. Albumet fremstår som et kompromissløst visittkort som bekrefter Bjørnstads unike stemme.