Svenske skiløperes fokus på buing fra det norske publikummet under VM i Trondheim skaper reaksjoner. Lotta Udnes Weng oppfordrer svenskene til å «vokse opp» og heller være fornøyde med publikums tilstedeværelse, og ser på buingen som humor.
Edvin Anger avfeier kritikken med at Udnes Weng får mene hva hun vil.
Andre svenske løpere, som Johanna Hagström og Maja Dahlqvist, rapporterer at de enten ikke hørte buing eller var forberedt på det, og ser det som et tegn på engasjement fra publikum.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Svenske langrennsutøvere har bedt norske publikummere om å slutte med buing under VM i Trondheim, etter å ha opplevd dette under prøve-VM. Moa Ilar og Maja Dahlqvist mener buing er usportslig og ønsker heller heiarop. Johannes Høsflot Klæbo er enig og håper det unngås under VM. Jonna Sundling forteller at hun brukte buing som motivasjon under et renn på Lillehammer. Kristine Stavås Skistad skiller seg ut, da hun elsker å bli buet på og oppfordrer svenskene til å gjøre det. Frida Karlsson synes buing er usportslig og ønsker en positiv stemning.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere forbereder seg på å møte et stort og potensielt fiendtlig publikum under folkefesten i Trondheim. Etter erfaringer med buing under prøve-VM, uttrykker flere løpere spenning rundt mottakelsen. Spesielt Edvin Anger, som tidligere har uttalt seg kritisk om norske fans, forventer et sterkt press. Maja Dahlqvist, som bor i Trondheim, håper stemningen blir bedre enn under fjorårets prøve-VM. Samtidig ser flere av de svenske utøverne frem til å konkurrere foran et stort publikum, og håper å bruke det som en motivasjonsfaktor. Johannes Høsflot Klæbo tror Anger vil få en minneverdig opplevelse.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere uttrykker bekymring for mottakelsen de vil få fra norske tilskuere under Ski-VM i Trondheim. Flere løpere har tidligere opplevd buing og negativitet, og forbereder seg på at det samme kan skje i Trondheim. Calle Halfvarsson ønsker imidlertid hetsen velkommen, da han mener det kan gi ham ekstra motivasjon. Sverige stiller med flere medaljekandidater i sprintøvelsene.
2 måneder siden
Den svenske langrennsløperen Edvin Anger kritiserer norske skifans for å være utrivelige og forventer å bli møtt med buing under VM i Trondheim. Han kontrasterer dette med svenske fans, som han mener er snillere. Anger beskriver at han har mottatt "bare hat" fra nordmenn, spesielt i sosiale medier og langs løypa. Johannes Høsflot Klæbo avviser Angers påstand og oppfordrer ham til å fokusere på konkurransen. Erik Valnes tror ikke situasjonen vil eskalere, mens Harald Østberg Amundsen takker svenske fans for støtten og understreker at kritikk ikke betyr manglende respekt for Anger.
2 måneder siden
Den svenske skiløperen Edvin Anger har klaget over å bli buet på av norske skifans under konkurranser, og føler seg dårlig behandlet. Artikkelforfatteren mener Anger overreagerer og at buing er et tegn på respekt og anerkjennelse fra det norske publikummet, spesielt fordi han representerer en trussel mot norske utøvere. Han oppfordrer Anger til å skjerpe seg og heller bruke buingen som motivasjon. Artikkelforfatteren argumenterer for at Anger har potensial til å vitalisere rivaliseringen mellom Norge og Sverige i langrenn, noe som kan øke interessen for sporten, men at han må bli mer moden.
2 måneder siden
Store deler av publikum forlot VM-anlegget i Granåsen etter langrennsdelen, før kombinertrennet for kvinner skulle starte. Kombinertsjef Ivar Stuan uttrykker skuffelse over at publikum reiser før kvinnene skal konkurrere, men forstår at mange kommer for å se Johannes Høsflot Klæbo. Han påpeker at kombinert tradisjonelt sett ikke trekker like mye publikum som langrenn, spesielt i Norge, og oppfordrer det trønderske publikumet til å støtte utøverne hele veien.
2 måneder siden
Kristine Stavås Skistad reagerer på uttalelser fra sine brødre om hennes personlighet. Hun ber dem om å holde seg til fotball og ikke kommentere hennes prestasjoner i langrenn. Svenske konkurrenter som Linn Svahn og Jonna Sundling beskriver Skistad som en tøff konkurrent, men har et vennskapelig forhold til henne utenfor konkurransen. De ser på rivaliseringen som underholdende for publikum. Skistad er klar for VM-sprinten mot de svenske stjernene.
1 måned siden
Den svenske langrennsløperen William Poromaa uttrykker overraskelse over det positive publikummet under ski-VM i Trondheim. Han forteller at han hadde forventet buing og hets, men er imponert over stemningen og oppfordrer til mer fest. Poromaa kommer med en klar oppfordring til fansen i Sverige om å ta frem spriten under neste VM i Falun. Han er Sveriges store håp på femmila, men ser på Johannes Høsflot Klæbo som favoritt.
1 måned siden
Artikkelen omhandler forventningene og spenningen før kvinnestafetten mellom Norge og Sverige i Trondheim. Etter flere svenske seire i de individuelle rennene, er det stor interesse for lagenes taktikk og uttak. Norge-trener Sjur Ole Svarstad ber om hjelp fra media for å avsløre det svenske laget, mens eksperter som Johan Olsson og Petter Skinstad analyserer mulige scenarioer. Sverige anses som favoritt, og ekspertene understreker at Norge trenger en gjennomtenkt plan og litt flaks for å vinne.
1 måned siden
Den svenske skilegenden Johan Olsson kritiserer Norges laguttak under VM-stafetten, spesielt valget av Kristin Austgulen Fosnæs på siste etappe. Olsson mener det var feil å sende en ung og uerfaren løper ut på en så viktig etappe foran et stort hjemmepublikum, og at presset ble for stort. Fosnæs selv forsvarer laguttaket og sier de prøvde å være offensive. Heidi Weng støtter også laguttaket og mener de erfarne løperne tok ansvar ved å skaffe en luke fra start, men erkjenner at det ikke holdt helt inn.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
2 måneder siden
Artikkelen tar for seg engasjementet rundt norsk langrenn, spesielt blant unge, i forbindelse med ski-VM på hjemmebane. Carina Olset Hovda etterlyser profiler som Petter Northug, mens Rune Brynhildsen mener utøvere som Johannes Klæbo og Kristine Stavås Skistad skaper entusiasme. Mina Næss Iversen påpeker at mangel på internasjonal konkurranse kan redusere spenningen. Brynhildsen fremhever konkurransen fra andre idretter, men er mest bekymret for kombinert og hopp. Alle er enige om at mesterskap skaper entusiasme, men Hovda stiller spørsmål ved interessen utenom mesterskap.
3 måneder siden
Svenske langrennsløpere er bekymret for kvaliteten på skiene sine før VM i Trondheim, spesielt skøyteskiene. Flere løpere har hatt dårlige opplevelser med skiene denne sesongen, noe som har ført til dialog med smørerne. TV 2-ekspert Petter Skinstad mener det er mistillit mellom løperne og smøreteamet, og frykter at dette kan ødelegge Sveriges sjanser i VM. Smøresjef Anders Svanebo avviser kritikken og sier de jobber hardt for å løse problemene. Løperne understreker at skiene er avgjørende for prestasjonen, spesielt etter fluorforbudet.
2 måneder siden
Svenske langrennsløpere og ledere reagerer på de økonomiske problemene i norsk langrenn, inkludert nedleggelse av rekruttlandslag og tap av sponsorer. De forstår ikke hvorfor Norge, med sin sterke langrennstradisjon og økonomiske ressurser, sliter med å sikre finansiering, mens Sverige opplever suksess. Skiforbundet svarer med å fokusere på å styrke Team Elon-lagene og forsikrer om at de jobber aktivt for å sikre ny hovedsponsor og videre utvikling av sporten.
1 måned siden
Therese Johaugs duell med Ebba Andersson i kvinnenes 20 kilometer under ski-VM i Granåsen ble sett av 856.000 seere, noe som gjør det til det mest sette rennet i årets mesterskap. NRKs sportsredaktør Espen Olsen Langfeldt fremhever at VM på hjemmebane har blitt en folkefest. Til sammenligning ble herrenes 20 kilometer sett av 679.000 seere. Totalt har 2,3 millioner nordmenn sett minst ett minutt av VM-sendingene på TV.