Etter avsløringen av hoppjuks under VM i Trondheim, har de involverte hopperne valgt å ikke kommentere saken offentlig, og henviser til den pågående FIS-granskingen. Deres advokat understreker at de vil uttale seg når granskingen er ferdig.
Denne tausheten kritiseres av kommentatorer, som mener den svekker hoppernes troverdighet. Johann André Forfang og Marius Lindvik oppfordres spesielt til å forklare seg, da deres stillhet skaper mistanker.
Kritikere mener det er viktig for dem å renvaske seg dersom de ikke var klar over jukset.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Hoppskandalen i norsk hoppsport fortsetter med utestengelse av Marius Lindvik og Johann André Forfang etter juks under VM, i tillegg til Truls Johansen i kombinert. Flere tidligere hoppere, deriblant Daniel-André Tande, Johan Remen Evensen og Anders Jakobsen, har innrømmet systematisk juks med ulovlig utstyr. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har blitt konfrontert med påstandene om ukultur, men uttrykker overraskelse. Kommentatorer krever nå full åpenhet fra utøverne for å gjenopprette tilliten til sporten, mens FIS gransker saken.
1 måned siden
Artikkelen omhandler hoppskandalen der Johann André Forfang og Marius Lindvik er utestengt på grunn av påstått involvering i juks. Det stilles spørsmål ved om utøverne var uvitende om jukset, og hvorfor de ikke har reagert sterkere dersom de er uskyldige. Mangelen på kommunikasjon fra utøverne selv svekker deres troverdighet. Samtidig understrekes det at utøverne har et selvstendig ansvar for eget utstyr. Tidligere skihoppere har innrømmet at juks har forekommet, noe som setter saken i en større kontekst og øker presset på Forfang og Lindvik for å bevise sin uskyld.
1 måned siden
Etter avsløringer om juks under ski-VM i Trondheim, kreves det konsekvenser for ledere i FIS. Tidligere storhoppere beskriver en juksekultur der regelbrudd aksepteres. De kritiserer mangelfull utstyrskontroll og hevder FIS kan manipulere resultatlister. Det stilles spørsmål ved FIS' evne til å granske seg selv, og det foreslås en uavhengig etterforskning. Skandalen har overskygget helgens hopprenn i Holmenkollen.
1 måned siden
I kjølvannet av avsløringer om juks i norsk hoppsport, krever kommentator Birger Løfaldli at Clas Brede Bråthen og Alexander Stöckl deler sin kunnskap. Flere tidligere utøvere har fortalt om juks og kritiserer FIS for manglende kontroll. Løfaldli ønsker en ekstern granskning av Norges Skiforbund, men forbundet venter på FIS' granskning. Johan Remen Evensen mener fokuset bør være på å rydde opp i FIS' systemfeil, mens Anders Jacobsen ser Bråthen og Stöckl som viktige bidragsytere til fremtidige løsninger og forbedringer i sporten.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
1 måned siden
Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) mistenker Norge for juks i forbindelse med hoppskandalen under VM i Granåsen. Innledende undersøkelser antyder at hoppdressene til Robert Johansson, Robin Pedersen og Kristoffer Eriksen Sundal kan være manipulert. Norges Skiforbunds advokat stiller seg uenig i vurderingen og understreker behovet for grundigere undersøkelser. Dressene er nå sendt til Sveits for videre analyse. Flere tidligere hoppstjerner har innrømmet juks, og FIS' etiske komité vil vurdere om det er grunnlag for disiplinærsak etter granskingen.
21 dager siden
Robert Johansson bryter tausheten etter at han og fire andre norske hoppere ble suspendert under VM i Trondheim på grunn av mistanke om manipulerte hoppdresser. Johansson uttrykker frustrasjon over manglende kommunikasjon fra FIS og føler seg maktesløs i situasjonen. Treneren har innrømmet bruk av stiv tråd i dressene til to av hopperne, mens årsaken til suspensjonen for Johansson og de to andre er uklar, men det skal dreie seg om en disputt om sømmen. Flere i hoppmiljøet kritiserer FIS for manglende overholdelse av protokoller, og en advokat antyder at Johansson ble suspendert fordi han er norsk. Selv om suspensjonene er opphevet, fortsetter FIS etterforskningen.
1 måned siden
Norsk hoppsport opplever en ny skandalehelg etter at tre nye hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er tatt for juks med hoppdressene sine. Dette skjer i kjølvannet av avsløringer om systematisk juks i det norske laget, noe som har ført til at sponsorer trekker seg. Hoppkomiteens leder har trukket seg, og den tiltenkte landslagstreneren har reist hjem. Marius Lindvik og Johann André Forfang oppfordres til å forklare seg om sin rolle i jukset, og FIS har igangsatt en uavhengig granskning.
1 måned siden
Etter at Marius Lindvik og Johann André Forfang ble diskvalifisert i VM for manipulasjon av hoppdressen, krever en kommentator i Adresseavisen at hoppsjef Jan-Erik Aalbu må gå. Anklagene startet med en lekket video av en norsk hopptrener og protester fra flere nasjoner. En tysk redaktør omtaler det som «materiell doping». En finsk kommentator hevder at juks med hoppdressene er et utbredt problem, og antyder at Norge rammes av en hevnaksjon. Norges Skiforbund har innkalt til pressekonferanse for å redegjøre for saken.
1 måned siden
FIS har startet granskingen av de norske hoppdressene fra VM i Trondheim, og dressene er sendt til Sveits for undersøkelse. Advokat Thomas Skjelbred representerer Norges Skiforbund i saken, etter at juks med dressene til Johann André Forfang og Marius Lindvik ble avslørt. Flere utøvere er suspendert, og FIS har engasjert et etterforskningsbyrå for å granske det norske hoppmiljøet. Granskingen forventes å ta tid, og det reises spørsmål om hvor lenge utøverne kan være suspendert i påvente av resultatet.
1 måned siden
Skipresident Tove Moe Dyrhaug og konstituert generalsekretær Ola Keul har uttalt seg om hoppskandalen under VM i Trondheim. De fordømmer juks og krever full åpenhet fra de involverte for å gjenoppbygge tilliten til hoppsporten og fjerne mistanker fra uskyldige. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene. Skistyret forventer at saken får konsekvenser og ønsker FIS sine undersøkelser velkommen. Samtidig understreker de viktigheten av å ivareta alle involverte i saken.
1 måned siden
En skandale har rammet norsk hoppsport etter at flere hoppere ble diskvalifisert i VM på hjemmebane for bruk av ulovlige hoppdresser. Hendelsen overskygger tidligere suksesser og reiser tvil om troverdigheten til sporten. Lederne i hoppleiren insisterer på at det kun er et regelbrudd, men kritikere sammenligner det med juks og doping, og stiller spørsmål ved om det er en prinsipiell forskjell. Det er avgjørende å avdekke sannheten og ansvarliggjøre de involverte for å redde norsk hoppsports omdømme og fremtid.
1 måned siden
Etter dresskandalen under ski-VM har flere hoppeksperter rettet sterk kritikk mot de norske hopperne Marius Lindvik og Johann André Forfang. Sven Hannawald, Martin Schmitt, Andreas Goldberger og Werner Schuster uttrykker skepsis til forklaringene om at utøverne ikke var klar over manipuleringen av hoppdressene. Ekspertene mener det er usannsynlig at hopperne ikke merket endringene i dressene, og antyder at nordmennene kun innrømmer det som kan bevises. Samtidig har Norges trener Magnus Brevig og Adrian Livelten innrømmet at de bevisst manipulerte dressene, noe de beklager.
1 måned siden
FIS har startet gransking av det norske hopplandslaget etter at sportssjef Jan-Erik Aalbu innrømmet bevisst juks med hoppdressene til Marius Lindvik og Johann Forfang under VM. Lindvik ble diskvalifisert fra sølvmedaljen i storbakken, mens Forfang ble degradert. FIS' generalsekretær Michel Vion varsler at granskingen kan føre til ytterligere straff og diskvalifikasjoner. Lindvik og Forfang hevder de ikke var klar over manipuleringen av dressene. Granskingen kan ta flere uker eller måneder.
1 måned siden
FIS' generalsekretær Michel Vion varsler at granskingen av det norske hopplandslaget kan føre til flere diskvalifikasjoner etter innrømmelse av draktsjuks i VM. Sportssjef Jan-Erik Aalbu har erkjent at draktene til Marius Lindvik og Johann Forfang ble manipulert. Lindvik ble diskvalifisert fra sølv i storbakken, mens Forfang ble degradert. FIS kan sjekke alle VM-hopp i etterkant via chiper i draktene, og granskingen kan ta flere måneder. Hopperne selv hevder de var uvitende om jukset.