Flere skoler i Grimstad kommune dropper årets barnetog på 17. mai. Årsaken er at kommunen har kuttet overtidsbetalingen til lærere som deltar.
Fire skoler i Grimstad kommune har besluttet å ikke delta i det sentrale barnetoget på 17. mai i år. Bakgrunnen er et vedtak i Kommunestyret før jul om å kutte overtidsbetalingen til lærere som deltar i toget, som en del av kommunens budsjettkutt.
Skolene Eide, Fjære barneskole, Fevik og Grimstad ungdomsskole mener det blir umulig å organisere og gjennomføre toget på en trygg måte uten lærernes tilstedeværelse. Ansvaret for å følge barna i toget legges nå på foreldrene.
Foreldre, representert ved lederen for kommunalt foreldreutvalg, Matthias Böttcher, og forelder Linn Therese Bjugan, uttrykker bekymring for det store ansvaret og frykter at situasjonen spesielt vil ramme sårbare barn som mangler ressurser hjemme. Ordfører Beate Skretting forsvarer kuttet med at det ikke er lovpålagt å ha lærere i toget og at andre kommuner løser det med foreldreansvar, og mener det skal la seg gjøre på en fin måte.
Matthias Böttcher
Linn Therese Bjugan
Beate Skretting
Grimstad kommune
Kommunestyret i Grimstad
Eide skole
Fjære barneskole
Fevik skole
Grimstad ungdomsskole
Kommunalt foreldreutvalg i Grimstad
Grimstad Adressetidende
Grimstad
Eide
Fjære
Fevik
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Fire av fem småbarnsfamilier forlater Digermulen i Lofoten på grunn av mangel på barnehagetilbud. Dette fører til at bygda mister 19 innbyggere, inkludert majoriteten av elevene ved den lokale skolen. Foreldrene har i halvannet år kjempet for et barnehagetilbud, men kommunen sier de ikke har råd til å gjenåpne barnehagen. Rektoren ved skolen frykter nå nedleggelse, mens ordføreren synes situasjonen er beklagelig, men respekterer familiens valg om å flytte. Familiene understreker at avgjørelsen er tatt ut fra hensynet til barnas beste.
8 dager siden
Lærere i Østfold står overfor oppsigelser som følge av store økonomiske kutt i fylkeskommunens skolebudsjett. Kuttene på 167 millioner kroner har allerede ført til nedleggelse av to videregående skoler og færre studieretninger, noe som reduserer behovet for lærere. Lektorlaget advarer om at flere fylker vil følge etter Østfolds eksempel, og at situasjonen skaper stor usikkerhet og bekymring blant lærerne. Søknadstallene til lærerutdanningene har falt kraftig siden 2019, noe som forverrer situasjonen. Fagforeningene ønsker at kuttene skal fordeles over flere år for å unngå tap av kompetanse og dårligere oppfølging av elever. Østfold fylkeskommune forsikrer at de jobber grundig og vil tilby et godt skoletilbud, men mange lærere har allerede begynt å søke nye jobber på grunn av usikkerheten.
1 måned siden
Utdanningsetaten i Oslo har foreslått å legge ned fem skoler, noe som har ført til sterke reaksjoner blant elever, lærere og lokalsamfunn. Bakgrunnen for forslaget er synkende elevtall og et behov for å redusere kostnader. De berørte skolene er Trosterud, Maridalen, Sørkedalen, Nordpolen og Møllergata. Ansatte og elever uttrykker sorg og bekymring, mens lokalsamfunn frykter tap av viktige samlingspunkter. Byrådet forsikrer at ingen ansatte vil miste jobben og at forslaget skal gjennomgå en bred høringsrunde før endelig avgjørelse tas i bystyret.
1 måned siden
Oslo kommune har foreslått å legge ned fem skoler, inkludert Møllergata skole, som er Oslos eldste byfolkeskole. Bakgrunnen er forventet nedgang i elevtall og en vanskelig økonomisk situasjon. Foreldrene ved Møllergata skole er svært kritiske til forslaget og mener kommunen forsømmer barnefamiliene i sentrum. De hevder at kommunen selv har bidratt til lave elevtall ved å unnlate å prioritere tilrettelegging for barnefamilier. FAU ved skolen vil kjempe imot nedleggelsen og sende inn en høringsuttalelse. Møllergata skole kan bli omgjort til enten videregående skole eller voksenopplæring. I tillegg er flere byggeprosjekter ved andre skoler stoppet, og større endringer vil skje ved flere skoler.
1 måned siden
Oslo vurderer å legge ned flere skoler på grunn av synkende elevtall i barneskolealderen. Utdanningsetaten anbefaler å avvikle eksisterende skoler, endre skoletyper og stoppe planlagte byggeprosjekter for å tilpasse skolestrukturen og spare penger. Rødt er bekymret for at dette er kortsiktig og vil ramme skolemiljøene, mens Frp vil sikre et best mulig skoletilbud. Forslagene skal på høring før endelig vedtak i bystyret i desember.
2 måneder siden
Nedleggelsen av seks videregående skoler i Innlandet har skapt usikkerhet og bekymring blant elever og foreldre før søknadsfristen. Elever presses til å søke seg til andre skoler, og det er frykt for lange reiseveier, mangel på hybler og kapasitetsproblemer. Samtidig kritiseres fylkeskommunen for manglende forberedelser og en omstridt mediekartlegging av negative medieoppslag. Foreldre melder om manglende informasjon, mens fylkeskommunen forsikrer at de jobber med å løse situasjonen.
4 måneder siden
Kunnskapsdepartementet har gitt Innlandet fylkeskommune tillatelse til å legge ned to skoler og fire skolesteder. Flere partier har bedt om en lovlighetskontroll av vedtaket, men departementet mener det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å stoppe prosessen. Departementet understreker at det skal mye til for å utsette et vedtak, og at det må være stor sannsynlighet for at vedtaket er ulovlig. Partiene SV, Sp, Rødt, PP, INP og KrF har fremmet kravet om lovlighetskontroll, og mener blant annet at hensynet til barnas beste ikke er godt nok utredet. Senterpartiets gruppeleder uttrykker stor skuffelse over departementets avgjørelse og er usikker på om alvoret i saken er forstått.
25 dager siden
Østfold fylkeskommune står overfor en økonomisk krise og må kutte 167 millioner innen skole, noe som fører til oppsigelser av lærere. Samtidig er byråkratstillinger fredet frem til 2029 grunnet en avtale fra Viken-oppløsningen, noe som skaper misnøye. Fylkeskommunen begrunner kuttene med færre klasser og nødvendige innsparinger, til tross for forventet økning i elevtallet neste år. Norsk Lektorlag frykter lærerflukt og dårligere oppfølging av elevene som følge av usikkerheten. Fylkeskommunen lover svar til ansatte før sommeren og ferdig omstilling innen utgangen av 2025.
4 måneder siden
Harstad kommune har vedtatt å redusere juletillegget til sosialhjelpsmottakere med opptil 43 prosent. Dette rammer både enslige, ektepar og barn under 18 år. Rune Strand, leder for organisasjonen «Fra sjel til hånd», uttrykker bekymring for at flere vil slite med å dekke utgifter til jul. Kommunen begrunner kuttet med en krevende økonomisk situasjon, og viser til et samlet underskudd i kommune-Norge. Ordfører Kari-Anne Opsal forsvarer kuttet, men erkjenner at det ikke vil gi store innsparinger. Hun påpeker at sosialhjelpssatsene generelt har økt, men understreker behovet for å kutte i smått og stort for å spare 200 millioner årlig.
4 måneder siden
Bølehøgda skole i Skien skal slås sammen med en annen skole, noe som bekymrer foreldre til barn med spesielle behov, spesielt de som går i Sirius-avdelingen. Foreldrene frykter at sammenslåingen vil påvirke barnas hverdag negativt og at den unike kompetansen ved skolen vil gå tapt. Politikerne argumenterer for at endringen vil forbedre det faglige tilbudet for alle elever, og at Sirius-elevene fortsatt skal inkluderes i ordinærskolen. Det er et mål å beholde Sirius-elevene i ordinærskolen, men detaljene rundt dette er fortsatt usikre.
2 måneder siden
Tønsberg kommune vurderer å legge ned Fon barnehage som en del av en større kostnadsreduksjon. Foreldre i bygda har engasjert seg sterkt mot nedleggelsen og har avdekket feil i kommunens beregninger. Kommunen hadde inkludert kostnader for en skytebane og gymsal som ikke er en del av barnehagens kjernevirksomhet. Kommunen har beklaget feilen, noe som reduserer det potensielle sparebeløpet betydelig. Foreldrene frykter at nedleggelsen vil skade lokalsamfunnet og ber politikerne om å utsette avgjørelsen for å få et mer korrekt grunnlag. Kommunestyret skal ta stilling til nedleggelsen onsdag, og saken har skapt stort engasjement lokalt.
3 måneder siden
Rana kommune har innført en prøveordning med maks 8,5 timers oppholdstid i barnehagen, noe som skaper problemer for foreldre med lange arbeidsdager og pendling. Foreldre er bekymret for å måtte redusere arbeidstiden for å rekke henting, og kritiserer kommunen for manglende dialog i forkant. Kristelig Folkeparti (KrF) understreker behovet for en balanse mellom barnas behov og foreldrenes hverdag, mens barnehagesjefen forklarer at bemanningsutfordringer ligger bak prøveordningen. Kommunesektorens organisasjon (KS) forventer at flere kommuner vil innføre lignende tiltak på grunn av mangel på ansatte.
4 dager siden
KrF ønsker å forby Pride-flagget i norske skolegårder. Dette forslaget møter sterk motstand fra flere hold.
3 måneder siden
Kunnskapsdepartementet har godkjent fylkestingets vedtak om å legge ned to videregående skoler og fire skolesteder i Innlandet. Flere partier hadde krevd en lovlighetskontroll, og mente at barnas beste ikke var tilstrekkelig vurdert. Departementet konkluderte med at det ikke var funnet feil i vedtaket, og at elevenes medvirkning hadde vært god nok. De mener også at nedleggelsene vil være til elevenes beste, med avbøtende tiltak som tettere oppfølging og stipend. Fylkesordføreren er fornøyd med avgjørelsen og mener vedtaket er solid. Nedleggelsene trer i kraft fra høsten 2025.
1 måned siden
Utdanningsetaten i Oslo har foreslått å legge ned fem skoler – Trosterud, Maridalen, Sørkedalen, Nordpolen og Møllergata – på grunn av synkende elevtall og en vanskelig kommuneøkonomi. I tillegg foreslås det å stoppe flere planlagte skoleutbygginger. Antallet barn i Oslos grunnskoler forventes å synke med nesten 3.000 frem til 2028, noe som står i kontrast til tidligere år med sterk vekst. Forslaget ventes å møte protester, med høringsfrist satt til 14. mai. Et endelig forslag vil bli sendt til byrådet i juni, med mål om å vedta nedleggelsene samtidig med behandlingen av 2026-budsjettet i desember.