Lagmannsretten har redusert erstatningskravet mot Erik Bøckmann, gründer av Garderobemannen, fra 26,5 til 1,6 millioner kroner. Dette skjer etter at Bøckmann anket en tidligere dom. Han ble tidligere dømt til fengsel og fradømt retten til å være styreleder.
Bostyrer mener lagmannsretten har beregnet erstatningskravet feil og vurderer å anke til Høyesterett. Bøckmanns advokat mener dommen er god, da lagmannsretten konkluderte med at en tidligere konkurs ikke ville ha gitt mer penger til kreditorene.
Saken dreier seg om at Bøckmann skal ha drøyd konkursen, noe som skal ha ført til tap for kundene. Garderobemannen har vært gjennom flere konkurser, og Bøckmann har startet opp virksomheten på nytt etter de første konkursene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Tidligere Garderobemannen-eier Erik Bøckmann er dømt til å betale 26,2 millioner kroner i erstatning til Skatteetaten, som følge av manglende innbetaling av merverdiavgift, arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk. Dette bringer den totale erstatningssummen han er dømt til å betale opp til over 50 millioner kroner. Bøckmann har tidligere blitt dømt til fengsel og konkurskarantene. Retten avviste Bøckmanns påstand om manglende betalingsevne. Erstatningskravet knyttes til tre selskaper som har gått konkurs, deriblant Garderobemannen. Det er ukjent om dommen vil bli anket.
4 måneder siden
Gründer Erik Bøckmann er dømt til å betale totalt over 50 millioner kroner i erstatning, hvorav 26,2 millioner til Skatteetaten. Dommen kommer i tillegg til en tidligere dom på 26,5 millioner. Bøckmann er dømt for bevisst å ha unnlatt å betale skatter og avgifter, samt brudd på selskapsrettslige plikter i forbindelse med konkursene i Åre Norge AS, Garderobe-Mannen AS og GM Showrom. Han er også ilagt en konkurskarantene på to år og mistet retten til å være styreleder og daglig leder i fem år. Bøckmann ble også dømt til åtte måneders ubetinget fengsel for å ikke ha slått Åre Norge AS konkurs i tide. Garderobemannen har gått konkurs fire ganger.
1 måned siden
Anders Jacobsen og Just Padel Group, tidligere eid av fotballprofilene Jesper Mathisen og Ole Martin Årst, møtes igjen i lagmannsretten etter en anket dom fra tingretten. Jacobsen mener han fikk for lite betalt for sin andel av et padelsenter da selskapet ble solgt til We Are Padel. Tingretten ga Jacobsen medhold og tilkjente ham ytterligere 3,1 millioner kroner. Just Padel Group har anket dommen, og mener aksjekjøpsavtalen må respekteres. De har fremlagt nye bevis og vitner i lagmannsretten. Jacobsen uttrykker frustrasjon over en ny runde i retten, mens Just Padel Group ser frem til behandlingen. Partene har tidligere hatt en konfliktfylt rettssak med beskyldninger om løgn og ulik arbeidsinnsats.
14 dager siden
En mann er dømt til fengsel i to år og fem måneder for å ha drevet en fakturafabrikk. Dommen omfatter grov økonomisk utroskap for rundt åtte millioner kroner, grov hvitvasking av 1,2 millioner kroner og grovt regnskapsbrudd. Mannen utstedte fiktive fakturaer til selskaper i byggebransjen gjennom sitt aksjeselskap. Økokrim opplyser at betalingene ble tatt ut i kontanter og delvis betalt tilbake til kundene. Mannen anket straffeutmålingen til Borgarting lagmannsrett, men anken ble forkastet. Høyesterett tok heller ikke anken til følge.
2 dager siden
Frikjente Viggo Kristiansen må vitne igjen i Baneheia-saken. Advokat Brynjar Meling mener dette styrker kravet om høyere erstatning fra staten.
2 måneder siden
Viggo Kristiansen er involvert i flere pengekrangler med tidligere støttespillere etter frifinnelsen i Baneheia-saken. Kristiansen forsøkte å få en raskere behandling av kravet fra Terje Helland, men dette ble avvist av retten. Samtidig har lagmannsretten gitt Kristiansen medhold i at advokat Arvid Sjødin og Helland ikke kan vitne i en konflikt med Eivind Pedersen, som krever over 4,4 millioner kroner. Pedersens advokat anker avgjørelsen om vitneforbud til Høyesterett, noe som fører til ytterligere utsettelse av rettssaken.
9 dager siden
Anders Besseberg (79) starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett etter å ha blitt dømt for grov korrupsjon i tingretten. Han ble i fjor dømt til tre år og én måneds fengsel for korrupsjon knyttet til sin tid som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Økokrim vant fram på ni av ti tiltalepunkter, men Besseberg nektet straffskyld og anket dommen. I lagmannsretten blir det full behandling med bevisføring og vitneinnkalling over 21 dager. Besseberg har byttet forsvarerteam og fått Fredrik Berg som ny forsvarer, mens ankesaken ledes av tre fagdommere. Ekspert på økonomisk kriminalitet, Petter Gottschalk, forventer en mer grundig vurdering av bevis og tvil i ankesaken. Besseberg ble anklaget for bestikkelser i form av dyre klokker, jaktturer og andre fordeler, mye knyttet til Russland. Saken forventes å kunne ende i Høyesterett etter lagmannsrettens avgjørelse i juli.
6 dager siden
Anders Bessebergs ankesak mot korrupsjonsdommen på tre år og én måneds fengsel er i gang i lagmannsretten. Hans nye forsvarer, Fredrik Berg, som regnes som en av Norges fremste advokater innen økonomisk kriminalitet, mener Besseberg er utsatt for en stor urett. Berg kritiserer Økokrims anklager som «ulmende» og peker på at påtalemyndigheten har brukt tid på påstander om juks og doping som Besseberg ikke er tiltalt for. Forsvaret ber retten være kritisk til aktors fremstilling, særlig med tanke på vitnemålet fra dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov. Økokrim, representert ved statsadvokat Marianne Djupesland, hevder at de kan bevise at Besseberg brukte sin stilling i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til personlig vinning, og at saken ikke er et grensetilfelle for korrupsjon. Ankesaken varer i 21 rettsdager og avsluttes 28. mai.
2 måneder siden
Eplehagen Eiendom, som finansierte sin virksomhet gjennom folkefinansieringsplattformen Monio, har blitt slått konkurs med en gjeld på 238 millioner kroner. Konkursen rammer Sparebank 1 Sør-Norge, som overtok lån fra Monio, og flere tomteeiere som ikke har fått betalt for sine eiendommer. Selskapets forretningsmodell innebar avtaler med tomteeiere om kjøp, der betalingen var betinget av at boliger ble bygget og solgt på tomtene. Ettersom mange prosjekter aldri ble fullført, står tomteeierne nå uten oppgjør. Styrelederen i Eplehagen Eiendom er uenig i konkursavgjørelsen, men selskapet vil ikke anke.
4 måneder siden
Viggo Kristiansen har anket Agder tingretts beslutning om at hans tidligere advokat Arvid Sjødin kan føres som vitne i et søksmål mot ham. Anken, som er sendt til Agder lagmannsrett, er forfattet av Kristiansens advokat Carl Aasland Jerstad og inneholder sterk kritikk av Sjødin. Kristiansen mener at Sjødin ikke kan vitne på grunn av taushetsplikten og har klaget ham inn for Disiplinærnemnden for brudd på denne. Søksmålet gjelder en påstått avtale mellom Kristiansen og tidligere journalist Eivind Pedersen, som krever 4,43 millioner kroner av Kristiansens erstatning. Saken skal opp for retten i mars.
2 måneder siden
Tomislav Debeljak, tidligere eier av Kleven verft, er i Gulatings lagmannsrett dømt til å betale over 120 millioner kroner i erstatning til konkursboet. Verftet ble overtatt av Debeljaks DIV Group i 2020, men gikk konkurs bare tre måneder senere. Konkursboet saksøkte Debeljak for 136 millioner kroner, og selv om han først ble frifunnet i tingretten, har lagmannsretten nå dømt ham for å ha agert i strid med aksjeloven og forårsaket konkursen. Tryg Forsikring NUF er også dømt til å betale 30 millioner kroner solidarisk med Debeljak. I tillegg må begge parter betale sakskostnader på nesten 10 millioner kroner.
2 måneder siden
Joakim Hannisdahl og Cleaves Securities' direktør Per Olav Karlsen havnet i konflikt i 2022 angående oppstart av et nytt fond, noe som har resultert i flere rettsrunder. Oslo tingrett har dømt Cleaves Securities og Per Olav Karlsen til å betale 3,9 millioner kroner i erstatning til Cleaves Fund Management, i tillegg til å dekke sakskostnader på 600.000 kroner. Cleaves Fund Management er nå under tvangsavvikling grunnet manglende revisor. En tidligere anke fra Cleaves Securities vedrørende Hannisdahls oppsigelsestid ble avvist av lagmannsretten, som fastslo at oppsigelsestiden var én måned.
9 dager siden
Anders Besseberg (79) starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett etter å ha blitt dømt for grov korrupsjon i tingretten. Han ble i fjor dømt til tre år og én måneds fengsel for korrupsjon fra sin tid som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Økokrim vant fram på ni av ti tiltalepunkter, men Besseberg nektet straffskyld og anket dommen. I lagmannsretten får saken full behandling med bevisføring og vitneinnkalling over 21 dager. Det blir flere profesjonelle dommere og et nytt forsvarerteam med Fredrik Berg, en anerkjent advokat innen økonomisk kriminalitet. Ekspert Petter Gottschalk forventer en mer grundig vurdering av bevis og tvil i ankesaken, som starter i Oslo. Besseberg ble anklaget for bestikkelser som dyre klokker, jaktturer og andre fordeler, hovedsakelig knyttet til Russland. Saken forventes å kunne ende i Høyesterett etter lagmannsrettens dom i juli.
20 dager siden
Anders Jacobsen har vunnet delvis frem i lagmannsretten i søksmålet mot Just Padel Group (JPG). Retten sier at ingen av partene vant ankesaken. JPG er dømt til å betale 1,5 millioner kroner til Jacobsen, i tillegg til sakskostnader på nesten to millioner. Jacobsen saksøkte JPG etter å ha solgt seg ut av et padelsenter før det ble solgt til et svensk selskap for 84 millioner kroner, og mente han fikk for lite betalt for sin andel. Tingretten ga Jacobsen medhold, men lagmannsretten halverte erstatningsbeløpet. JPG vurderer nå å anke saken videre, mens Jacobsen er fornøyd med utfallet og understreker at tillitsbruddet har vært det viktigste.
2 måneder siden
Klesgründer Ørnulf Høyer tapte rettssaken i Hordaland tingrett mot huseieren av Høyer-butikken på Torgallmenningen. Høyer forsøkte å forhindre at huseieren inngikk en ny leiekontrakt med en annen leietaker, da han mente han hadde fortrinnsrett på lokalene. Retten var uenig og mente Høyer selv var ansvarlig for å ha mistet klausulen om fortrinnsrett, da en ny avtale ble inngått i 2020. Huseieren avviser å ha lurt Høyer og mener det er Høyers ansvar å ivareta egne interesser. Høyer risikerer et årlig tap på seks millioner kroner om han mister butikken, og han må betale 150.000 kroner i saksomkostninger.