Det hvite hus anser chat-skandalen som avsluttet, ifølge pressesekretær Karoline Leavitt. Hun opplyser at grep er tatt for å hindre gjentakelse, uten å spesifisere hvilke tiltak det er snakk om. Skandalen oppsto da sikkerhetsrådgiver Mike Waltz inviterte en journalist til en hemmelig chat-gruppe på Signal, hvor sensitive opplysninger om USAs angrep på Jemen ble diskutert.
Gruppen inkluderte høytstående medlemmer som visepresident J. D. Vance og forsvarsminister Pete Hegseth.
Vance og stabssjef Wiles skal ha anbefalt Trump å sparke Waltz, men Trump har offentlig støttet ham. Likevel spekuleres det i at Waltz kan være på vei ut.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En sikkerhetsglipp i Det hvite hus har ført til kritikk mot USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Waltz. Ved en feil inviterte Waltz redaktøren for The Atlantic, Jeffrey Goldberg, inn i en chattegruppe med topphemmelig militær informasjon om et kommende angrep i Jemen. Hendelsen har skapt sterke reaksjoner, og flere anonyme kilder og politikere krever at Waltz må gå av. President Trump har imidlertid uttalt at han fortsatt har tillit til Waltz og mener han har lært av feilen. Det spekuleres nå i om Waltz vil overleve skandalen, men Trump vil ta en endelig avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene.
1 måned siden
Det hvite hus har bekreftet at en journalist ved en feil ble tilsendt hemmelig militær informasjon om USAs angrepsplaner mot Houthi-militsen i Jemen. Journalisten, sjefredaktør Jeffrey Goldberg i The Atlantic, ble ved en feil lagt til i en kryptert gruppechat på Signal. Chatten involverte flere prominente politikere i Trump-administrasjonen, inkludert visepresident J.D. Vance, forsvarsminister Pete Hegseth og nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Waltz. I chatten ble det delt detaljert informasjon om de planlagte angrepene.
1 måned siden
President Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver, Mike Waltz, beholdt jobben etter å ha inkludert en journalist i en privat Signal-chat. Flere av Trumps rådgivere, inkludert visepresident Vance og stabssjef Wiles, anbefalte at Trump skulle sparke Waltz etter tabben. Trump var enig i at Waltz hadde gjort en feil, men han ønsket ikke å gi mediene en seier ved å sparke ham. Kilder indikerer at Waltz' stilling fortsatt er usikker, og at noen i administrasjonen venter på et passende tidspunkt for å fjerne ham. Offentlig har Trump og Vance støttet Waltz.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer diskusjon av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
1 måned siden
En amerikansk overvåkingsgruppe har saksøkt flere av president Trumps toppministre etter at de brukte meldingsappen Signal til å diskutere militære planer mot houthiene i Jemen. Chatgruppen, som ved en feil inkluderte en journalist, anklages for å ha brutt føderale arkivlover ved å dele og slette meldinger. Søksmålet krever at de slettede meldingene hentes tilbake og at videre destruering hindres. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz har tatt på seg ansvaret for feilen, men president Trump har uttalt at han ikke planlegger å sparke ham. Demokratiske politikere krever fullt innsyn i chatloggen for å forsikre seg om at ingen gradert informasjon ble delt.
1 måned siden
Sikkerhetsrådgiver Mike Waltz la til en journalist i en intern chat-gruppe der USAs angrep på Jemen ble diskutert, noe som har ført til kritikk og spekulasjoner om hans fremtid i Trump-administrasjonen. Selv om Trump offentlig har forsvart Waltz, rapporteres det om intern misnøye. Eksperter som Hilmar Mjelde påpeker at Trumps avgjørelse vil baseres på personlige interesser og politisk kostnad, snarere enn nasjonale sikkerhetshensyn. Det spekuleres også i om Trumps irritasjon over journalistens tilstedeværelse i chatten spiller en rolle, da Trump ser alt ut fra personlige interesser.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer deling av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
1 måned siden
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz tar ansvar for at angrepsplaner mot Jemen ble lekket via en feil i en kryptert Signal-chat. The Atlantics sjefredaktør, Jeffrey Goldberg, fikk tilgang til sensitiv informasjon om et planlagt angrep. Hendelsen, kjent som «Signalgate», har utløst krav om Waltz' avgang. President Trump nedtoner alvoret og sier Waltz har lært av feilen. Senator Mark Warner krever at både Waltz og forsvarsminister Pete Hegseth stilles til ansvar. En intern granskning er iverksatt for å undersøke saken.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist utilsiktet ble invitert inn i en intern gruppechat hvor sensitive militære opplysninger ble delt. Chatten omhandlet blant annet et kommende amerikansk angrep i Jemen. Etterretningssjef Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om hun brukte sin private mobiltelefon i chatten, og henviste til Det nasjonale sikkerhetsrådet. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell og pinlig. President Trump bagatelliserte saken som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiver Michael Waltz, som inviterte journalisten inn i gruppen.
1 måned siden
Donald Trump har uttalt at han mener sikkerhetsrådgiver Mike Waltz er ansvarlig for at USAs sikkerhetsleder delte planer om angrep mot Jemen i en hemmelig gruppechat på Signal. Waltz har tatt på seg det fulle ansvaret, og Trump har forsvart forsvarsminister Pete Hegseth, som også har blitt kritisert i saken. Trump mener det hele er en heksejakt og at Waltz ikke trenger å beklage hendelsen.
1 måned siden
En dommer har beordret Trump-administrasjonen å bevare Signal-meldinger etter at en journalist fikk tilgang til en hemmelig gruppechat hvor angrep mot Jemen ble diskutert. En overvåkingsgruppe har saksøkt CIA-direktør John Ratcliffe og flere andre for ulovlig sletting av meldinger. Etterretningssjefer avviser anklagene om å ha delt gradert informasjon. The Atlantic publiserte skjermdumper som viser at forsvarsminister Pete Hegseth delte konkrete angrepsplaner mot Jemen i chatten. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Mike Waltz har tatt på seg ansvaret for feilen.
9 dager siden
Det hvite hus avviser at USAs forsvarsminister Pete Hegseth har delt hemmeligstemplet informasjon i gruppechatter på meldingsappen Signal. Dette kommer etter at The New York Times meldte at Hegseth skal ha delt fortrolig informasjon om et angrep i Jemen i en chat hvor også hans kone og bror deltok. Angrepet fant sted 15. mars, og opplysningene skal ha blitt delt i forkant av dette. Det hvite hus understreker at ingen hemmeligstemplet informasjon ble delt, og president Donald Trump gir sin støtte til forsvarsministeren. I samme sak ble The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg ved en feil lagt til i en Signal-gruppe knyttet til angrepet. Signal er en kryptert meldingstjeneste som brukes for sikker kommunikasjon.
1 måned siden
USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Mike Waltz, tar ansvaret for at angrepsplaner mot Jemen lekket ut via en feil i en gruppechat. Jeffrey Goldberg, sjefredaktør i The Atlantic, ble feilaktig inkludert i chatten og fikk detaljert informasjon om de kommende angrepene. President Trump bagatelliserer hendelsen som en «glipp» og uttrykker fortsatt tillit til Waltz. En granskning er i gang for å finne ut hvordan Goldberg ble invitert inn i den hemmelige gruppen, som besto av 18 høytstående medlemmer av Trump-administrasjonen.
1 måned siden
USAs sikkerhetstopper ble grillet i Senatet etter at en journalist ved en feil ble invitert inn i en intern gruppechat. Chatten inneholdt detaljer om et planlagt amerikansk angrep i Jemen. Etterretningsdirektør Tulsi Gabbard nektet å svare på spørsmål om bruk av privat mobiltelefon i forbindelse med chatten. CIA-direktør John Ratcliffe bekreftet sin deltakelse, men avviste at det ble delt gradert informasjon. Flere senatorer kritiserte hendelsen som uprofesjonell. President Trump bagatelliserte det som en «glipp» og uttrykte fortsatt tillit til sikkerhetsrådgiveren som inviterte journalisten.
1 måned siden
Det hvite hus har uttalt at president Trump fortsatt har full tillit til sitt nasjonale sikkerhetsteam, selv etter at en journalist ved en feil fikk tilsendt planer om angrepene mot houthiene i Jemen. Trump hevder han ikke var klar over lekkasjen, til tross for at Det hvite hus bekreftet at The Atlantics sjefredaktør ble invitert inn i en chattegruppe der angrepsplanene ble delt. Meldingen om angrepene ble sendt av forsvarsminister Pete Hegseth kort tid før de startet.