Det hvite hus har svart på spørsmål om den nylige meldingslekkasjen, der detaljer om USAs angrep i Jemen ble delt. Pressetalsperson Karoline Leavitt understreker at president Trump fortsatt har tillit til sitt sikkerhetsteam, og avviser at meldingene inneholdt krigsplaner eller klassifisert informasjon.
Hun hevder meldingene kun omhandlet sensitive politiske diskusjoner. Leavitt kritiserte også Atlantic-redaktør Jeffrey Goldberg, som tilsynelatende ved et uhell ble lagt til i en Signal-gruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen, og kalte ham en 'anti-Trump-hater'.
Hun fremhevet også suksessen med militæraksjonen mot Houthi-terrorister.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Det hvite hus har uttalt at president Trump fortsatt har full tillit til sitt nasjonale sikkerhetsteam, selv etter at en journalist ved en feil fikk tilsendt planer om angrepene mot houthiene i Jemen. Trump hevder han ikke var klar over lekkasjen, til tross for at Det hvite hus bekreftet at The Atlantics sjefredaktør ble invitert inn i en chattegruppe der angrepsplanene ble delt. Meldingen om angrepene ble sendt av forsvarsminister Pete Hegseth kort tid før de startet.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer diskusjon av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
2 dager siden
USAs president Donald Trump forsvarer forsvarsminister Pete Hegseth etter en chatskandale. Skandalen involverer deling av angrepsplaner på meldingstjenesten Signal.
9 dager siden
Det hvite hus avviser at USAs forsvarsminister Pete Hegseth har delt hemmeligstemplet informasjon i gruppechatter på meldingsappen Signal. Dette kommer etter at The New York Times meldte at Hegseth skal ha delt fortrolig informasjon om et angrep i Jemen i en chat hvor også hans kone og bror deltok. Angrepet fant sted 15. mars, og opplysningene skal ha blitt delt i forkant av dette. Det hvite hus understreker at ingen hemmeligstemplet informasjon ble delt, og president Donald Trump gir sin støtte til forsvarsministeren. I samme sak ble The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg ved en feil lagt til i en Signal-gruppe knyttet til angrepet. Signal er en kryptert meldingstjeneste som brukes for sikker kommunikasjon.
5 dager siden
USAs president Donald Trump har sagt ja til intervju med Jeffrey Goldberg, redaktør i The Atlantic, som tidligere i år avslørte en lekkasje fra en Signal-meldingsgruppe i Trump-administrasjonen. Gruppen diskuterte angrep mot houthiene i Jemen kort tid før gjennomføringen, og Goldberg ble ved et uhell lagt til i gruppen av Trumps sikkerhetsrådgiver Mike Waltz. To andre journalister fra The Atlantic vil også delta i intervjuet. Trump har tidligere kritisert Goldberg for flere negative historier, men sier han nå er nysgjerrig og ønsker å teste om The Atlantic kan være sannferdige. Trump har støttet både Waltz og forsvarsminister Pete Hegseth, som også delte informasjon om angrepet i en annen gruppe med familiemedlemmer, og omtaler saken som en heksejakt.
1 måned siden
En lekkasje av meldinger fra en privat chatgruppe i Trump-administrasjonen har skapt sterke reaksjoner og beskyldninger om løgn. The Atlantic publiserte utdrag fra chatten, som angivelig inneholdt gradert informasjon om angrep mot Houthi-opprørere i Jemen. Senator Tammy Duckworth krever at Pete Hegseth går av etter å ha lekket informasjonen. Etterretningstopper i Trump-administrasjonen ble grillet i Representantenes hus om hendelsen. Det hvite hus hevder nå at lekkasjen er oppspinn, til tross for tidligere bekreftelse av meldingsloggene.
1 måned siden
Det hvite hus anser chat-skandalen som avsluttet, ifølge pressesekretær Karoline Leavitt. Hun opplyser at grep er tatt for å hindre gjentakelse, uten å spesifisere hvilke tiltak det er snakk om. Skandalen oppsto da sikkerhetsrådgiver Mike Waltz inviterte en journalist til en hemmelig chat-gruppe på Signal, hvor sensitive opplysninger om USAs angrep på Jemen ble diskutert. Gruppen inkluderte høytstående medlemmer som visepresident J.D. Vance og forsvarsminister Pete Hegseth. Vance og stabssjef Wiles skal ha anbefalt Trump å sparke Waltz, men Trump har offentlig støttet ham. Likevel spekuleres det i at Waltz kan være på vei ut.
1 måned siden
Trump-administrasjonen lekket ved en feil hemmelige krigsplaner om angrep i Jemen til en journalist fra The Atlantic. Journalisten ble invitert inn i en kryptert gruppesamtale på meldingstjenesten Signal, hvor detaljer om de kommende angrepene ble delt. Meldingen kom fra Michael Waltz, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. To dager senere ble journalisten lagt til i en gruppesamtale med navnet «Houthi PC small group.» Det hvite hus bekrefter lekkasjen. 15. mars beordret Donald Trump en rekke luftangrep i Jemen. 31 mennesker ble drept i angrepene.
1 måned siden
Det hvite hus har bekreftet at en journalist ved en feil ble tilsendt hemmelig militær informasjon om USAs angrepsplaner mot Houthi-militsen i Jemen. Journalisten, sjefredaktør Jeffrey Goldberg i The Atlantic, ble ved en feil lagt til i en kryptert gruppechat på Signal. Chatten involverte flere prominente politikere i Trump-administrasjonen, inkludert visepresident J.D. Vance, forsvarsminister Pete Hegseth og nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Waltz. I chatten ble det delt detaljert informasjon om de planlagte angrepene.
1 måned siden
Etter at Det hvite hus ved et uhell delte sine angrepsplaner i Jemen med en amerikansk journalist, har saken skapt sterke reaksjoner og krav om granskning. The Atlantics sjefredaktør Jeffrey Goldberg mottok sensitiv informasjon om en nært forestående militæroperasjon, inkludert detaljer om våpen og mål. Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, krever full etterforskning, og flere andre demokrater har uttrykt sterk kritikk og mener noen må gå av. Tom Røseth fra Forsvarets høgskole mener saken viser at hastverk prioriteres over grundighet. Det hvite hus gransker nå hendelsen for å finne ut hvordan feilen kunne skje.
1 måned siden
Trump-administrasjonen er rammet av en sikkerhetsskandale etter at topphemmelige angrepsplaner mot Jemen ble delt med en redaktør fra The Atlantic via den usikre meldingstjenesten Signal. Det er USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz som har ansvaret for det som omtales som «Signalgate». Han kan ha brutt flere lover, blant annet spionasjeloven. Flere senatorer har reagert kraftig, og krever svar. President Trump avviser imidlertid at det er snakk om et sikkerhetsbrudd og sier han har tillit til Waltz. Skandalen oppstår etter at Trump tidligere har kritisert Hillary Clinton for å ha brukt privat e-post.
9 dager siden
Det hvite hus avviser rapporter om at de leter etter en ny forsvarsminister etter kritikk mot Pete Hegseth. NPR meldte mandag at jakten på en erstatter var i gang, men Det hvite hus kalte dette «falske nyheter». Kritikken mot Hegseth kom etter avsløringer om at han delte detaljer om et amerikansk angrep mot houthi-militsen i Jemen i en privat gruppechat på appen Signal. Informasjonen ble først kjent da Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Mike Waltz ved en feil la til en journalist i en gruppechat. Senere ble det også avslørt at Hegseth delte lignende informasjon i en annen chat med familie. Det hvite hus hevder at ingen hemmelig informasjon ble delt, og president Donald Trump uttrykte sin støtte til forsvarsministeren samme dag.
1 måned siden
Det hvite hus bekrefter at en journalist fra The Atlantic ved en feil ble invitert inn i en hemmelig Signal-gruppe der Trump-administrasjonen planla angrep i Jemen. Journalisten fikk tilgang til detaljerte krigsplaner, inkludert informasjon om våpen, mål og tidspunkt for angrepene, før de ble utført. Visepresident JD Vance uttrykte bekymring for at offentligheten ikke forstår konsekvensene av angrepet, spesielt med tanke på handel gjennom Suezkanalen. Hendelsen reiser spørsmål om sikkerhetsprotokoller og potensiell brudd på Espionage Act.
1 måned siden
En sikkerhetsglipp i Det hvite hus har ført til kritikk mot USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Waltz. Ved en feil inviterte Waltz redaktøren for The Atlantic, Jeffrey Goldberg, inn i en chattegruppe med topphemmelig militær informasjon om et kommende angrep i Jemen. Hendelsen har skapt sterke reaksjoner, og flere anonyme kilder og politikere krever at Waltz må gå av. President Trump har imidlertid uttalt at han fortsatt har tillit til Waltz og mener han har lært av feilen. Det spekuleres nå i om Waltz vil overleve skandalen, men Trump vil ta en endelig avgjørelse i løpet av de nærmeste dagene.
24 dager siden
En intern utredning viser hvordan sjefredaktøren i The Atlantic, Jeffrey Goldberg, ved en feiltakelse ble lagt til i en Signal-chatgruppe med høytstående personer i Trump-administrasjonen. Feilen oppstod da sikkerhetsrådgiver Mike Waltz lagret Goldbergs nummer under kontakten til daværende talsperson for Trump, Brian Hughes. Gruppen var ment for å koordinere USAs angrep i Jemen. Waltz har tatt ansvar for tabben, og selv om Trump uttrykte tillit til ham, hevder The Guardian at Trump vurderte å sparke Waltz. Etter at Goldberg offentliggjorde meldingene, har han mottatt kritikk, blant annet fra pressetalsperson Karoline Leavitt, som kalte ham en «anti-Trump-hater».