Boligutvikleren Markhus Bolig, en del av Markhus-gruppen, er konkurs etter 20 år med overskudd. Konkursen skyldes et vanskelig marked med bråstopp i nybygging og salg, kombinert med dårlig lønnsomhet og tap på prosjekter.
Byggmester Markhus, konsernets hovedvirksomhet som selv er i rekonstruksjon, begjærte konkursen. Markhus Bolig hadde en betydelig gjeld til Byggmester Markhus.
Konkurser i andre entreprenørselskap har også bidratt til vanskelighetene i bransjen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
15 dager siden
Rørentreprenøren NRA Øst har gått konkurs etter et utfordrende 2024 preget av negativ markedsutvikling og mangel på nye prosjekter. Konkursen rammer 41 ansatte som mister jobben. Selskapet opplevde et driftsunderskudd på 12,7 millioner kroner i 2024, og tapte hele egenkapitalen. NRA Øst rettet seg mot prosjektmarkedet innen nærings- og boligbygg. Konkursen kommer i en periode med mange konkurser i bygg- og anleggsbransjen, som følge av økte renter, dyrere materialer og fallende etterspørsel. Boligbyggingen har også hatt en kraftig nedgang.
2 måneder siden
Gausdal-bedriften J. & K. Johnsen, med over 130 års erfaring innen rørlegger-, blikkenslager- og murerarbeid, har meldt oppbud. Konkursen skyldes redusert aktivitet i hyttemarkedet og betydelige tap etter konkursen hos hyttebyggeren Jøra Bygg, som var selskapets største kunde. Ved konkursåpningen hadde J. & K. Johnsen en gjeld på 10,5 millioner kroner. Bostyreren arbeider nå med å undersøke muligheten for å videreføre driften med nye eiere. Femten ansatte er berørt av konkursen.
5 dager siden
Fredrikstad-selskapet Cityplan, en sentral eiendomsutvikler, har meldt oppbud på grunn av et svakt marked og høye renter. Selskapet har en gjeld på rundt 530 millioner kroner, mens eiendelene er verdsatt til cirka 500 millioner kroner. Til tross for tiltak for å redusere kostnader og eiendomsmassen, klarte ikke Cityplan å håndtere den økonomiske belastningen. Konkursen omfatter 11 eiendommer i Fredrikstad sentrum, inkludert prestisjeprosjektet Nygaardsplassen. Bostyrer Leif Petter Madsen samarbeider med kreditor DNB om en salgsprosess som kan ta flere måneder. Cityplan har hatt betydelige driftsunderskudd de siste årene, med et stort tap i 2023, noe som har bidratt til selskapets økonomiske kollaps.
2 måneder siden
Entreprenørselskapet Kinneberg, med hovedkontor på Gol, har meldt oppbud etter 25 år. Konkursen skyldes ifølge selskapet selv for stor risiko, feilkalkuleringer og manglende styring. Selskapet hadde en gjeld på over 100 millioner kroner og verdiene var anslått til kun om lag 4 millioner kroner. Rundt 50 ansatte mister jobben. Kinneberg har vært involvert i flere byggeprosjekter i Hallingdal, og hadde i 2023 en omsetning på 218 millioner kroner, men et negativt resultat før skatt på 47,8 millioner kroner.
2 måneder siden
Byggekonsulentselskapet Brick, som har vært i drift siden 2001, har meldt oppbud. Selskapet oppgir at prisstigninger, konkurser i byggebransjen og ettervirkninger av coronapandemien er årsaken. Brick har jobbet med prosjektledelse og byggeledelse for private byggherrer, og har vært involvert i store prosjekter som ASKOs logistikkutbygging og utviklingen av Værste-området i Fredrikstad. Selskapet hadde en gjeld på 8,1 millioner kroner, inkludert et coronalån på 3,4 millioner. I 2023 omsatte Brick for 154 millioner kroner med et overskudd på én million, men var også involvert i flere rettstvister. Det var ingen drift i selskapet på konkurstidspunktet.
4 måneder siden
Båtprodusenten Hydrolift AS har begjært seg selv konkurs på grunn av vanskelig markedssituasjon og sviktende salg. Selskapet hadde et underskudd på 36 millioner kroner i fjor, og har opparbeidet seg en gjeld på rundt 160 millioner kroner. Selv om regnskapet viser verdier for 78 millioner, mener styret at de reelle verdiene er lavere. Daglig leder beskriver situasjonen som trist og sammenligner det med å miste en nær venn. Selskapet har 26 ansatte og har produsert fritidsbåter i størrelsen 22 til 32 fot.
3 måneder siden
HTH Bergen, som markedsførte seg som «Norges største kjøkkenstudio», har meldt oppbud etter å ha blitt hardt rammet av to større entreprenørkonkurser i regionen. Eierselskapet Ludvigsen Interiør AS slår seg selv konkurs, og 27 ansatte mister jobben. Advokat Willy Dalheim er oppnevnt som bostyrer og jobber med å selge konkursboet og sikre arbeidsplasser. Søskenparet Tord Erik og Mona Ludvigsen overtok butikken fra sine foreldre og flyttet den til større lokaler i 2022. Regnskapene viser en nedgang i omsetning og et underskudd i 2023. Konkursen skjer i en periode med mange konkurser i Norge, der nesten 4000 aksjeselskaper gikk konkurs i 2024.
1 måned siden
Egersund-virksomheten V&T Entreprenør, som ble kåret til vekstvinner i 2022 og 2023, er konkurs. Selskapet skylder nesten 10 millioner kroner, og 47 ansatte er rammet. Advokat Fredrik Undheim opplyser at selskapet hadde stor omsetningsvekst frem til 2022, men klarte ikke å tilpasse kostnadene da omsetningen falt. Styreleder Håvard Hansen forklarer at flere faktorer bidro til konkursen, blant annet at entreprenører i større grad utfører trafikksikringsjobben selv. Selskapet hadde avdelinger i Egersund, Bergen og Kristiansand.
2 måneder siden
Marcusbil, en tidligere stor forhandler av brukte elbiler, gikk konkurs etter at Tesla reduserte prisene på sine modeller. Gründer Marcus Inberg satser nå på å bygge opp virksomheten fra bar bakke. Selskapet opplevde en betydelig nedgang da Teslas priskutt førte til at markedet for brukte Teslaer stoppet opp. I tillegg vanskeliggjorde nye låneforskrifter finansieringen for kundene. Inberg har kjøpt tilbake domenet og kundebasen, og planlegger å lagre biler utenfor Oslo for å redusere kostnadene. Ifølge Inberg tapte ingen privatkunder penger i konkursen.
24 dager siden
Konsulentselskapet Ontogeny Consulting AS, nylig omdøpt til Oc Cons AS, har begjært seg konkurs i Oslo tingrett. Managing partner Bjørn Harald Hansen forklarer konkursen med et vanskelig marked i 2024 og manglende betaling fra en stor kunde. Bostyrer Egil Hatling bekrefter oppsigelsen av alle ansatte, som er informert om lønnsgarantiordningen. Eierne arbeider for å videreføre driften, og Hansen antyder at alle ansatte vil fortsette. Selskapet, etablert i 2017 av tidligere konsulenter fra anerkjente firmaer, har opplevd omsetningsvekst frem til 2023, men rapporterte et underskudd på 0,7 millioner kroner samme år.
3 måneder siden
Rammeverkstedkjeden Mester Rammer har gått konkurs, og rammer 21 ansatte. Selskapet, som har omtalt seg selv som Norges største rammeverksted, har slitt med økte kostnader, spesielt leiekostnader og prisvekst. Bostyrer jobber nå med å finne en kjøper for å videreføre virksomheten. Styreleder Georg Uhlmann uttrykker stor sorg over konkursen, og føler ansvar for de ansatte. Han peker på at en svak krone og dårligere råd hos folk også har bidratt til konkursen. Selskapet har også slitt med et kostbart oppkjøp av en nettbasert kunstforretning i 2008.
2 måneder siden
Brumunddalsbedriften Woodcon, en sentral aktør innen massivtrekonstruksjoner, har erklært seg konkurs. Selskapet har vært involvert i flere store prosjekter, inkludert Tøyenbadet og Mjøstårnet. Konkursen rammer 19 ansatte og skaper usikkerhet rundt pågående prosjekter som Bjerkheim omsorgssenter og Frakkagjerd ungdomsskole. Woodcon har en gjeld på 45 millioner kroner og eiendeler verdt rundt 1,5 millioner. Advokat Ann Kristin Bogen er utnevnt som bostyrer og arbeider med å kartlegge situasjonen.
3 måneder siden
Båtforhandleren Marineservice AS i Lillestrøm har gått konkurs med en gjeld på 14 millioner kroner. Selskapet, som solgte båter og tilbød verksted- og opplagstjenester, opplevde en betydelig nedgang i omsetningen fra 2022 til 2023, og gikk med underskudd i 2023 for første gang siden oppstarten i 2015. Ifølge bostyrer skyldes konkursen at kundene ikke prioriterte båtkjøp i den nåværende økonomiske situasjonen. Det er foreløpig uavklart hva som skjer med båtene som er i opplag. Selskapet hadde seks ansatte.
2 måneder siden
Eplehagen Eiendom, som finansierte byggeprosjekter gjennom folkefinansiering, er konkurs med en gjeld på 238 millioner kroner. Selskapet var den største låntakeren i Monio, eid av Sparebank 1 SR-Bank. Etter avsløringer om utlånspraksisen stoppet Monio alle utlån i 2023. Eplehagen inngikk avtaler om tomtekjøp i Oslo-området, men fullførte sjelden prosjektene, og flere tomteeiere har ikke fått betalt. Ståle Nygård, en av tomteeierne, frykter nå å tape pengene sine. Styrelederen i Eplehagen mener konkursavgjørelsen er feil, men selskapet vil ikke anke.
24 dager siden
Interiørkjeden Home & Cottage meldte oppbud i januar etter flere år med ulønnsom drift. 165 ansatte i 14 butikker ble berørt av konkursen. Selskapet tapte 81 millioner kroner frem til desember i fjor, en betydelig forverring fra året før. Eierne forsøkte å snu utviklingen med rekonstruksjon og tilførte nesten 90 millioner kroner, men uten hell. Bjarøy Gruppen kjøpte eiendelene for 25 millioner kroner og har siden gjennomført nedsalg. Det er meldt inn 577 krav i boet, som beløper seg til 80,5 millioner kroner. Lønnskrav dekkes delvis av Navs lønnsgarantiordning.