Myndin Spildo Nerdrum, datter av Odd Nerdrum, har brutt kontakten med foreldre og brødre etter en konflikt som startet i tenårene. Hun beskriver en vanskelig barndom preget av ensomhet og en turbulent ungdomstid med rusproblemer.
Broren, Øde Spildo Nerdrum, omtaler henne som en «dramatiker» og bekrefter at de har lite kontakt.
Myndin forlot familiens gård og bor nå i Oslo, hvor hun har funnet en mer positiv tilnærming til livet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Myndin Spildo Nerdrum, kjent fra NRK-serien «Familien Nerdrum», forteller i et intervju om sin vanskelige barndom. Hun beskriver ensomhet og at hun som 16-åring flyttet hjemmefra og havnet i dårlige miljøer med kriminalitet og rus. Etter å ha bodd flere steder i Europa, forsøkte hun å bosette seg på familiens gård, men flyttet til Oslo for å fokusere på kunst. Hennes tvillingsøster Aftur hadde en annen opplevelse av barndommen og følte skam over farens væremåte. Familien har blitt omtalt som en sekt, noe de avviser.
1 måned siden
Myndin Nerdrum, datter av kunstneren Odd Nerdrum, forteller i et intervju med Aftenposten om en vanskelig oppvekst preget av ensomhet og personlige konflikter. Dette har ført til at hun har brutt kontakten med store deler av familien. Hun flyttet hjemmefra som 16-åring og har siden fått diagnosen borderline. Nå ønsker hun å fokusere på sin karriere som billedkunstner og være en støtte for andre med samme diagnose. Moren, Turid Spildo, sier at det å bryte med familien kan være det rette valget for noen, mens Odd Nerdrum ikke ønsker å kommentere saken.
3 måneder siden
I NRK-serien «Familien Nerdrum» deler kunstneren Odd Nerdrum åpenhjertig om sin vanskelige barndom. Han beskriver en oppvekst preget av vold fra sin stefar, med hyppige slag og spark. Nerdrum følte seg annerledes som et «uekte» barn og beskriver seg selv som en flyktning. Han fikk først vite som 50-åring hvem hans biologiske far var, noe han mener var for sent. Møtet med faren var vanskelig, og Nerdrum opplevde at faren angret på hans fødsel. Gjennom livet har Nerdrum følt seg utenfor og ikke akseptert.
3 måneder siden
Öde Spildo Nerdrum, kjent fra «Farmen kjendis» og «Familien Nerdrum», forteller i et intervju med P3 at han føler seg ensom til tross for å bo på en sosial gård med familien og flere elever av Odd Nerdrum. Han drømmer om å finne kjærligheten og har vært på date nylig. Nerdrum har også prøvd datingappen Tinder, men for å finne modeller til maleriene sine. Han skal flytte inn i et nytt hus på gården sammen med sin søster og hennes familie.
2 måneder siden
Aftur Spildo Nerdrum, datter av kunstneren Odd Nerdrum, åpner opp om sin oppvekst i podkasten «Min barneoppdragelse». Hun forteller om å ha vært flau over farens utradisjonelle stil og om hvordan hun slet da han ble dømt for skattesvik, noe som førte til en vanskelig periode på skolen. Nerdrum, som selv er mor, ønsker å belyse viktigheten av morsrollen og fremme en ny forståelse av femininitet, der kvinner omfavner sin kvinnelighet i stedet for å prøve å være som menn.
27 dager siden
Ingebrigtsen-rettssaken har utviklet seg til et komplekst familiedrama, der eldstesønnen Kristoffer Ingebrigtsens vitnemål beskriver en oppvekst preget av frykt og kontroll. Et sentralt bevis er et hemmelig lydopptak av Henrik Ingebrigtsens konfrontasjon med foreldrene, som markerte et tydelig brudd. Gjert Ingebrigtsen avviser anklagene, men erkjenner at sønnens beskrivelse er hjerteskjærende. Rettsaken dreier seg om mer enn fysisk vold; den utforsker dyp psykologisk smerte og en families sammenbrudd. Til tross for konflikten uttrykker Gjert Ingebrigtsen et ønske om forsoning, og trekker paralleller til Ibsens 'En folkefiende' for å beskrive sin isolasjon.
1 måned siden
Under rettssaken mot Gjert Ingebrigtsen for mishandling uttalte hans datter at hun vil bryte kontakten med moren, Tone Ingebrigtsen, dersom moren ikke støtter henne og snakker sant i retten. Moren har nektet å forklare seg for politiet. Datteren og broren Jakob har vitnet om vold og kontroll i oppveksten. Jakob forklarte hvorfor han fortsatt bor i nærheten av foreldrene til tross for konflikten, og begrunnet det med tilknytning til søsken og hjemstedet.
6 dager siden
Moren til Gjert Ingebrigtsen vitnet i retten om den dype konflikten i familien som har ført til brudd mellom Gjert og hans barn. Hun fortalte at de fleste barnebarnene brøt kontakten med henne etter konflikten, og at hun ikke fikk svar da hun forsøkte å kontakte dem. Hun beskrev familien som ødelagt og uttrykte sorg over en kronikk skrevet av Henrik, Filip og Jakob, som hun mener inneholdt usannheter om Gjert. Moren forsvarte Gjert som en omsorgsfull far og beskrev en koselig stemning i familien før konflikten oppsto. Hun avviste å ha sett eller hørt om fysisk vold eller krenkende ord i hjemmet. Etter vitnemålet ble det vist klipp fra en avpublisert NRK-serie, og flere vitner skal forklare seg senere i rettssaken.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsen vitner i retten, anklaget for mishandling av sine barn, Jakob og hans søster. Han beskriver en barndom preget av fattigdom etter farens tidlige død. Tidligere har søsknene forklart seg om en oppvekst med streng disiplin og fysisk vold. Rettssaken berører også bruddet mellom løperbrødrene og Gjert som trener, samt morens svekkede tillit til politiet etter et avhør av et familiemedlem. Konflikten i familien ble offentlig kjent gjennom en kronikk i VG hvor brødrene anklaget faren for vold.
8 dager siden
Astrid Mangen Ingebrigtsen, som ble en del av Ingebrigtsen-familien i 2012, beskriver et uvanlig høyt konfliktnivå i familien, særlig knyttet til trening og samvær. Hun bodde i kjellerleiligheten til svigerforeldrene fra 2015 til 2018 og opplevde ofte konflikter, spesielt mellom Henrik og Gjert Ingebrigtsen. Ektemannen Filip trakk seg ofte unna konflikter og var opptatt av å skjerme Astrid. Hun har aldri vært vitne til vold fra Gjert, som er tiltalt for mishandling av sine barn, og har heller aldri vært redd for vold. Konfliktnivået økte særlig da Filip og Astrid ønsket å flytte til Oslo i 2018, noe svigerforeldrene motsatte seg. Astrid opplevde et uforutsigbart og ubehagelig miljø preget av mye konflikt, men var sjelden til stede under de mest alvorlige hendelsene. Filip var bekymret for at vold kunne skje igjen, spesielt mot broren Jakob.
2 måneder siden
Maria Træbakken, nå under artistnavnet Zupermaria, deler sin historie om en vanskelig tid preget av rus og festing etter at hun flyttet til Oslo. Uten faste rammer etter å ha sluttet på musikk- og teaterskole, utviklet hun en destruktiv livsstil. Hun beskriver det som en «evig fest som aldri tok slutt». Familien grep inn da de merket at noe var galt, og faren hentet henne hjem til Bergen. Vendepunktet kom da hun fikk platekontrakt, noe som tvang henne til å ta seg selv seriøst. I dag lever hun av musikken, har et sunnere forhold til alkohol, og har tatt eierskap til sin egen historie. Hun oppfordrer andre i lignende situasjoner til å be om hjelp.
3 måneder siden
Kunstneren Öde Spildo Nerdrum, kjent fra TV-programmene «Farmen kjendis» og den aktuelle NRK-dokumentaren «Nerdrum», åpner opp om sin ensomhet og sitt ønske om å finne kjærligheten. Han forteller at han føler seg ensom, spesielt siden mange rundt ham har etablert seg med partnere og barn. Nerdrum har forsøkt å finne en kjæreste via Tinder, men innrømmer at han primært brukte appen for å finne modeller, noe som ikke fungerte. Han forteller også at han mottok mange frierbrev etter sin deltakelse i «Farmen kjendis» i 2021. Nerdrum bor sammen med familien på en kystgård, hvor de lever et liv i tråd med klassisk kunst og gamle tradisjoner.
1 måned siden
Nikolai Torgersen, kjent som maler, debuterer som forfatter med den selvbiografiske boken «Gater jeg har levd». Boken skildrer hans oppvekst preget av fattigdom, rusproblemer og perioder som hjemløs i Oslo. Gjennom kapitler oppkalt etter gater han har bodd i, skildres en families oppløsning grunnet nød og død i et stadig mer gentrifisert Grünerløkka. Torgersen skildrer sterke scener med en tilkjempet distanse, og gir et inntrykk av hvordan traumatiske opplevelser preger nåtiden. Boken gir et unikt innblikk i livet på bunnen av Oslo, med intense skildringer av rus og forsøk på å finne tilflukt i fremmede byer.
1 måned siden
Nikolai Torgersen, kjent som maler, debuterer som forfatter med den selvbiografiske boken «Gater jeg har levd». Boken skildrer hans oppvekst preget av fattigdom, rusproblemer og perioder som hjemløs i Oslo. Gjennom kapitler oppkalt etter gater han har bodd i, skildres en families oppløsning grunnet nød og død i et stadig mer gentrifisert Grünerløkka. Torgersen skildrer sterke scener med en tilkjempet distanse, og gir et inntrykk av hvordan traumatiske opplevelser preger nåtiden. Boken gir et unikt innblikk i livet på bunnen av Oslo, med intense skildringer av rus og forsøk på å finne tilflukt i fremmede byer.
1 måned siden
Gjert Ingebrigtsens datter har vitnet i rettssaken mot faren, anklaget for fysisk og psykisk vold. Hun beskriver et vanskelig forhold til både faren og moren, Tone Ingebrigtsen, og forteller at hun ikke har kontakt med moren i dag. Datteren uttrykker skuffelse over at moren ikke har tatt avstand fra farens oppførsel, og understreker at hun vil ha vanskelig for å ha moren i livet sitt om hun ikke støtter henne i retten. Moren er stevnet som vitne, men har foreløpig valgt å ikke forklare seg. Forsvareren mener datteren har tonet ned noen av opplysningene i tiltalen, og at det er en forskjell på straffbart og ikke straffbart.