Oslos nye biskop, Sunniva Gylver, har skapt internasjonal oppmerksomhet med sin ukonvensjonelle tilnærming til bisperollen. Hun bor i en liten leilighet og kombinerer yoga med kristen gudstjeneste, noe som har ført til både støtte og kritikk, inkludert betegnelser som «satans barn».
Gylver mistet sin ektemann til kreft etter selv å ha overlevd en alvorlig sykkelulykke.
Ideen til yogagudstjenestene oppsto etter at en venninne mente å ha møtt Jesus gjennom chanting på Bali, noe som inspirerte Gylver til å åpne kirken for et bredere publikum.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
12 dager siden
Artikkelen omhandler funnet av en massegrav i Peru og et intervju med Oslos nye biskop, Sunniva Gylver. Arkeologer fant en massegrav med 24 skjeletter i Atico-dalen i Peru, som antas å være ofre for kamphandlinger blant Aruni-folket. De døde ble begravet med kostbare gaver, noe som tyder på en ærefull begravelse. Sunniva Gylver deler sin personlige historie om sorg etter å ha mistet ektemannen til kreft. Hun snakker om viktigheten av åpenhet rundt sorgprosessen og behovet for å akseptere ulike måter å sørge på. Hun forteller også om en alvorlig sykkelulykke hun overlevde.
2 måneder siden
Sunniva Gylver er innsatt som ny biskop i Oslo under en seremoni i Oslo Domkirke. Kong Harald var til stede under gudstjenesten, sammen med flere representanter fra regjeringen, deriblant statsminister Jonas Gahr Støre. I sin første preken som biskop snakket Gylver om å tro, håpe og kjempe i en urolig verden preget av polarisering. Gylver overtar embetet etter Kari Veiteberg, som har gått tilbake til sin tidligere rolle som gateprest i Kirkens Bymisjon.
2 måneder siden
Sunniva Gylver ble vigslet som ny biskop i Oslo under en seremoni i Oslo domkirke, med deltakelse av Kong Harald. I sin første preken snakket Gylver om å leve i urolige tider og oppfordret forsamlingen til å bruke sin stemme for å forsvare menneskeverdet. Hun understreket viktigheten av å tro, håpe og kjempe, selv i vanskelige tider, og ba folk engasjere seg mot polarisering. Gylver overtar embetet etter Kari Veiteberg.
2 måneder siden
Sunniva Gylver ble i dag vigslet som ny biskop i Oslo under en seremoni i Oslo domkirke. Den tidligere sognepresten i Fagerborg menighet avga sitt bispeløfte og er offisielt Oslos nye biskop. Gylver overtar embetet etter Kari Veiteberg. I sin første preken oppfordret hun forsamlingen til å heve stemmen for menneskeverdet og livet, og understreket viktigheten av å bevare troen og håpet i en polarisert verden.
12 dager siden
Artikkelen omhandler to separate saker. Den første er et intervju med Oslos biskop, Sunniva Gylver, som forteller om sorgen etter at ektemannen døde av kreft, og hvordan troen har hjulpet henne. Den andre saken omhandler tidligere president Donald Trumps kritikk av senator Chris Van Hollen, etter at senatoren besøkte en mann som ble feilaktig deportert til El Salvador under Trump-administrasjonen. Til tross for at USAs høyesterett har bestemt at mannen skal returnere til USA, holdes han fortsatt fengslet i El Salvador.
4 dager siden
Kronprinsesse Mette-Marit deltok i pave Frans' begravelse i Vatikanet. Hennes tilstedeværelse fikk uventet stor oppmerksomhet i utenlandske medier.
10 dager siden
Artikkelen reflekterer over påskebudskapet om håp, forsoning og tilgivelse i en tid preget av usikkerhet. Den fremhever sentrale elementer i påskefortellingen, som Jesu svik, død og oppstandelse, og understreker viktigheten av tilgivelse. Kvinnenes rolle, spesielt Maria Magdalenas, blir trukket frem som sentral, da hun var den første som møtte Jesus etter oppstandelsen og formidlet budskapet videre. Biskop Sunniva Gylver bidrar med teologiske perspektiver på fortellingen.
4 måneder siden
NRK-reporter Marianne Rustad Carlsen, som har hatt kreft siden 2021, har fått spredning til hjernen. Hun skal nå gjennomgå strålebehandling og ny cellegift. Til tross for den alvorlige situasjonen, er hun tilbake i 50 prosent jobb hos NRK, som har tilrettelagt for hennes behov. Carlsen fremhever betydningen av å opprettholde kontakt med arbeidslivet og kolleger, og uttrykker takknemlighet for støtten hun mottar. Hun har tidligere uttalt at kreften er uhelbredelig og har spredt seg til skjelett, bekken og lunger.
3 måneder siden
Artikkelen forteller den sterke historien om Stine og Pål Thoresen Navarsete, som mistet sin 3,5 år gamle sønn Sebastian til en svært sjelden og aggressiv form for leukemi. Det som startet som en vanlig sommerdag med sykling, utviklet seg raskt til et mareritt med flere sykehusinnleggelser og en stadig forverring av Sebastians tilstand. Familien tilbrakte fem uker på sykehus, der de forsøkte å opprettholde en normal hverdag for Sebastian og hans storesøster Emilie. Etter Sebastians død har familien jobbet aktivt med sorgbearbeiding, og de har også fått et nytt barn, Seline, som har gitt dem ny glede. Likevel er sorgen over Sebastian fortsatt en stor del av deres liv, og de minnes ham daglig.
2 måneder siden
Pia Olsrud, en lærer og tidligere kreftsykepleier, opplevde økonomiske vanskeligheter etter kreftbehandling da hun gikk over fra sykelønn til arbeidsavklaringspenger (AAP). Med redusert inntekt ble hun tvunget tilbake i full jobb før hun var klar, noe som går utover hennes helse. Kreftforeningen kritiserer dagens sykelønnsordning og tar til orde for en mer fleksibel løsning. Nav erkjenner behovet for forbedringer for langtidssyke. Arbeids- og inkluderingsministeren forsvarer ordningen, men innrømmer at den kan slå uheldig ut for alvorlig syke.
4 måneder siden
Sigrid Marie Haverstad arvet en betydelig formue etter sin avdøde mann, Frode, som døde av kreft etter en lang sykdomsperiode. Hun beskriver en tøff tid med sykdom, men også en sterk kjærlighetshistorie. De giftet seg hjemme da han var for syk til å dra til kirken. Sigrid Marie sitter nå i styret i Tinde-selskapet og eier en stor del av aksjene, men jobber som helsefagarbeider. Hun har funnet lykken på ny med Frodes søskenbarn, og de har fått en sønn sammen. Hun verdsetter det å hjelpe andre og lever et nøkternt liv.
4 måneder siden
Christine Thorud opplevde en stor tragedie da hennes forlovede døde brått av hjertestans like før jul, mens hun var gravid. Hun måtte planlegge begravelse istedenfor bryllup og fødsel. Kort tid etter fødselen mistet hun også sin mor. Thorud søkte etter en rask løsning på sorgen, men fant trøst i å snakke med andre som hadde opplevd lignende tap. Hun har nå funnet glede igjen i livet, og ønsker å dele sine erfaringer for å gi håp til andre som sørger. Hun understreker viktigheten av å vise omsorg og støtte til de som sørger, og oppfordrer til å handle uoppfordret.
4 måneder siden
Synnøve Berget Rusten, en 45 år gammel småbarnsmor fra Åheim, har hatt kreft fire ganger på seks år. Hun lever nå med uhelbredelig kreft som har spredt seg til skjelettet, og hennes håp ligger i videre fremskritt innen kreftforskning. Til tross for utfordringene har hun og familien valgt å fokusere på å leve livet fullt ut, med reiser, familieaktiviteter og feiringer. Synnøve understreker viktigheten av støtte fra pårørende og håper hennes historie kan inspirere andre i lignende situasjoner. Kreftforeningen fremhever samtidig behovet for mer forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder.
2 måneder siden
Etter å ha fått kreft i ryggen og gjennomgått en operasjon som skadet nerver, opplevde sykkelentusiasten Ole Christian Nymoen lammelser i begge bena. Han er nå testpilot for en Tectus-ortose, en avansert støtteskinne som bruker hydraulikk og datastyring for å muliggjøre bevegelse. Ortosen gir ham bremsefunksjon i venstre bein, noe som gjør at han kan gå nesten normalt på jevnt underlag og trene på å gå i trapper. Nymoen deltar på et opphold ved Beitostølen Helsesportsenter for å lære seg å bruke ortosen optimalt og trene seg opp igjen. Han har satt seg ambisiøse mål, inkludert deltakelse i Ridderrennet 2026 og å kunne sykle på en tohjulssykkel igjen.
4 måneder siden
Benedicte (15) kombinerer kristen og hinduistisk tro, og mener begge religionene gir henne svar på hvordan leve et godt liv. Hun vokste opp med begge tradisjoner, og valgte en 'interfaith'-konfirmasjon for å inkludere begge. En religionsprofessor påpeker at det er uvanlig i Norge å kombinere religioner, men at det vil bli mer vanlig i fremtiden. Benedicte opplever at hennes tro kan være vanskelig for andre å forstå, men ønsker mer åpenhet rundt religion blant unge.