Artikkelen kritiserer det norske herrelandslagets tilsynelatende mangel på selvtillit og rivalisering før 10-kilometeren i VM i Trondheim. Skribenten mener utøverne virker passive på pressekonferanser og oppfordrer dem til å ta mer plass og vise større konkurranseinstinkt, særlig mot William Poromaa.
Det norske laget er suverent best i verden, og bør være stolte av det.
Uten russiske og finske konkurrenter forventes det at Norge vil dominere seierspallen, og snakk om utenlandske favoritter fremstår som unødvendig.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
17 dager siden
Artikkelen analyserer nivået på norske kvinnelige langrennsløpere etter skuffende resultater i VM i Trondheim, der Sverige dominerte. Spørsmål stilles om hvorfor Norge ikke utvikler flere unge løpere til verdenscupen, samtidig som resultatene til flere av dagens landslagsløpere kritiseres som for dårlige. Marit Bjørgens rolle som trener har ikke gitt forventet effekt. En gjennomgang av resultater viser at kun et fåtall løpere har prestert godt nok til å forsvare en landslagsplass, og konkluderer med at flere utøvere bør byttes ut.
1 måned siden
Artikkelen tar for seg den manglende norske suksessen i kvinnelangrenn under VM, hvor Sverige har dominert. Etter en skuffende lagsprint kritiserte en TV 2-ekspert laguttaket, noe som førte til reaksjoner fra utøverne. Kommentatoren argumenterer for at utøverne må tåle kritikken og at det er viktig med en åpen debatt. Det påpekes også at flere sentrale løpere nærmer seg slutten av sine karrierer, noe som kan føre til ytterligere utfordringer for norsk langrenn. Artikkelen konkluderer med at en ærlig diskusjon om situasjonen er nødvendig for å unngå å sakke akterut.
2 dager siden
Norsk kvinnelangrenn sliter med mangel på toppløpere ifølge en analyse. Landslaget for kommende sesong presenterer utfordringer.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer Viasats negative og lite analyserende dekning av håndball-VM, spesielt etter Norges tap. Kommentator Daniel Høglund beskrives som katastrofefokusert, mens eksperter som Ole Ervik og Joachim Boldsen kritiserer laget og krever trenerbytte. Kristian Kjelling fremheves som en positiv kontrast, med sin rolige og kunnskapsrike tilnærming. Artikkelen argumenterer for at norsk herrehåndball har potensial, og at tålmodighet og kunnskapsbasert ledelse er viktigere enn umiddelbare reaksjoner på tap. Det trekkes paralleller til suksessen i kvinnehåndball og viktigheten av gode TV-kommentatorer for sportslig utvikling.
1 måned siden
Artikkelforfatteren kritiserer Kristin Austgulen Fosnæs' prestasjon på ankeretappen i VM-stafetten, der Norge tapte en tilsynelatende sikker ledelse til Sverige. Han argumenterer for at Fosnæs var tydelig preget av presset og opplevde en mental kollaps, og mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn overdriver betydningen av Sveriges gode etappe. Forfatteren trekker paralleller til VM-stafetten i 2009, hvor Norge opplevde et lignende kollaps på siste etappe. Han foreslår alternative lagoppstillinger, inkludert å flytte Heidi Weng til ankeretappen eller å sette Johaug på første etappe, som han mener kunne ha sikret Norge gullet.
1 måned siden
Svenske langrennsløpere uttrykker frustrasjon over Norges suverene dominans under ski-VM i Trondheim, spesielt etter at Norge tok alle medaljene på 10 km klassisk. William Poromaa beskriver situasjonen som "forjævlig", mens Calle Halfvarsson mener det nesten føles som et norsk mesterskap. Halfvarsson antyder også at selv det norske publikummet kanskje ønsker mer internasjonal konkurranse og savner profiler som finske Iivo Niskanen.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Norges skuffende prestasjoner i håndball-VM på hjemmebane, og stiller spørsmål ved landslagstrener Jonas Willes posisjon. Til tross for at Wille beskrives som sympatisk, har resultatene uteblitt, og Norge går inn i hovedrunden uten poeng. Det argumenteres for at laget ikke har prestert i tråd med forventningene, og at det mangler råskap og tydelig lederskap fra treneren. Artikkelen tar også opp debatten om hvorvidt den norske ligaen gir god nok matching for landslagsspillere. Selv om utfallet er usikkert, antydes det at det vil bli krevende diskusjoner om trenerens stilling etter mesterskapet.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler uttaket til langrenns-VM i Trondheim, der Anne Kjersti Kalvå kjemper for en plass, mens Emil Iversen ikke ble tatt ut. Iversens manglende uttak har ført til kritikk fra hans far, Ole Morten Iversen, og Emil selv, som mener uttaket var urettferdig og preget av dårlig kommunikasjon. Landslagsledelsen på sin side mener Iversens resultater ikke rettferdiggjør en plass i troppen. Artikkelen konkluderer med at Iversens kritikk er usaklig, og at hans far burde holdt seg for god til å kritisere uttaket offentlig, spesielt med tanke på hans erfaring som tidligere landslagstrener. Det blir også nevnt at det er tre ledige plasser i troppen, to for herrer og en for kvinner.
1 måned siden
Artikkelen retter kritikk mot Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og utestengte hoppere for deres manglende vilje til å kommentere påstander om juks i norsk hoppsport. Det fremheves at deres taushet bidrar negativt til sportens omdømme, og at det er avgjørende å imøtegå disse påstandene offentlig for å gjenopprette tilliten. Spesifikke anklager om bruk av trelim på hoppdresser under Bråthens ledelse blir trukket frem, og spørsmål reises rundt Marius Lindviks mulige kjennskap til juks. Artikkelen konkluderer med at åpenhet er nødvendig for å renvaske hoppsporten og sikre at sportslige spørsmål ikke overskygges av juks.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Johannes Høsflot Klæbos beslutning om å ikke delta i NM, med henvisning til at han prioriterer VM på hjemmebane. NM-sjefen kritiserer Klæbos fravær og kaller det respektløst og uakseptabelt. Artikkelforfatteren argumenterer for at Klæbo må prioritere sitt eget opplegg i en individuell idrett, og at det er viktigere å prestere i VM enn i NM. Det nevnes også at flere andre stjerner mangler i NM. Artikkelen konkluderer med at skitoppene bør tilpasse kalenderen og ikke presse utøverne til å delta i NM, og at det er en overdrivelse å kalle Klæbos fravær en katastrofe for norsk langrenn.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
2 måneder siden
Norsk langrenn sliter økonomisk og har de siste tre årene hatt et underskudd på 11 millioner kroner. Dette fører til at junior- og rekruttlandslag legges ned. Både Pål Golberg og Petter Northug kritiserer skiforbundets ledelse for dårlig administrasjon og manglende profesjonalitet. Det er også usikkert om Johannes Høsflot Klæbo vil fortsette på landslaget etter VM. Artikkelen påpeker at langrenn mangler profiler med markedsverdi utenom Klæbo, Johaug og Northug, noe som kan gjøre det vanskelig å tiltrekke seg sponsorer. Tiden etter VM ser derfor utfordrende ut for norsk langrenn.
1 måned siden
Artikkelen diskuterer langrennssportens utfordringer med manglende spenning og dominans fra Norge og Sverige. Flere eksperter foreslår å fjerne stafetten fra mesterskapsprogrammet, da den anses som kjedelig og forutsigbar. Veronika Stepanova, russisk ankerkvinne, ønsker å beholde stafetten, men mener sporten må fornye seg ved å skape større profiler. Hun foreslår også endringer i enkeltstartrenn og et eget VM for femmila i Holmenkollen. IOC kan tvinge frem endringer, som blandet stafett, for å sikre sportens fremtid i OL.
3 måneder siden
Norges Skiforbund har møtt kritikk for å sende en redusert tropp til verdenscupen i Frankrike, da den kolliderer med NM på Gåsbu. Flere norske utøvere, som Erik Mysen og Mikael Gunnulfsen, uttrykker skuffelse over å ikke få konkurrere internasjonalt. Internasjonale profiler har også reagert negativt på Norges prioritering av NM. Skiforbundet begrunner valget med at de må balansere hensynet til NM, VM-kvalifisering og forpliktelser overfor FIS. De understreker at det er viktig å skape rettferdige forutsetninger for de som kjemper om de siste VM-plassene. Harald Østberg Amundsen tar kritikken med ro og fokuserer på trening i Norge for å forberede seg til VM.
3 måneder siden
Skiforbundet har igjen møtt kritikk for sin håndtering av uttak, denne gangen for verdenscupen i Les Rousses. Flere løpere utenfor landslaget, som Henrik Dønnestad, Mikael Gunnulfsen og Eirik Mysen, presterte sterkt i NM, men fikk ikke sjansen i verdenscupen. Kommunikasjonen fra forbundet ble oppfattet som arrogant og mangelfull, noe som førte til sterke reaksjoner. Kritikken gikk på manglende åpenhet og favorisering av landslagsløpere. Selv om skiforbundet senere beklaget håndteringen, viser saken behovet for mer transparent og konsistent kommunikasjon rundt uttak for å unngå mistillit.