Gaute Grøtta Grav (GGG) har gitt ut låten «Topptur», som beskrives som en tannløs og formulaisk radiocountrylåt. Anmelderen påpeker at selv om låten er bedre enn GGGs tidligere utgivelser, er den fortsatt middelmådig.
Kritikken rettes mot hans svake vokal og spørsmålet om hvorfor han gir ut musikk i det hele tatt.
Det antydes at GGGs kjendisstatus er en avgjørende faktor for at han får muligheten til å gi ut musikk, noe som stiller han i samme bås som Frank Løke, bare uten selvironi.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
20 dager siden
Gaute Grøtta Grav slipper sin nye låt «Topptur», som får en dårlig anmeldelse fra Dagbladet. Han tar kritikken med ro og reiser til Kenya for å hjelpe en skole han har støttet i mange år. Grav forteller at han prioriterer sin jobb som kommunikasjonssjef i Motvind Norge og familien, og har ingen planer om å satse på musikken eller nye TV-prosjekter. Han ønsker å fokusere på jobben i Motvind Norge frem mot stortingsvalget.
2 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for en skuffende MGP-finale og et «pinlig» forsvar mot kritikken. Finalen beskrives som uferdig og preget av manglende konkurranse, noe som får artikkelforfatteren til å spekulere i om NRK bevisst saboterte for å unngå å arrangere Eurovision. MGP-sjefens forsvar, med henvisning til god stemning i salen, avfeies som irrelevant. Artikkelen etterlyser en mer seriøs satsing på MGP fra NRKs side, med Sverige som et forbilde, og inviterer til en MGP-debatt i Oslo med deltakelse fra NRK og andre MGP-eksperter.
1 måned siden
Etter premieren av den nye versjonen av «Stjernekamp» har kritikken haglet fra seere, tidligere deltakere og MGP-eksperter. Blant endringene er at dommerne nå velger låter for artistene, noe mange mener fjerner artistenes egenart og gjør programmet mindre engasjerende. Kritikere uttrykker skuffelse over at programmet har mistet sitt særpreg og blitt for likt andre talentkonkurranser. NRK svarer på kritikken med å si at endringene er gjort for å fornye programmet og utfordre artistene, og lover at det vil komme flere kjente elementer tilbake i senere sendinger.
2 måneder siden
En svensk ekspert slakter årets norske Melodi Grand Prix-låter og mener de er for dårlige til å vinne Eurovision. Artikkelforfatteren er enig og beskriver årets bidrag som middelmådige og uten evne til å engasjere. Det uttrykkes bekymring for at Norge ikke vil kvalifisere seg til finalen, eller i verste fall ende på sisteplass. Mens Sverige er favoritt til å vinne Eurovision, ligger Norge an til en skuffende plassering. Til tross for pessimismen håper artikkelforfatteren på en positiv overraskelse under finalen.
1 måned siden
En anmelder besøker utstillingen «Norsk hiphop 40 år» på Preus museum, i håp om å lære mer om norsk hiphops utvikling. Hun opplever at utstillingen mangler kontekst og grunnleggende informasjon, noe som gjør det vanskelig for de uten forkunnskaper å få en god forståelse. Utstillingen består hovedsakelig av portretter av norske rap-artister, men mangler en tidslinje og forklaringer som kunne gitt bedre oversikt. Anmelderen savner også bruk av video og andre elementer for å berike opplevelsen og gjøre den mer tilgjengelig for et bredere publikum. Hun konkluderer med at utstillingen trolig vil engasjere de som allerede er interessert i hiphop, men at den ikke klarer å inkludere de som er mindre kjent med kulturen.
4 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et variert utvalg av nye låter. Michael Marcagis 'Keep Me Honest' beskrives som en ordinær, men livsbejaende poplåt. Fred Agains 'Little Mystery' gir ny luft til John Martyns folkjazz fra 1980. Keiinos 'Northern Boy' har dramatiske kvaliteter, men oppleves som baktung i en popkontekst. Tiësto og Lucas & Steves 'Free Your Mind' karakteriseres som en enerverende og umusikalsk låt. Dirty Opplands 'Heikki' er en underholdende hyllest til 90-tallet, med referanser til Wu-Tang Clan og Lillehammer-OL.
11 dager siden
Artikkelen presenterer en liste over coverlåter som har blitt musikalske fadeser. Listen spenner fra Duran Durans syntetiske popvri på Public Enemys samfunnskritiske «911 Is a Joke» til U2s manglende innlevelse i Creedence Clearwater Revivals protestlåt «Fortunate Son». Britney Spears' versjon av «I Love Rock 'N' Roll» får også gjennomgå for å mangle rockens sjel, og David Bowies overspilte tolkning av The Beach Boys' «God Only Knows» nevnes. Felles for disse er at de har mislyktes i å fange essensen av originalen.
3 måneder siden
Artikkelen kritiserer NRK for å tillate autotune i Melodi Grand Prix (MGP), til tross for at det ikke er tillatt i Eurovision. Dette har skapt debatt, og en undersøkelse viste at et stort flertall av Nettavisens lesere er imot autotune i MGP. NRK begrunner bruken med at det er en 'effekt' som gir artistene en moderne 'sound', men kritikere mener dette er irrelevant siden det ikke er lov i Eurovision. Det påpekes også at NRK ikke informerer seerne om hvilke artister som bruker autotune, noe som gjør det vanskeligere å stemme på en rettferdig måte. Artisten Tone Damli er kritisk til autotune, men vil bruke det hvis andre gjør det.
1 måned siden
Selena Gomez og Benny Blancos album «I Said I Love You First» skildrer forholdet deres gjennom en rekke sanger, men anmelderen mener det mangler forpliktelse og dybde. Albumet kombinerer Gomez' karakteristiske lavmælte vokal med Blancos popteft, men blir ofte overskygget av gjesteartister som Gracie Abrams og Maria Zardoya. Anmelderen mener at albumet er lett å lytte til, men at det mangler originalitet og at flere av låtene fremstår som middelmådige. Albumet utforsker temaer som usikkerhet og bitterhet, og konkluderer med at kjærlighet er mer enn bare forelskelse.
3 måneder siden
I kveldens episode av «Hver gang vi møtes» er Ina Wroldsen hedersgjest. Wroldsen er en anerkjent artist og låtskriver, kjent fra blant annet «The Voice» og duoen Ask Embla. Carola tolket Wroldsens låt «Fathers Eyes», som opprinnelig er fra Ask Emblas album, og oversatte den til svensk. Carolas versjon fikk en blandet mottakelse, med kritikk for et kantete arrangement som ikke helt fungerte. Anmelderen savnet mer av «dronninga» og mente at låten klang bedre på engelsk.
2 måneder siden
Kyle Alessandro vant MGP og skal representere Norge i Eurovision, men møter blandede reaksjoner. Nettavisens kommentator slakter årets MGP som det svakeste på lenge, og spår dårlige sjanser i Eurovision. Kritikken går på manglende kvalitet i både artister og produksjon, og NRK oppfordres til å heve nivået. Flere på X deler kommentatorens syn og uttrykker skuffelse over årets sending.
1 dag siden
En ny bok om Jonas Gahr Støre anmeldes, og anmelderen mener den mangler kritisk distanse. Boken, med tittelen «Fyrsten», beskrives som mer en hyllest enn et avslørende portrett.
4 måneder siden
Denne ukens musikkanmeldelser presenterer et variert utvalg, fra Mari Boines sterke oppgjør med sin fortid i albumet 'Alva', som får toppscore, til Jon Larsens string-swing inspirert av Django Reinhardt. Andre utgivelser inkluderer 'MOAI' av Ole Jørn Myklebust og Georg Buljo, en blanding av samisk musikk og jazz, og frijazz fra Weird of Mouth. Aaron Parks får kritikk for å være for ufarlig, mens Kirk Whalums album ikke treffer anmelderen. Lisa Bonnár Stjernø får også en god anmeldelse for sin musikk.
1 måned siden
Den nye «Snehvit»-filmen har premiere og møter hard kritikk. Anmeldere beskriver den som «utmattende forferdelig» og «visuelt frastøtende», og kritiserer spesielt fremstillingen av dvergene. Rachel Zegler og Gal Gadots talent blir ansett som bortkastet av flere. NRK gir filmen en firer og kaller den «sjarmerende sukkerspinn». Kritikken passer inn i et mønster av varierende mottakelser for Disneys nyinnspillinger, noe som reiser spørsmål om studioets evne til å skape nye suksesser.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler The Weeknds siste album under artistnavnet, «Hurry Up Tomorrow», som markerer slutten på artistens karriere under dette navnet. Albumet er en samling av ulike sjangre og lydbilder fra hans tidligere utgivelser, men oppleves som noe sprikende og for langt. Kritikere savner en tydelig rød tråd og mener at de mest interessante låtene kommer for sent i albumet. Selv om albumet ikke er musikalsk svakt, er det tidvis seigt og kunne hatt godt av en mer konsis tematikk. Albumet utforsker temaer som anger, selvransakelse og artistens oppvekst, men det er de få låtene som omhandler hans vanskelige ungdomsår som skiller seg ut.