«Kaptein Sabeltann og Grevinnen av Gral» er en ny animasjonsfilm for barn. Pinky blir kidnappet av pirater på ordre fra Grevinnen av Gral, og Kaptein Sabeltann må redde ham.
Filmen beskrives som en musikalsk tegnefilm med spenning og action tilpasset barn. Anmelderen mener filmen har sjarm og eventyrlyst, men er enkel i form og innhold.
Musikken inkluderer både nye og gamle sanger fra Kaptein Sabeltanns univers. Animasjonen holder høy kvalitet til tross for et begrenset budsjett.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Filmanmelderen stiller spørsmål ved Kaptein Sabeltanns rolle som småbarnshelt i dagens samfunn. Anmelderen mener filmen teknisk sett er imponerende, med fengende musikk, men at selve Kapteinen fremstår som for voldsom og skremmende. Anmelderen påpeker at filmen balanserer dårlig mellom det skremmende og det gode, og at den mangler varme og solidaritet. Selv om filmen trolig vil trekke mange publikummere, bør foreldre vurdere om den er passende for mindre barn, mener anmelderen.
2 måneder siden
Medietilsynet har hevet aldersgrensen for den nye «Kaptein Sabeltann»-filmen «Kaptein Sabeltann og Grevinnen av Gral» fra tillatt for alle til 6 år. Avgjørelsen ble tatt etter tips fra publikum som hadde sett filmen på førpremiere. Medietilsynet begrunner endringen med at filmens intense partier og gjentatte skildringer av dramatiske elementer overskrider det som er akseptabelt for en film som er tillatt for alle. Filmskaperne beskriver filmen som «Ringenes Herre» for barn, og sier de ønsket å lage en storslagen eventyrfilm for de minste.
4 måneder siden
«Kvitebjørn: Østenfor sol og vestenfor måne» er en norsk animasjonsfilm inspirert av folkeeventyr, men med moderne temaer som økologi og feminisme. Filmen følger jenta Liv som møter en forhekset isbjørnprins, og sammen må de redde verden fra en økologisk katastrofe. Animasjonsarbeidet og musikken får ros, men filmens budskap oppleves som overdrevet og påtrengende. Dette skaper en disharmoni mellom filmens eventyrlige potensial og dens sterke holdningsmessige korrekthet. Filmen er ment for familiepublikum, men noen scener kan være skremmende for de yngste.
2 måneder siden
Terje Formoe markerte 35-årsjubileet for Kaptein Sabeltann med førpremiere på den nye filmen «Kaptein Sabeltann og Grevinnen av Gral». Formoe uttrykte takknemlighet for den store oppslutningen og rørt over å ha preget flere generasjoner. Han har ingen planer om å pensjonere seg og drømmer om å ta Kaptein Sabeltann ut i verden. Kyrre Haugen Sydness takket av etter 13 år i rollen som Kaptein Sabeltann, og Pål Christian Eggen tar over stafettpinnen. Arrangementer ble holdt på 77 kinoer i Norge, og over to millioner teaterbilletter er solgt totalt.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder har anmeldt to filmer denne uken: dokumentaren «No Other Land» og barnefilmen «Kaptein Sabeltann og Grevinnen av Gral». «No Other Land» er en delvis norskprodusert dokumentar som er nominert til Oscar for beste dokumentar, og viser undertrykkelsen av palestinere på Vestbredden. Filmen stiller spørsmål ved Israels rolle i konflikten. «Kaptein Sabeltann og Grevinnen av Gral» får terningkast 3, og anmelderen mener den tidvis er for skremmende for små barn, og at den mangler varme og kjærlighet.
3 måneder siden
Nye Hjorten Teater har åpnet i Trondheim med musikalen «Peter Pan – Stargate to Neverland», en forestilling som blander J.M. Barries klassiske fortelling med populærmusikk fra Stargate. Musikalen tar utgangspunkt i de voksne Darling-søsknene som drar tilbake til Neverland for å kjempe mot Captain Hook, som stjeler musikk. Selv om starten er litt treg, tar forestillingen seg opp og byr på spektakulære scener og gode enkeltprestasjoner. Sverre Breivik som Peter Pan får spesielt ros for sin allsidighet. Teateret viser ambisjoner om å skape underholdning, men anmelderen håper på en stødigere historiefortelling i fremtidige produksjoner.
2 måneder siden
Nettavisens filmanmelder Jon Selås anmelder denne uken Renate Reinsves internasjonale film «A Different Man», en svart komedie der Reinsve fyller sin rolle til perfeksjon. Selås beskriver filmen som morsom, idérik og tankevekkende, og gir den terningkast 5. Han anmelder også barnefilmen «Barna i Sølvgata», som han anbefaler for sin spilleglede, ambisjon og fokus på godhet og samhold. Filmen får terningkast 4.
26 dager siden
«En Minecraft-film» har premiere, men anmelderen tror den først og fremst vil appellere til fans av spillet. Filmen følger en gruppe mennesker som havner i Minecraft-verdenen og må finne en vei tilbake. Jason Momoa får ros for sin innsats, mens Jack Black beskrives som å «jackblacke» seg gjennom filmen. Filmen gjenskaper spillets visuelle stil, men humoren er ikke like treffsikker som i «Lego-filmen». Til tross for spillets enorme popularitet, gir filmen ikke den samme tilfredsstillelsen som selve spillet.
1 måned siden
Filmanmelderen beskriver den nye «Snehvit»-filmen som sjarmerende og inderlig sukkerspinn. Filmen følger Disneys klassiske fortelling, men med noen moderne vrier, som at Snehvit forelsker seg i rebellen Jonathan istedenfor en prins. Rachel Zegler roses for sin tolkning av Snehvit, mens Gal Gadot fremheves for sin rolle som den onde stemoren. Anmelderen trekker frem de animerte dvergene som et høydepunkt, og de nye sangene som et friskt pust. Visuelt er filmen imponerende, men anmelderen stiller spørsmål ved fotoets uttrykk.
2 måneder siden
Kjartan Lauritzens sang «Badebussen», som ble laget til barnefilmen «Bukkene Bruse på badeland», har skapt debatt. Sangen, som er en parodi på en russelåt, fikk 15 klager til NRK Super for angivelig seksualiserende innhold etter at den ble sendt på TV. NRK Super avviste kritikken og forklarte at teksten handler om en barnlig fest. Kjartan Lauritzen selv var overrasket over Stein Torleif Bjellas versjon av låten i «Hver gang vi møtes», men er fornøyd med deltakelsen i programmet. Han beskriver opplevelsen som intens og lærerik, men gruer seg til hvordan han vil bli mottatt av et bredere publikum.
1 måned siden
Riksteatrets versjon av «Løven, heksa og klesskapet» utforsker hvordan barn håndterer krig, og gir fortellingen fornyet aktualitet. Forestillingen legger vekt på følelser og viktigheten av offer, med sterke skuespillerprestasjoner, spesielt fra Heksa Hvit, Aslan og beveren. Scenografien får kritikk for ikke å matche fortellingens omfang. Anmelderen påpeker at moderne barnekultur, preget av dataspillenes «respawn»-fenomen, kan redusere virkningen av Aslans offer. Likevel fremstår forestillingen som en spennende historie om vanskelige valg, selv om den ikke passer for de aller yngste.
4 måneder siden
En ny Flåklypa-film, «Flåklypa – frå Paris til Pyramidene», er under produksjon og planlegges for lansering neste jul. Filmen vil ha nykomponert musikk av Ola Kvernberg, som ønsker å skape et nytt musikalsk kapittel og frigjøre seg fra den ikoniske «Reodors Ballade». Rasmus A. Sivertsen regisserer filmen, som følger Solan, Ludvig og Reodor i et fartsfylt billøp fra Paris til pyramidene i Egypt. Animasjonsstudioet Qvisten Animation står for produksjonen, men ønsker ikke å uttale seg om filmen før Reodor har reparert bilen. Folk i Oslo uttrykker begeistring for den nye filmen, og knytter Flåklypa til barndomsminner og julestemning.
2 måneder siden
«Barna i Sølvgata» er en dansk familiefilm om fire søsken mellom seks og 15 år som bor alene i København. Til tross for utfordringer klarer de seg bra, men samfunnet stiller spørsmål ved deres evne til å klare seg selv. Barna må alliere seg med voksne, som en hushjelp og hennes samboer, for å beskytte familiesituasjonen. Filmen roses for sin seriøse tilnærming, gode skuespill og bredde, og anbefales for barn fra seks år.
1 måned siden
Artikkelen er en filmanmeldelse av tegnefilmen «Spermageddon», som omhandler temaer som sex, samtykke, og prevensjon blant ungdom. Filmen har skapt debatt rundt sin aldersgrense og innhold, men anmelderen argumenterer for at den er både lærerik og underholdende. Hun mener filmen tar ungdom på alvor ved å bruke et språk de forstår, og fremhever at den, i motsetning til tradisjonell porno, inneholder viktige moralske budskap og kunnskap om seksuell helse. Anmelderen sammenligner filmen positivt med «Terkel i Knipe», og konkluderer med at «Spermageddon» er et verdifullt bidrag til ungdoms seksualundervisning.
21 dager siden
Turnéteatret i Trøndelag imponerer med musikalen «An-Magritt», der Karianna Sommerro får spesielt god kritikk for sin tolkning av hovedrollen. Oppsetningen er et samarbeid mellom Turnéteatret, Opera Trøndelag og Fylkesmusikerne i Trøndelag, og viser teaterets evne til å håndtere store produksjoner. Handlingen er lagt til 1600-tallet under etableringen av Røros, og forteller historien om An-Magritts kamp for rettferdighet og kjærlighet. Smart scenografi og Sommerros innsats bidrar til å løfte forestillingen, selv om enkelte biroller får mindre spillerom. Musikalen fremhever håp og fremtidstro.