Visepresident Kamala Harris vurderer sin politiske fremtid etter tapet i presidentvalget. Hun har to alternativer: Å stille som guvernør i California i 2026 eller å satse på presidentkandidaturet i 2028.
Eksperter mener hun ikke kan gjøre begge deler, da en guvernørkampanje vil kollidere med en potensiell presidentkampanje. Til tross for tapet, har Harris samlet inn betydelige midler og økt Demokratenes oppslutning.
En politisk strateg mener hun ville vært favoritt i et demokratisk primærvalg i dag, men advarer henne mot å være for 'woke'. Flere andre mulige kandidater nevnes også, men det er fortsatt lang tid til valget.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Etter et valgnederlag vurderer Kamala Harris et politisk comeback, enten i guvernørvalget i California i 2026 eller i presidentvalget i 2028. Støtten hennes ser ut til å svekkes, og flere sentrale støttespillere er skeptiske til hennes kandidatur i 2028. Eksperter anser sjansene hennes for å vinne nominasjonen som små, og påpeker at Det demokratiske partiet må fornye seg for å gjenvinne velgere.
4 måneder siden
Etter et skuffende presidentvalg, mener en politisk strateg at Demokratene må gjennomgå en selvransakelse og endre strategi. Han hevder partiet har fokusert for mye på 'woke'-politikk og identitetspolitikk, og for lite på økonomiske problemer som opptar velgerne. Strategen mener Kamala Harris har en god sjanse til å bli partiets neste presidentkandidat, men advarer mot at hun fremstår som for venstrevridd. Alexandria Ocasio-Cortez blir ansett som for radikal. Partiet må vinne tilbake velgere i kyststatene og fokusere på økonomi for å sikre fremtidige valgseire.
1 måned siden
Demokratenes tidligere visepresidentkandidat, Tim Walz, kritiserer partiets valgkampinnsats og mener de spilte for trygt. Walz mener demokratene burde tatt flere sjanser og hatt flere møter med velgerne. Han mener partiet jobbet for å beskytte en ledelse de aldri hadde. Walz holder døren åpen for et presidentkandidatur i 2028. Kamala Harris vurderer et comeback og stiller muligens som guvernørkandidat i California i 2026 etter nederlaget mot Donald Trump.
1 måned siden
En ny bok hevder at medarbeidere av visepresident Kamala Harris spekulerte i at president Joe Biden kunne dø i embetet. Boken beskriver også hvordan ledere i Det demokratiske partiet diskuterte muligheten for at Biden skulle trekke seg allerede i 2023, og at Harris' kommunikasjonsdirektør utarbeidet en liste over dommere som kunne ta henne i ed som president. Etter en katastrofal debatt mot Donald Trump i juni 2024, trakk Biden seg som kandidat. Boken beskriver også en opphetet samtale der Barack Obama presset Biden til å trekke seg.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer mulige scenarier foran valget i 2025, der Jonas Gahr Støre kan bli presset til å gå av som statsminister og Ap-leder. Tonje Brenna nevnes som en mulig etterfølger. Samtidig har Frp og Sylvi Listhaug hatt en sterk fremgang, og Listhaug fremstår som en samlende leder. Høyre og Erna Solberg kan ha undervurdert effekten av aksjesaken og Listhaugs fremgang. Det spekuleres i om et generasjonsskifte i norsk politikk kan være på vei, med en yngre Ap-leder og en mer samlende Frp-leder, noe som kan endre dynamikken i valgkampen.
22 dager siden
En fersk måling fra NRK viser et dødt løp mellom de rødgrønne og de borgerlige partiene, med MDG i vippeposisjon. Både Arbeiderpartiet og Høyre satser på å fremstå som trygge og erfarne styringspartier i valgkampen. Målingen indikerer endringer i styrkeforholdet innad i blokkene, der Ap vinner velgere fra partier som ikke ønsker Solberg som statsminister, mens Høyre mister velgere til Frp. Flere partier kjemper for å passere sperregrensen, noe som gjør situasjonen kompleks og kan føre til vanskeligheter med å danne en stabil flertallsregjering.
1 måned siden
En analyse av meningsmålinger i USA viser at Donald Trumps popularitet har falt den siste tiden, selv om den fortsatt er relativt høy. Demokratene sliter med lave oppslutningstall og intern uenighet om politisk retning. Elon Musks nedskjæringer i offentlige utgifter er upopulære, og et flertall av amerikanere er bekymret for bruken av presidentordrer. Det er delte meninger om toll, men et flertall støtter toll mot Kina. To kommende nyvalg vil gi en indikasjon på den politiske temperaturen etter valget.
3 måneder siden
Artikkelen diskuterer hvorvidt Kari Nessa Nordtun kan bli Aps neste partileder. Til tross for at hun har markert seg som en dyktig politiker og kunnskapsminister, har hun takket nei til stortingsplass, noe som er en forutsetning for å bli partileder. Flere kommentatorer ser likevel på henne som en potensiell leder, og hennes politiske gjennomslag i Stavanger og som statsråd trekkes frem. Samtidig anses Tonje Brenna som en sterkere kandidat, med bedre forankring i partiet. Artikkelen konkluderer med at Nordtuns avgjørelse om å stille som partileder trolig vil tas hjemme, ikke på partikontoret.
1 måned siden
Etter en periode i skyggen tilbyr Joe Biden sin assistanse til Demokratene, som sliter med lav oppslutning etter Donald Trumps valgseier. Biden ønsker å bidra med pengeinnsamling og valgkamp, men hans initiativ møtes med skepsis internt. Mange mener at Bidens beslutning om å stille til gjenvalg i sin tid bidro til partiets nederlag. Donald Trump har uttalt at han gjerne ser Biden tilbake i politikken, mens Jill Biden også signaliserer sin vilje til å støtte partiet.
1 måned siden
Artikkelen analyserer den kommende valgkampen mellom Erna Solberg og Jens Stoltenberg. Stoltenberg har bekreftet at han ønsker å fortsette som finansminister, og Høyre har presentert et blåere partiprogram med fokus på skattelettelser og strengere innvandringspolitikk. Samtidig antydes det at Solbergs posisjon i Høyre er svekket, og Arbeiderpartiet vurderer å endre skattepolitikken sin. Forfatteren mener konkurransen mellom partiene vil være bra for demokratiet.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Høyres utfordringer i valgkampen, der Erna Solberg møter økt press etter Aps fremgang. Solberg forsøker å fremstå avslappet gjennom medieopptredener, men partiet sliter med å definere en tydelig profil og spisse sin politikk. Aps fokus på utenrikspolitikk skaper en utfordring for Høyre, spesielt for Sylvi Listhaug. Artikkelen antyder at Høyre vurderer å endre strategi, inkludert å ta selvkritikk og slutte å være så ansvarlige, for å vinne tilbake velgere. Solberg må finne nye måter å engasjere velgerne på, utover tradisjonelle temaer.
1 måned siden
Demokratene opplever intern uro etter at Chuck Schumer, lederen i Senatet, stemte for Republikanernes budsjettforslag, noe som har utløst sterk kritikk fra partifeller som Jasmine Crockett og Nancy Pelosi. Schumer anklages for å undergrave partiets motstand mot Donald Trump og for å legge til rette for hans politikk. Splittelsen i partiet gjenspeiles i mangelen på en tydelig lederfigur og ulike syn på hvordan man skal konfrontere Trump. Kamala Harris har ikke tatt en aktiv lederrolle, i tråd med en tradisjon der tapende presidentkandidater trer tilbake. Senator Chris Murphy etterlyser en ny strategi og tydeligere motstand mot Trump.
15 dager siden
Barack Obama hyller Harvard for å nekte å etterkomme Donald Trumps krav, som universitetet mener er ulovlige inngrep i akademisk frihet. Trump svarer med å true med skattlegging og kutt i finansieringen. Joe Biden gjør comeback på den politiske scenen for å forsvare trygdeordninger og kritisere Trumps kutt i Social Security Administration. Samtidig vurderer Kamala Harris å stille som guvernør i California.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler Erna Solbergs posisjon i en potensiell borgerlig regjering etter valget, spesielt med tanke på FrPs fremgang på meningsmålingene. Solberg understreker at et regjeringsskifte er viktigst, men erkjenner at det vil være et nederlag for Høyre om de ikke får statsministeren. Hun er åpen for å være statsråd under Sylvi Listhaug, men antyder at borgerlig side trolig trenger støtte fra flere partier enn Høyre og Frp for å få flertall. Valgkampen blir en kamp for Høyre både mot de rødgrønne og mot Frp om å være det største partiet på borgerlig side.
1 måned siden
Jessica Simpson vekker oppsikt ved å påstå at hun drikker slangesperm for å forbedre sangstemmen, en metode som frarådes av lege Harald Dobloug. Simpson hevder det er en ingrediens i en kinesisk urtedrikk anbefalt av hennes sangpedagog. Samtidig uttrykker Steve Bannon bekymring for at Donald Trump kan havne i fengsel dersom Demokratene vinner valget i 2028. Trump selv antyder at det finnes metoder for å omgå grunnlovens begrensning på to presidentperioder, noe som skaper spekulasjoner om hans politiske fremtid.