Omar Elabdellaoui får jobb i Norges Fotballforbund
Tidligere landslagskaptein Omar Elabdellaoui har fått en ny rolle etter fotballkarrieren. Han skal jobbe med inkludering for Norges Fotballforbund i Oslo.
Tidligere landslagskaptein Omar Elabdellaoui har fått en ny rolle etter fotballkarrieren. Han skal jobbe med inkludering for Norges Fotballforbund i Oslo.
Omar Elabdellaoui, som nylig avsluttet sin fotballkarriere med 49 A-landskamper, er ansatt i en 50 prosent stilling i Norges Fotballforbund (NFF). Hans nye rolle fokuserer på inkludering i Oslo, spesielt i indre, sørlige og østlige deler, med mål om å fremme vekst i fotballen.
Jobben er et samarbeid mellom NFF og Ferd, som allerede samarbeider med idrettslagene Ellingsrud og Grorud. Elabdellaoui uttrykker glede over å kunne møte ungdom og bidra til at alle får like muligheter, basert på egne erfaringer.
Generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken, ser på Elabdellaoui som et viktig forbilde for satsingen i vanskeligstilte områder og håper dette blir starten på noe større.
Omar Elabdellaoui
Karl-Petter Løken
Norges Fotballforbund
Ferd
Ellingsrud
Grorud
NFF
Oslo
Oslo øst
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
Europeiske ledere fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Polen har sammen med Ukraina foreslått en 30-dagers betingelsesløs våpenhvile fra 12. mai, med støtte fra USA. Lederne møtte president Zelenskyj i Kyiv for å diskutere forslaget. Russland avviser initiativet og krever full stans i vestlige våpenleveranser til Ukraina som betingelse for en våpenhvile. De europeiske lederne advarer Russland om at strengere sanksjoner vil bli innført dersom forslaget avvises.
India og Pakistan har inngått en umiddelbar våpenhvile etter en periode med gjensidige rakettangrep og økt spenning i Kashmir. Pakistan hevdet India angrep militærbaser, mens India bekreftet angrep mot mål i Pakistan. USAs president Trump hevdet USA meglet frem avtalen, noe Pakistan bekreftet. Til tross for våpenhvilen ble det rapportert om eksplosjoner i indisk Kashmir. G7-landene oppfordrer til dialog.
Norske myndigheter nærmer seg en avgjørelse om anskaffelse av fem til seks nye fregatter, en investering estimert til rundt 125 milliarder kroner. Skipene skal erstatte dagens fregatter og primært overvåke russisk aktivitet langs norskekysten. Fire land – Storbritannia, Frankrike, Tyskland og USA – konkurrerer om kontrakten. Leveransetid, kostnader, strategisk samarbeid og fordeler for norsk industri er sentrale vurderingskriterier.
En varslet intensivert israelsk militæroffensiv på Gazastripen, beskrevet som «total ødeleggelse» av landets finansminister, møter sterk kritikk. Familier til israelske gisler og andre israelere frykter offensiven prioriterer å knuse Hamas fremfor å redde gislene, og mener en våpenhvile og gisselavtale er eneste vei. Det israelske militæret har advart om at gislene risikerer å dø av sult.
En føderal dommer i California har midlertidig stanset president Donald Trumps planer om omfattende masseoppsigelser og omorganiseringer i 21 amerikanske departementer og etater. Dommeren mener administrasjonen mangler nødvendig lovhjemmel for slike endringer uten samarbeid med Kongressen. Kjennelsen, som gjelder i to uker, setter Trumps «Tiltak for å effektivisere arbeidsstyrken» på vent.
Representanter fra USA og Kina har møttes i Sveits for de første formelle handelsforhandlingene siden Donald Trump ble president. Målet er å løse handelskonflikten som ble initiert av Trump med høye tollsatser, og som har påført begge land økonomiske tap. Kina har anklaget USA for å skape risiko for verdensøkonomien. President Trump har antydet åpenhet for å redusere tollen.