Skien kommune har utbetalt 20 millioner kroner for mye i lønn på grunn av en programmeringsfeil i lønnssystemet. Ordføreren i Skien oppfordrer ansatte til å betale tilbake pengene, men understreker at kommunen ikke har juridisk grunnlag for å kreve tilbakebetaling.
Varaordføreren beklager feilen og påpeker at kommunen trenger pengene tilbake på grunn av et betydelig overforbruk innen helse og velferd. Rundt 1000 ansatte har mottatt en melding der de ble oppfordret til å signere en avtale om tilbakebetaling av inntil 30.
000 kroner.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Skien kommune har sendt krav om tilbakebetaling av feilutbetalt lønn til over 1000 ansatte etter en programmeringsfeil i lønnssystemet. Feilen, som oppsto mellom august 2023 og juli 2024, resulterte i utbetaling av totalt 20 millioner kroner for mye. Ordføreren har oppfordret ansatte til å godta kravet, men understreker at tilbakebetaling er frivillig. Ansatte som allerede har svart, kan endre sitt svar frem til 11. april. Fagforbundet mener feilen var vanskelig å oppdage for de ansatte og håper kommunen vil frafalle kravet.
1 måned siden
Skien kommune krever tilbake 13 millioner kroner fra over 1000 ansatte etter å ha feilutbetalt 20 millioner i lønn, grunnet en programmeringsfeil i lønnssystemet Visma. Ansatte, som sykepleier Michel Berg, reagerer med frustrasjon. Kommunen begrunner kravet med et stort overforbruk og behov for midler. Norsk Sykepleierforbund kritiserer kommunens håndtering og mener sakene burde vurderes individuelt, da mange ansatte har vanskelig for å forstå lønnsslippene sine. Kommunen følger opp saken med Visma for å diskutere hendelsen.
19 dager siden
Skien kommune krever 13 millioner kroner tilbake fra ansatte etter å ha utbetalt 20 millioner for mye i lønn. Kommunen og IT-selskapet Visma strides om hvem som har skylden for feilen i lønnssystemet. Ansatte er frustrerte og forvirret, spesielt på grunn av motstridende signaler fra kommunen angående tilbakebetaling. En professor i samfunnsøkonomi mener kommunen setter ansatte i en vanskelig situasjon, og at saken kan ende i retten. Sykepleierforbundet melder om stor usikkerhet og dårlig stemning blant medlemmene.
1 måned siden
Helfo snudde først om utbetaling av julebonus til sine ansatte etter kritikk fra Helsedirektoratet, som mente det var feil bruk av offentlige midler. Likevel ble bonusen på 20.000 kroner per ansatt utbetalt, pluss forsinkelsesrenter, da avtalen viste seg å være juridisk bindende. Direktøren beklager situasjonen, men står fast ved at intensjonen var å anerkjenne medarbeidernes innsats. Han understreker at en lignende situasjon ikke vil oppstå igjen under hans ledelse.
4 måneder siden
Helfo-direktøren besluttet å gi alle 450 ansatte en julebonus på 20.000 kroner, totalt 9 millioner, som en belønning for ekstraordinær innsats. Dette ble vedtatt på et møte i desember. Etter kritikk og spørsmål om bruk av offentlige midler, snudde ledelsen i Helfo og kansellerte utbetalingen. Direktøren innrømmer at det var en feilvurdering å foreslå en slik bonus og beklager situasjonen overfor de ansatte. Helfo forvalter årlig 45 milliarder kroner fra statskassen til helsetjenester.
2 måneder siden
Nav innrømmer å ha gjort feil i beregningen av uføretrygd for Elisabeth Neset Olsen, og etterbetalte henne 95.911 kroner. Nav rapporterte imidlertid hele beløpet som inntekt for 2022, i stedet for å fordele det over de tre årene det gjaldt. Dette førte til at Olsen overskred inntektsgrensen og fikk et tilbakebetalingskrav på 67.516 kroner. Selv om Nav har endret forskriften for å unngå lignende situasjoner, får ikke Olsen tilbakebetalt pengene. Saken er nå henvist til Trygderetten, og Nav vil ikke kommentere saken ytterligere. Olsen har måttet selge eiendeler og låne penger for å dekke utgiftene.
4 måneder siden
Sykepleiere ved Nordlandssykehuset i Bodø og Vesterålen opplevde lønnstrøbbel før jul da de ikke fikk utbetalt sine kvelds-, overtids- og helgetillegg. En feil i overgangen til en ny tjenesteplan er årsaken til at sykepleiere kan ha fått opptil 10.000 kroner mindre i lønn. Sykehuset beklager situasjonen, men på grunn av manglende kapasitet vil ikke etterbetaling skje før i januar. Tillitsvalgte uttrykker bekymring for at dette kan forverre situasjonen for en allerede presset yrkesgruppe, spesielt med tanke på at mange jobber i julen.
3 måneder siden
Flere toppledere i norske kommuner har mottatt betydelige etterlønnsavtaler etter å ha fratrådt sine stillinger, ofte uten offentlig innsyn. En avtale i Bærum kommune, verdt 1,2 millioner kroner, ble inngått med en tidligere kommunaldirektør og stemplet som «unntatt offentlighet». Dette har ført til kritikk fra tillitsvalgte som mener slike avtaler må være åpne. Kommunen forsvarer avtalen som en rasjonell løsning, men bekrefter at den er underlagt offentlighetsloven. Lignende avtaler er også inngått i andre kommuner, som Røros og Fredrikstad, noe som reiser spørsmål om åpenhet og bruk av offentlige midler i kommunal sektor.
3 måneder siden
Flere økonomisk pressede kommuner på Robek-lista har brukt store summer på å kvitte seg med toppledere, ofte med kostbare sluttavtaler. Kommunedirektør Torbjørn Simonsen mottar for eksempel dobbel lønn fra to ulike kommuner etter å ha fått sparken fra den ene. En undersøkelse viser at 11 av 19 Robek-kommuner har byttet ut toppledere siden 2022, og at dette koster kommunene betydelige summer. Flere tidligere kommunedirektører mener at hyppige utskiftninger er uheldig for kommunene, da det kan føre til manglende kontinuitet og forsinkelser i viktige prosesser. En tidligere kommunedirektør i Moskenes mener også at små kommuner sliter med å håndtere de pålagte oppgavene.
4 måneder siden
FotoKnudsen har beklaget en feil som førte til at rundt 1000 kunder fikk tilsendt familiekalendere med bilder av andre familier. Feilen skyldes en programvareoppdatering. Kunder har uttrykt sjokk og ubehag over at private bilder av deres barn kan ha kommet på avveie. FotoKnudsen har kontaktet de berørte kundene for å beklage og tilby kompensasjon, samt retur av feilleveransen. Datatilsynet er varslet om saken og undersøker om det har skjedd brudd på personvernreglene. Forbrukerrådet understreker at kundene har rett til å heve kjøpet og få pengene tilbake.
2 måneder siden
Fire direktører i Statkraft Tradings, Statkrafts tyske datterselskap, mottok totalt 266 millioner kroner i bonus for 2022, ifølge Dagens Næringsliv. Dette tilsvarer 66,5 millioner kroner per person. Statkraft har tidligere holdt tilbake informasjon om de høye bonusene. Selskapet bekrefter utbetalingene og beklager at bonusordningen var «utilsiktet god», og opplyser at ordningen er endret fra 1. januar 2023. Skattelistene for 2023 viser også at norske Statkraft-tradere tjente godt, med en samlet inntekt på 170 millioner kroner.
1 dag siden
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) varsler en stor bot til Telia. Årsaken er at Telia mottok statlige midler for baseoppgraderinger som ikke ble fullført som avtalt.
3 måneder siden
Brattås barnehage i Færder gikk konkurs etter økonomiske problemer. To uker før konkursen overførte styrelederen 383 170 kroner til seg selv, angivelig som tilbakebetaling av gjeld. Ansatte krever 3,4 millioner kroner i ubetalt lønn og feriepenger, og det er totalt meldt inn krav på rundt 30 millioner kroner. Kommunen kjøpte barnehagen for 47 millioner kroner for å sikre barnehageplasser. Styrelederen har avtalt å betale tilbake pengene han overførte. Bostyrer jobber med å få oversikt over alle krav og fordele midlene, men det er usikkert om alle kreditorer vil få dekket sine krav.
1 dag siden
Nkom varsler et stort overtredelsesgebyr til Telia. Årsaken er at Telia skal ha mottatt statlige midler for arbeid som ikke var utført.
27 dager siden
Nav beklager at May Iren Søvik ikke fikk utbetalt sykepenger som følge av en feilregistrering da hun byttet kommune. Søvik, som er kronisk syk og avhengig av sykepenger, opplevde at utbetalingene stoppet og at hun ble møtt med en behandlingstid på åtte uker uten nærmere forklaring. Dette førte til at hun fikk økonomiske problemer og fryktet å miste leiligheten sin. Etter at Romerikes Blad tok kontakt, innrømmet Nav feilen og lover å prioritere saken slik at Søvik får pengene hun har krav på. Søvik kritiserer Navs rutiner og mener systemet er for sårbart, og at det må endres slik at andre ikke opplever det samme.