Spesialenheten for politisaker etterforsker en rabattavtale som har gitt ansatte i Oslo politidistrikt 70 prosent avslag på parkering i et parkeringshus i Oslo sentrum i over ti år. Eieren av bygget, Linstow, er innkalt til møte med Spesialenheten.
Etter at TV 2 avslørte saken, har politiledelsen bedt sine ansatte om å si opp avtalen umiddelbart, da den bryter med politiets etiske retningslinjer. En professor ved Handelshøyskolen BI mener at rabattavtalen er korrupsjon, mens andre eksperter understreker at det er en sammensatt problemstilling.
En tidligere politiansatt skal ha inngått avtalen og videreformidlet den til andre ansatte.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
TV 2 har avslørt at ansatte i Oslo politidistrikt har fått over 70 prosent rabatt på parkering i et parkeringshus på Grønland torg. Rabattkoden har redusert månedsprisen fra 3600 til 1000 kroner. Onepark opplyser at det er rundt 60 aktive avtaler. Linstow AS, som eier parkeringshuset, hevder rabatten ble innført i 2015 for å øke belegget. Etter avsløringen har ledelsen i Oslo-politiet bedt ansatte om å si opp avtalen, da den bryter med politiets etiske retningslinjer. Spesialenheten for politisaker etterforsker saken etter et anonymt varsel.
2 måneder siden
TV 2 har avslørt at ansatte i Oslo politidistrikt har hatt en hemmelig rabattavtale på parkering, til en verdi av 31.200 kroner årlig. Jurister mener dette kan være korrupsjon, og politiledelsen har bedt de ansatte om å avslutte avtalene. Spesialenheten etterforsker saken etter et anonymt varsel. Advokater påpeker at flere faktorer må vurderes før man kan konkludere om korrupsjon, men er enige om at saken potensielt kan skade tilliten til politiet. Parkeringsselskapet opplyser at rundt 60 politiansatte har benyttet seg av denne avtalen.
1 måned siden
I ti år har ansatte i Oslo politidistrikt hatt en hemmelig rabattavtale på parkering i Grønlands torg P-hus, som gir over 70 prosent rabatt. TV 2 har fått innsyn i eposten fra 2015 som introduserte tilbudet, der ansatte kunne bruke rabattkoden «GRLTORGPOLITI2022» for å redusere prisen fra 3600 til 1000 kroner i måneden. Politiet anslår at rundt 2800 ansatte kan ha mottatt eposten. Ledelsen har bedt de ansatte om å si opp avtalene, og Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning. Politiet ønsker ikke å kommentere saken fordi den er under etterforskning.
1 måned siden
Oslo politidistrikt etterforsker en ny svindelmetode der falske EasyPark-profiler brukes til å lade elbiler gratis. Svindelen, som startet i august 2023, er særlig knyttet til taxinæringen i Oslo. Politiet aksjonerte i januar og har avdekket flere svindelmetoder enn først antatt, og utelukker ikke flere pågripelser. EasyPark har tapt anslagsvis to millioner kroner. Saken etterforskes som grovt bedrageri, og politiet vurderer også reaksjoner mot de involverte i næringslivet.
1 måned siden
Politiet i Oslo har avdekket en svindelmetode der falske EasyPark-profiler brukes til elbillading. Svindelen ble oppdaget i juli 2024, og politiet har siktet en person utenfor taxinæringen for å ha opprettet de falske profilene. Innledningsvis rettet politiet mistanke mot taxinæringen, men understreker nå at taxisjåfører trolig har brukt profilene uten å være klar over svindelen. Oslo Taxi bekrefter at de er kjent med saken og har informert sine sjåfører, samtidig som de understreker at ingen av deres sjåfører er involvert. Selskapet uttrykker bekymring for at slike saker skader bransjens omdømme.
1 måned siden
Politiet har avslørt en ny svindelmetode der falske EasyPark-profiler brukes til å lade elbiler. Svindelen, som startet i august 2023, er særlig knyttet til taxinæringen i Oslo. En person er siktet i saken, og politiet samarbeider med EasyPark for å implementere tiltak som kan forhindre ytterligere misbruk. Politiet oppfordrer nå næringsaktører til å være ekstra årvåkne og følge nøye med.
1 måned siden
Artikkelen kritiserer private parkeringsselskaper for aggressiv og kynisk bøtelegging av bilister. En journalist trekker paralleller til korrupte kommunale parkeringsvakter på 1980-tallet. Nåværende og tidligere ansatte forteller om press for å ilegge gebyrer selv ved uklare forhold, og at de tjener på provisjon. Borettslag og butikker opplever redusert besøk fordi folk frykter å bli bøtelagt. Politikere bruker miljøargumenter for å tillate private selskaper, som utnytter systemet for egen vinning. Samfunnet har ennå ikke funnet en god løsning på parkeringsproblemet, noe som går ut over vanlige folk.
4 måneder siden
Tidligere politietterforskere i Fair Play bygg- og anlegg Vest har avdekket et smutthull der useriøse bedrifter i byggebransjen snyter ansatte for pensjon. Bedriftene inngår avtaler om obligatorisk tjenestepensjon (OTP) med banker, men betaler ikke inn. De bytter til en ny leverandør før kravet går til inkasso, og oppnår dermed et konkurransefortrinn. Dette rammer særlig utenlandske ansatte. DNB Liv har bekreftet at metoden er utbredt og har endret sine rutiner for å hindre misbruk. Fair Play ber nå om tips fra publikum for å bekjempe arbeidslivskriminalitet.
2 måneder siden
Politiet rykket ut til et parkeringshus på Tjuvholmen i Oslo etter melding om et mulig ran. Vitner skal ha sett personer med våpen, og et gassvåpen ble avfyrt på stedet. Politiet har kontroll på flere personer og jobber med å innhente informasjon og videoovervåkning for å få klarhet i hendelsen. Politiet understreker at det ikke er fare for utenforstående.
13 dager siden
Norsk Industri kritiseres for å ha inngått en hemmelig sluttavtale med sin tidligere direktør etter at det ble oppdaget at han hadde brukt millioner av kroner på blant annet hytter og jakt. Istedenfor å varsle Skatteetaten og politiet, ble det inngått en avtale om fratredelse. Skatteeksperter retter nå kritikk mot Norsk Industri for mulig skatteunndragelse, da de mener organisasjonen burde ha rapportert inn de økonomiske fordelene direktøren hadde mottatt. Norsk Industri avviser kritikken og hevder at sluttavtalen var en konsekvens av tillitsbrudd. Økokrim etterforsker saken, og den tidligere direktøren er tiltalt for grov økonomisk utroskap og grov korrupsjon.
1 måned siden
Artikkelen omhandler feil bruk av nødsignallys, ofte kalt «Oslo-blinken», der bilister bruker det ved ulovlig parkering eller for å takke andre trafikanter. En undersøkelse viser at mange mener det er greit å bruke nødblink for å parkere ulovlig, spesielt i Oslo. Politiet understreker at nødsignallys er ment for å varsle om farlige situasjoner som teknisk feil, ulykker eller kolonnekjøring. Misbruk kan føre til bøter.
2 måneder siden
Politiet i Oslo har rykket ut til Vika etter melding om et mulig ran i et parkeringshus. Under hendelsen ble det avfyrt et gassvåpen, men ingen er meldt skadet. Store politiressurser er satt inn i søket etter involverte, og flere personer er under kontroll. Politiet jobber med å avklare rollene til de involverte og søker etter fornærmede, vitner og mistenkte i området. Inngangen til parkeringshuset er stengt under etterforskningen.
27 dager siden
En politileder i Trøndelag har fratrådt sin stilling etter at TV 2 har rapportert om flere tilfeller av et dårlig arbeidsmiljø ved Heimdal politistasjon. Anklagene omfatter mobbing, trakassering og forskjellsbehandling. En av sakene involverer en politibetjent som ble suspendert etter et privat forhold, og som senere varslet mot flere ledere. Detaljer fra hennes personalsak ble også gjort tilgjengelig for mange kolleger. Spesialenheten etterforsker nå den fratredende lederen for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen. Politimesteren i Trøndelag politidistrikt bekrefter fratredelsen og opplyser at de arbeider med tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet.
29 dager siden
To ansatte, én i Bane Nor og én i et entreprenørfirma, er politianmeldt for millionsvindel. De er anmeldt for å ha misbrukt sine stillinger til å få utført arbeid på sine private boliger, betalt med skattebetalernes penger. Svindelen ble avdekket etter et anonymt varsel som entreprenørselskapet videreformidlet til Bane Nor, som iverksatte en gransking. Totalt dreier det seg om ulovlig fakturering for i underkant av fire millioner kroner. Bane Nor ser alvorlig på saken og understreker at hendelsen brukes til læring og bevisstgjøring internt.
4 måneder siden
Saken om Linda Beate Randals arbeidsavtale i Innovasjon Norge tas opp på Stortinget etter avsløringer om dobbelt lønn og frynsegoder. Randal, som ikke ble fylkesordfører, fikk en spesialrådgiverstilling med direktørlønn og etterlønn, samtidig som hun mottok politikerlønn. Stortingsrepresentanter fra Frp har sendt spørsmål til digitaliserings- og næringsministeren om saken. Kritikere mener avtalen skaper politikerforakt og mistanke om kameraderi, og at Innovasjon Norge har misbrukt offentlige midler. Det reises spørsmål om habilitet og om det er akseptabelt å motta lønn fra en arbeidsgiver mens man driver valgkamp. Både Randal og Innovasjon Norge kritiseres for dårlig skjønn.