Obos-banken senker renten på flere låneprodukter, selv om Norges Bank holder styringsrenten uendret. Rammelån og boliglån med 50 prosent belåningsgrad får det største kuttet, med en reduksjon på 0,2 prosentpoeng.
Banksjefen fremhever at Obos-banken vil være en utfordrer i markedet, og at kundene har gode muligheter nå. Medlemmer med grønne lån tilbys den beste renten på 5,14 prosent.
Banken reduserer også innskuddsrenten, men understreker at betingelsene fortsatt er attraktive. Handelsbanken har tidligere foretatt lignende rentekutt, til tross for økonomers forventninger om stabile renter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Digitalbanken Nordirekte, en del av Skagerrak Sparebank, har valgt å kutte renten før Norges Banks neste rentemøte, hvor et rentekutt er ventet. Banksjefen forklarer dette med en nedgang i markedsrenten og forventninger om et kommende rentekutt fra Norges Bank. Dette er andre gang på under ett år at Nordirekte reduserer renten, og beste boliglånsrente er nå 5,03 prosent. Banken viser til økt konkurranse om boligkundene, og Forbrukerrådet påpeker at det er store forskjeller i boliglånsrenter, noe som betyr at det kan være penger å spare på å bytte bank.
2 måneder siden
Sparebanken Øst har varslet et rentekutt for sine Nybygger-kunder på inntil 0,19 prosentpoeng. Markedsdirektøren i banken understreker at beslutningen er tatt uavhengig av Norges Banks kommende rentebeslutning, da de forventer et lavere rentenivå fremover. Rentekuttet vil tre i kraft for eksisterende kunder den 27. mars, samme dag som Norges Bank offentliggjør sin rentebeslutning. Banken opplyser at den laveste effektive renten blir 5,40 prosent, mens innskuddsrentene holdes uendret.
2 måneder siden
Flere banker har startet rentekutt før Norges Banks rentebeslutning 27. mars, men vil ikke avsløre hvor lav rente kundene kan oppnå. Spareøkonom Kornelia Minsaas i Lendo oppfordrer alle boliglånskunder til å forhandle med banken sin, da mange betaler en høyere rente enn nødvendig. Hun anslår at mange kan få renten ned mot 5,30 prosent, avhengig av belåningsgrad, grønt boliglån, fagforeningsmedlemskap og kundens lønnsomhet for banken. Dette kan spare kunder for betydelige beløp årlig.
2 måneder siden
Flere banker har åpnet for rentekutt på boliglån før Norges Bank eventuelt gjør det samme i mars. Kunder i blant annet DNB, Nordea, OBOS-banken og Landkreditt Bank har prutet ned renten ved å kontakte banken. En analytiker mener dette gjøres for å blidgjøre eksisterende kunder eller forsyne seg av markedsveksten, og at det neppe vil ha stor negativ effekt på bankenes lønnsomhet.
19 dager siden
Handelsbanken har varslet en økning i boliglånsrenten kun elleve dager etter å ha annonsert et rentekutt. Bakgrunnen er at Norges Bank overraskende valgte å ikke senke styringsrenten, til tross for tidligere forventninger. Handelsbanken hadde i begynnelsen av mars varslet et rentekutt på 0,25 prosentpoeng, men snudde etter at høye inflasjonstall fikk Norges Bank til å holde renten uendret. Kommunikasjonsdirektør Kristian Ragler i Handelsbanken forklarer at justeringen er nødvendig for å opprettholde et konkurransedyktig tilbud til kundene.
1 måned siden
Norges Bank valgte å ikke kutte renten og holder styringsrenten på 4,5 prosent, til tross for tidligere signaler om rentekutt i mars. Utsatt rentekutt kan føre til roligere visninger og mindre stress i budrunder, ifølge boligkjøpere. Enkelte megler melder om noe færre på visninger, men understreker at førstegangskjøpere i små leiligheter ikke lar seg påvirke like mye av rentenivået. Norges Bank forventer nå en boligprisvekst på 8,1 prosent i år. Rente- og valutastrateg i Handelsbanken åpner for inntil fem kutt i år og neste år.
1 måned siden
Handelsbanken senker boliglånsrenten med inntil 0,25 prosentpoeng fra 1. april, til tross for overraskende høye inflasjonstall fra SSB. Økningen i matvarepriser bidro sterkt til inflasjonen, noe som kan føre til at Norges Banks planlagte rentekutt i mars blir utsatt. Handelsbanken reduserer også innskuddsrenten med inntil 0,30 prosentpoeng fra 13. mai, begrunnet med endringer i det generelle rentenivået. Banken vektlegger langsiktige kunderelasjoner og et konkurransedyktig tilbud.
1 måned siden
Til tross for økende usikkerhet rundt rentekutt, har den gjennomsnittlige boliglånsrenten i Norge gått ned. Bankene gir rådgiverne større fleksibilitet til å tilby lavere renter for å tiltrekke seg og beholde kunder. Økt konkurranse og lavere Nibor-rente bidrar også til nedgangen. De fleste som har fått lavere rente, er kunder som allerede hadde gode betingelser. For mange husholdninger begynner likevel de høye rentene å merkes, og flere tenker seg om før de bruker penger på reiser og andre aktiviteter.
1 måned siden
Etter at Norges Bank holdt styringsrenta uendret på 4,5 prosent, oppfordrer forbrukerøkonom Espen Rølla bankene til å ta ansvar og sette ned lånerentene. Han mener bankene har gode overskudd og at det vil være strategisk smart å senke rentene. Rølla oppfordrer forbrukerne til å bytte bank for å presse rentene ned. Forbrukerøkonom Lene Drange anbefaler å forhandle med banken og påpeker at markedet forventer rentekutt, og at flere banker allerede har satt ned fastrentene.
1 måned siden
Flere banker, inkludert Nordirekte, Sparebanken Øst og Handelsbanken, senket boliglånsrentene før Norges Banks neste rentemøte. Forventningene om et rentekutt i mars ble svekket da prisveksten i februar overraskende økte. Til tross for usikkerheten rundt Norges Banks beslutning, uttrykker bankene tillit til sine tidligere rentekutt, og understreker at konkurransen om kundene er hard. Økonomer er nå mer usikre på om Norges Bank vil senke renten i mars på grunn av økt prisvekst, lav arbeidsledighet og forventninger om høyere lønnsvekst.
2 måneder siden
Ferske tall fra Renteradar viser at mange boliglånskunder forhandler ned renten på boliglånet sitt, noe som bidrar til fall i gjennomsnittsrenten. Kunder som tidligere har hatt rente over 6 prosent, oppnår nå renter godt under 5 prosent, og kan spare rundt 10.000 kroner i året. Seniorstrateg i Sparebank1, Dane Cekov, forventer et rentekutt fra Norges Bank den 27. mars, med markedet priset inn et kutt med 95 prosent sannsynlighet. Dersom forhandlinger ikke fører frem, anbefales det å bytte bank for å oppnå bedre vilkår.
1 måned siden
Norges Bank overrasker markedet ved å ikke kutte styringsrenten, til tross for tidligere signaler. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache begrunner beslutningen med økt inflasjon og høyere lønnsvekst enn forventet. Hun åpner likevel for et rentekutt senere i år, men understreker usikkerheten rundt den økonomiske utviklingen. Økonomer i Sparebank 1 Markets spår maksimalt to rentekutt i 2024. FrP-leder Sylvi Listhaug anklager statsminister Støre for å ha villedet befolkningen om kommende rentekutt.
3 måneder siden
Norges Bank signaliserer et rentekutt 27. mars, det første på nesten fem år. Selv om sentralbanken har endret ordlyden fra 'mest sannsynlig' til 'trolig', avviser sentralbanksjefen at det ligger signaler i dette. Bankene øker fastrentene, noe som tyder på at de forventer at rentene vil forbli høyere over tid. Internasjonale faktorer som høy statsgjeld og inflasjon bidrar til at sentralbankene ikke vil kutte rentene like mye som tidligere antatt. Selv med et rentekutt i mars, vil det ta tid før låntakere merker en betydelig reduksjon i sine utgifter.
1 måned siden
KLP Banken senker boliglånsrenten med 0,20 prosentpoeng på utvalgte boliglån og fjerner beløpsgrensen for ordinære boliglån. Dette gjøres for å bedre økonomien for kundene og som et resultat av effektivisering og automatisering av bankens prosesser. Innskuddsrentene forblir uendret, med en nominell rente på 5,0 prosent for seks måneders fastrenteinnskudd. Endringene trer i kraft 5. mars 2025 og gjelder både nye og eksisterende kunder. Bankens direktør for personmarkedet, Jorunn Ygre Storjohann, uttaler at de ønsker å gi kundene fordelene av lavere kostnader.
1 måned siden
Norges Bank har besluttet å holde styringsrenten uendret på 4,5 prosent, til tross for tidligere signaler om mulige rentekutt. Analytikere spår nå ulike scenarioer for fremtidige rentekutt. Handelsbanken ser for seg inntil fem kutt innen 2027, mens Norges Bank selv antyder to kutt i 2025. Sparebank 1 Markets anslår at det første kuttet kan komme i juni, men mest sannsynlig i september. Den nye rentebanen indikerer en noe mindre nedgang i renten fremover sammenlignet med tidligere rapporter.