Toyota har trukket seg som sponsor for det norske hopplandslaget med umiddelbar virkning på grunn av jukseskandalen.
Bilprodusenten uttrykker skuffelse over juks og manipulasjon av hoppdresser.
Tidligere har hovedsponsor Nammo bedt om å få fjernet sin logo fra utøvernes bekledning, og advokatfirmaet Help har også avsluttet sitt samarbeid med norsk hopp.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
Toyota avslutter samarbeidet med det norske hopplandslaget umiddelbart etter avsløringer om juks med hoppdresser. Bilprodusenten uttrykker skuffelse og har vurdert saken grundig. Avtalen ble inngått sommeren 2024 og innebar økonomisk støtte og gunstige bilavtaler. Flere sponsorer har reagert på skandalen; hovedsponsor Nammo har bedt om å få fjernet sin logo, og advokatfirmaet Help har også trukket seg.
1 måned siden
Toyota Norge har besluttet å fjerne sin logo fra norsk hoppsport etter at Marius Lindvik og Johann André Forfang ble utestengt fra Raw Air-konkurransene på grunn av anklager om hoppjuks. Flere samarbeidspartnere, inkludert Nammo og advokatfirmaet Help, har tidligere trukket seg fra avtaler med hopplandslaget i kjølvannet av skandalen. Det internasjonale skiforbundet (FIS) har startet en granskning av de norske hopperne, og har utestengt både utøvere, trenere og servicemedarbeidere. Stine Korsen trakk seg også fra sin rolle som leder i hoppkomiteen.
1 måned siden
Hopplandslaget mister en av sine hovedsponsorer, Help Forsikring, etter diskvalifikasjonene av Marius Lindvik og Johann André Forfang i VM. Sponsoratet avsluttes umiddelbart på grunn av tillitsbrudd etter helgens hoppskandale. Kommunikasjonsdirektøren i Help Forsikring uttaler at det ikke er forenelig å ha deres logo på draktene til et lag som jukser. En annen sponsor, Bildeler.no, vil avvente situasjonen og se hvordan Skiforbundet og FIS håndterer saken videre.
1 måned siden
Forsikringsselskapet Help har trukket seg som sponsor for det norske hopplandslaget med umiddelbar virkning. Årsaken er at selskapet mener det er uforenlig å være assosiert med et lag som jukser, etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet at de bevisst har forsøkt å lure systemet. Kommunikasjonsdirektøren i Help uttrykker skuffelse over at tilliten til norsk hoppsport er svekket og bekrefter at deres logo vil bli fjernet fra utøvernes drakter før de kommende konkurransene.
1 måned siden
Toyota fjerner sin logo fra hopplandslaget sitt utstyr. Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, bekrefter dette til NRK. Selskapet vil avvente FIS sin granskning av saken. Tidligere har også Nammo fjernet sin logo. Advokatfirmaet Help har trukket seg helt fra avtalen de hadde med hopplandslaget.
1 måned siden
Etter at Norge mistet medaljer i VM på grunn av juks med hoppdressene, vurderer flere av hopplandslagets hovedsponsorer sin posisjon. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu har innrømmet bevisst juks og varslet konsekvenser. Advokatfirmaet Help bekrefter at de skal behandle saken, mens andre sponsorer som Nammo og Toyota foreløpig er tause. Fibra, som snart erstattes av Adidas som sponsor, vil også diskutere situasjonen. Adidas har foreløpig ikke kommentert saken.
1 måned siden
Advokatfirmaet Help trekker seg som sponsor for hopplandslaget etter at det ble avslørt juks med hoppdressene til Marius Lindvik og Johann André Forfang under ski-VM. Hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet at støtteapparatet bevisst hadde tuklet med dressene for å gi hopperne en fordel, noe som førte til protester fra andre nasjoner. Selskapet Help begrunner sin beslutning med at juks ikke er forenlig med deres visjon om rettferdighet. Avsløringen startet med en snikfilmet video av støtteapparatet som sydde på draktene. Andre hovedsponsorer har foreløpig ikke kommentert saken.
1 måned siden
Norsk hoppsport opplever en ny skandalehelg etter at tre nye hoppere, Robin Pedersen, Kristoffer Eriksen Sundal og Robert Johansson, er tatt for juks med hoppdressene sine. Dette skjer i kjølvannet av avsløringer om systematisk juks i det norske laget, noe som har ført til at sponsorer trekker seg. Hoppkomiteens leder har trukket seg, og den tiltenkte landslagstreneren har reist hjem. Marius Lindvik og Johann André Forfang oppfordres til å forklare seg om sin rolle i jukset, og FIS har igangsatt en uavhengig granskning.
1 måned siden
Rune Velta, tidligere verdensmester og nåværende landslagssjef for Sveits, reagerer sterkt på juks-skandalen i norsk hoppsport. Etter at de norske hopperne Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i VM for ureglementerte drakter, erkjente sportssjef Jan-Erik Aalbu at Norge bevisst hadde forsøkt å omgå reglene. Velta understreker at saken er skadelig for sporten og krever en grundig opprydding for å gjenopprette tilliten. Han mener de ansvarlige må stå til ansvar, men ønsker ikke å sparke folk. En av hopplandslagets sponsorer har trukket seg som følge av hendelsen.
1 måned siden
Johann André Forfang og Marius Lindvik har uttalt seg etter diskvalifikasjonen i storbakkerennet, og sier de er «helt knust» og aldri ville hoppet med manipulerte dresser. Uttalelsen kommer etter at hoppsjef Jan-Erik Aalbu innrømmet at det norske hopplandslaget hadde jukset med utøvernes skidresser, noe som førte til at Lindvik og Forfang mistet sine plasseringer. Skipresidenten krever full åpenhet og at hoppskandalen må få konsekvenser, og understreker at utøverne også har et ansvar, samtidig som hun påpeker at tilliten til støtteapparatet har vært stor.
1 måned siden
Hopplegenden Arne Scheie reagerer med skuffelse og overraskelse på avsløringen om juks i det norske hopplandslaget under VM i Trondheim. Scheie understreker at juks er uakseptabelt i idretten. Hopplandslagets ledelse har innrømmet at de bevisst manipulerte hoppdressene til Forfang og Lindvik for å gi dem en urettmessig fordel. Lindvik ble fratatt sin sølvmedalje etter å ha blitt diskvalifisert.
1 måned siden
Hoppkomiteens leder, Stine Korsen, uttrykker stor skuffelse etter at det ble avslørt juks med hoppdressene under VM i Trondheim. Marius Lindvik og Johann André Forfang ble diskvalifisert, og trener Magnus Brevik samt servicetekniker Adrian Livelten har innrømmet å ha manipulert draktene. De involverte er suspendert, og Korsen beskriver situasjonen som de tristeste dagene i hennes liv. Hun understreker at omdømmet til norsk hoppsport må bygges opp igjen og ønsker en granskning av alle nasjoner for å redusere utstyrsfokus. Korsen legger til at det ikke er noen indikasjoner på at jentenes dresser er berørt, men at de vil gjøre grundige undersøkelser.
1 måned siden
Norsk hoppsport er i krise etter avsløringer om juks under VM i Trondheim, der fem utøvere er utestengt og flere i støtteapparatet risikerer å miste jobben. Hoppkomitélederen har trukket seg, og sponsorer vurderer å trekke seg, noe som kan true sportens økonomiske grunnlag. Det er stor usikkerhet om norsk hoppsport kan reise seg igjen etter denne skandalen, og det stilles spørsmål om hvem som visste hva og hvem som har gjort hva.
1 måned siden
En skandale har rammet norsk hoppsport etter at flere hoppere ble diskvalifisert i VM på hjemmebane for bruk av ulovlige hoppdresser. Hendelsen overskygger tidligere suksesser og reiser tvil om troverdigheten til sporten. Lederne i hoppleiren insisterer på at det kun er et regelbrudd, men kritikere sammenligner det med juks og doping, og stiller spørsmål ved om det er en prinsipiell forskjell. Det er avgjørende å avdekke sannheten og ansvarliggjøre de involverte for å redde norsk hoppsports omdømme og fremtid.
1 måned siden
Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) innfører nye dressregler med umiddelbar virkning etter at norske hoppere ble diskvalifisert i VM. De nye reglene trer i kraft allerede i Raw Air-turneringen i Holmenkollen. Hopperne får kun bruke én dress resten av sesongen, og den må ha vært brukt i verdenscupen tidligere og være utstyrt med en mikrochip fra FIS. Dressene skal kontrolleres på nytt før renn, og FIS vil stå for oppbevaring av dem. Utøverne kan ha en reservedress i tilfelle ødeleggelse. Endringene kommer etter at Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i VM for manipulerte hoppdresser, noe trenerteamet har innrømmet.