Skatteetaten sender ut skattemeldinger, men det oppførte tilgodebeløpet er ikke alltid det endelige beløpet som utbetales. Skattemotregning kan forekomme dersom man har ubetalte krav som studielån, bøter eller andre restanser til stat eller kommune.
Statens innkrevingssentral kan da dekke disse kravene ved å trekke dem fra skattepengene. Tradisjonelt sett mottar rundt 50 000 nordmenn skattemotregning hvert år.
Dette kan inkludere ubetalt skatt, merverdiavgift, eiendomsskatt eller kommunale avgifter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
19 dager siden
Skatteetaten har sendt ut skattemeldingen for 2024, og mange nordmenn kan se frem til å få penger tilbake. Det utbetales i snitt 17 000 kroner til de som har penger til gode. Imidlertid kan en del av dette beløpet bli trukket fra dersom man har ubetalte avdrag på studielån, bøter eller andre krav. I 2023 ble det totalt motregnet 1,44 milliarder kroner fordelt på 157 364 krav. Skatteetaten oppfordrer alle til å kontrollere opplysningene i skattemeldingen.
1 måned siden
Skatteetaten sender fra i dag ut skattemeldinger til 5,3 millioner nordmenn. Foreløpige tall viser at 2,8 millioner nordmenn ligger an til å få tilbake i gjennomsnitt 17.000 kroner. Totalt kan det bli tilbakebetalt 46,4 milliarder kroner. Skattedirektøren oppfordrer alle til å sjekke opplysningene nøye, spesielt renter, gjeld og reisefradrag. Leveringsfristen er 30. april for lønnstagere og pensjonister, og 31. mai for næringsdrivende. De fleste vil få skatteoppgjøret før sommeren.
1 måned siden
Skatteetaten melder at 2,8 millioner nordmenn i snitt får tilbake 17.000 kroner på skatten, mens 1,1 millioner må betale restskatt på gjennomsnittlig 40.800 kroner. Skattemeldingen sendes ut puljevis fra torsdag og frem til 4. april. Skatteetaten understreker at selv om skattemeldingen er forhåndsutfylt, har alle et ansvar for å kontrollere og eventuelt endre opplysninger. Vanlige endringer inkluderer renter, gjeld, reisefradrag og kryptovaluta. Leveringsfristen er 30. april, og de fleste vil motta skatteoppgjøret før sommeren. Undersøkelser viser at mange gruer seg til å gå gjennom skattemeldingen.
1 måned siden
Skatteetaten har startet utsendelsen av skattemeldinger, og mange nordmenn venter spent på skattepenger. For å sikre rask utbetaling er det viktig å registrere riktig kontonummer hos Skatteetaten. De fleste vil motta skatteoppgjøret før sommeren, men noen må vente til høsten. Skatteetaten understreker at det lønner seg å sjekke skattemeldingen nøye, selv om den er forhåndsutfylt, og korrigere eventuelle feil før fristen 30. april. Renten på tilgodebeløp er 3,51 prosent, mens de som skylder restskatt bør betale innen 31. mai for å unngå renter.
21 dager siden
Skatteetaten melder at alle skattemeldingene for 2024 er sendt ut, og 1,1 millioner nordmenn har allerede fått sitt skatteoppgjør. Skattedirektøren oppfordrer folk til å sjekke skattemeldingen nøye før innlevering, selv om fristen ikke er før 30. april. Det er viktig å se etter feil, manglende opplysninger og potensielle fradrag. De fleste vil motta skatteoppgjøret mellom april og juni, men de som ikke leverer i tide eller har restskatt, må vente til tidligst i juni. Foreløpige tall viser at 2,8 millioner nordmenn ligger an til å få igjen penger, mens 1,1 millioner må betale restskatt.
7 dager siden
Rundt fem millioner nordmenn mottar skattemeldingen, men cirka én million har ennå ikke sjekket den. Skattedirektør Nina Schanke Funnemark opplyser at 4,1 millioner allerede har sjekket sin skattemelding, men forventer et rush mot fristen som er midnatt 30. april. Skatteetaten har allerede utbetalt 16 milliarder kroner til de som har penger til gode, og behandler nå skattemeldinger fortløpende, noe som gir raskere skatteoppgjør enn tidligere. Funnemark anbefaler å bruke Skatteetatens fradragsveileder og minner om at reisefradrag må fylles ut manuelt. Mange har spørsmål om lån, renter, boligverdi og restskatt etter utsendelsen av skattemeldingene.
28 dager siden
Denne artikkelen gir svar på åtte vanlige spørsmål om skattemeldingen for 2024. Skatteetaten forklarer at utsendelsen skjer puljevis og tilfeldig frem til 4. april. Ved restskatt over 1.000 kroner deles beløpet automatisk i to fakturaer, og det lønner seg å betale før 31. mai for å unngå rentekostnader. Manglende betaling resulterer i en høy strafferente. Klarna-gjeld må legges inn manuelt i skattemeldingen under "andre lån", og Skatteetaten anbefaler å bruke fradragsveilederen for å sikre at alle relevante fradrag er inkludert. Skattemeldingen er foreløpig, og det er viktig å kontrollere at opplysningene stemmer.
1 måned siden
Skatteetatens nettsider opplever ustabilitet og treghet fredag. Dette skjer samtidig som utrullingen av årets skattemeldinger er i gang. Skatteetaten minner om at skattemeldingene sendes ut puljevis, og at brukerne vil få beskjed via epost eller SMS når deres skattemelding er klar. Foreløpige tall viser at 2,8 millioner nordmenn ligger an til å få tilbake i snitt 17.000 kroner, mens 1,1 millioner kan få en restskatt på 40.800 kroner i snitt.
2 dager siden
Fristen for å levere skattemeldingen nærmer seg raskt. Over to millioner nordmenn har fortsatt ikke levert den.
2 måneder siden
Skatteetaten sender ut skattemeldingen i mars og april, og det er viktig å kontrollere at alle opplysninger stemmer. Selv om mye er forhåndsutfylt, må man huske å legge til informasjon om for eksempel boligkjøp, kryptovaluta og utenlandske lån. Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april, og de fleste vil motta skatteoppgjøret mellom april og juni. De som ønsker et tidlig skatteoppgjør, må levere skattemeldingen før fristen.
1 måned siden
Skatteetaten sender ut skattemeldinger, og Skattebetalerforeningen understreker viktigheten av å kontrollere opplysningene. Feil eller mangler kan føre til feil skatteberegning. Mange tror skattemeldingen er ferdig utfylt, men det er viktig å sjekke for endringer og potensielle fradrag som kan ha oppstått. Tidlig levering gir raskere utbetaling av eventuell skatt til gode. Skatteetaten kan endre opplysninger inntil fem år tilbake, og i år er siste sjanse for å korrigere 2021-meldingen.
3 måneder siden
Skatteetaten melder at rekordmange nordmenn har sjekket skattekortet sitt i år, men likevel har 1,8 millioner fortsatt ikke åpnet sitt. Etaten oppfordrer alle til å kontrollere opplysningene, da disse bestemmer hvor mye skatt som trekkes i 2025. Livsendringer som pensjonering, endringer i gjeld eller inntekt kan påvirke skatten, og det er den enkeltes ansvar å sørge for at tallene er korrekte. Selv om mange har sjekket skattekortet, er det færre som har gjort endringer. Skatteetaten understreker at skattekortet kan endres når som helst i løpet av året, og at manglende sjekk kan føre til restskatt.
1 måned siden
Artikkelen omhandler endringer i årets skattemelding, inkludert at fordelingen av gjeldsrenter for medlåntakere er 50/50. Skatteetaten anbefaler alle å sjekke skattekortet for 2025, da det er forhåndsutfylt med tall fra 2023. Blant nyhetene er digitalisering for etterlatte som håndterer skatteforhold for avdøde, digitalisert aksjeoppgave, og samling av eiendomsopplysninger under ett kort. Det er også justeringer i satser og fradrag, som økt Finnmarksfradrag og personfradrag, samt redusert trygdeavgift.
4 måneder siden
Skatteetaten har publisert skattekortet for 2025, og oppfordrer alle til å kontrollere at opplysningene stemmer. Feilaktige opplysninger kan føre til feil skattetrekk, enten for mye eller for lite. Det er spesielt viktig å sjekke inntekt, fradrag, formue og gjeld. Skatteetaten understreker at de ikke har all informasjon om den enkelte, og at det er den enkeltes ansvar å sørge for at skattekortet er korrekt. Frikortgrensen øker til 100.000 kroner neste år, og de som har frikort må være klar over at de vil få et skattetrekk på 50 prosent dersom de tjener over grensen.
2 måneder siden
Skatteetaten sender ut skattemeldingen for 2024 fra 13. mars, og de fleste vil motta den digitalt eller på papir innen påske. Leverer du tidlig, før 30. april, kan du få et raskere skatteoppgjør. Utbetalinger skjer normalt én til to uker etter at oppgjøret er klart. Det er viktig å kontrollere den forhåndsutfylte skattemeldingen nøye, og legge til informasjon som mangler, som for eksempel boligkjøp, kryptovaluta eller utenlandske lån, for å unngå tilleggsskatt. Skatteetaten understreker at det er den enkeltes ansvar å sørge for at alle opplysninger er korrekte.