Artikkelen beskriver hvordan daværende president Trump tilsynelatende var mer opptatt av golf og pengeinnsamling enn den økonomiske uroen og hjemtransporten av døde soldater. Mens finansmarkedene vaklet på grunn av Trumps handelstariffer, tilbrakte presidenten tid på golfbanen og middager med rike donorer.
Kritikere sammenligner ham med historiske herskere som mistet kontakten med virkeligheten, og beskriver ham som virkelighetsfjern og en sosiopatisk narsissist. Han mottok kritikk for å ikke delta på seremonien for hjemtransporten av soldater drept i Litauen.
Etter press lettet Trump på noen av tariffene, og sentralbanken forsikrer at de vil gripe inn om nødvendig.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
15 dager siden
Donald Trump har den siste tiden fått kritikk for sine prioriteringer, da han har deltatt på flere idrettsarrangementer og golfturneringer samtidig som USA står i en økonomisk krise. Kritikere, inkludert David Smith fra The Guardian, mener Trump er virkelighetsfjern og ikke forstår hvordan de nye tariffavtalene påvirker folk flest. Demokratene i Kongressen har også uttrykt sin irritasjon, og mener Trump lever opp til karikaturen av å være en gal konge. Trump selv mener derimot at USA klarer seg bra, til tross for noen humper i veien.
24 dager siden
Donald Trumps golfhelg i Florida har skapt sterke reaksjoner i kjølvannet av kraftige børsfall, forårsaket av hans handelspolitikk med økte tollsatser. Kritikere, deriblant senatorer, reagerer på det de oppfatter som Trumps likegyldighet, mens vanlige amerikanere frykter for pensjonssparingen. Trump selv mener at situasjonen krever nødvendig «medisin» og lover en kommende økonomisk revolusjon. Forhåndstall indikerer at børsene står overfor nok en dag med kraftig nedgang.
27 dager siden
Donald Trumps handelspolitikk har ført til kraftige børsfall over hele verden. Mens økonomer analyserer konsekvensene av de nye handelsbarrierene, reiser Trump til Florida for å delta på en golfturnering finansiert av Saudi-Arabia. Turneringen finner sted på Trumps golfbane i Doral, og etter arrangementet reiser Trump videre til sin Mar-a-Lago-residens. USA-ekspert Eirik Løkke understreker at det er Trumps politikk, ikke hans fritidsaktiviteter, som påvirker børsene.
1 måned siden
Artikkelen analyserer hvordan Donald Trumps økonomiske politikk og handelskrig påvirker hans popularitet. Økte tollsatser har skapt økonomisk usikkerhet og fallende aksjekurser. Målinger viser gryende misnøye blant velgerne, til tross for en lojal kjerne. Eksperter påpeker at økende inflasjon og levekostnader kan ramme folks lommebok og redusere Trumps oppslutning. Artikkelen fremhever at amerikanske velgere primært fokuserer på innenrikspolitikk og økonomi, mens utenrikspolitikk har mindre innvirkning, med unntak av situasjoner som involverer amerikanske soldater.
20 dager siden
Artikkelen beskriver hvordan rike Trump-supportere og finansfolk uttrykker frykt og avsky over presidentens økonomiske politikk, etter å ha støttet ham for skatteletter og deregulering. Kritikken rettes mot deres manglende bekymring for de bredere samfunnskonsekvensene av Trumps handlinger, inkludert angrep på demokratiet og internasjonale relasjoner. Flere har snudd, men ikke grunnet autoritært maktmisbruk, men uro i markedet. Artikkelen antyder at de nå innser at Trumps handlinger rammer dem personlig, og stiller spørsmål ved hva de egentlig stemte på.
23 dager siden
Donald Trumps tollsatser møter økende motstand, selv fra hans egne støttespillere. Finansminister Scott Bessent forsøkte å overtale presidenten til å moderere sin tilnærming etter at børser over hele verden stupte. Milliardærer som Elon Musk og Bill Ackman har gått offentlig ut mot Trumps politikk, og beskriver situasjonen som en «økonomisk atomkrig». Kritikken kommer også fra republikanere i Senatet, som frykter panikk blant velgerne. JP Morgan Chase sin toppsjef Jamie Dimon advarer mot økt inflasjon og resesjonsfare. Trump selv ser imidlertid ikke ut til å ville endre kurs.
27 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps innføring av høye tollsatser og de negative konsekvensene dette kan ha for verdenshandelen. Trumps likegyldighet til potensielle prisstigninger i USA blir kritisert, og hans handlinger sammenlignes med mellomkrigstidens proteksjonisme. Jonas Gahr Støre kritiserer Trump for å undergrave USAs rolle som et åpent samfunn. Støre forsikrer at Norge er forberedt og vil søke å unngå negative konsekvenser fra EUs mottiltak. Artikkelen antyder at situasjonen aktualiserer debatten om norsk EU-medlemskap.
2 dager siden
President Donald Trump markerer 100 dager i Det hvite hus. Artikkelen vurderer hans første periode ved makten og effekten på USA og verden.
20 dager siden
President Trump kommenterte torsdag aksjemarkedets nedgang med at han ikke hadde sett det, under et regjeringsmøte i Det hvite hus. Finansminister Bessent uttalte at han ikke ser noe uvanlig i markedets svingninger, til tross for at børsene i USA stuper. Nedgangen kommer etter en periode med uro forårsaket av Trumps tollpolitikk, og en påfølgende kraftig oppgang etter en annonsert tollpause. Sjefstrateg i Nordea, Erik Bruce, mener markedet er nervøst og at skadene på amerikansk økonomi begynner å bli tydelige.
21 dager siden
Artikkelen omhandler Donald Trumps snuoperasjon angående tollpolitikk. Først avviste han en tollpause, for deretter å innføre den. Staben forsøkte å fremstille dette som en genial strategi, men Trump selv innrømmet å ha snudd på grunn av uro i markedene. Handelsrepresentanten ble tatt på sengen da han forsvarte tollene i Kongressen samtidig som de ble reversert. Flere av Trumps støttespillere har kritisert tollpolitikken, og artikkelen konkluderer med at det hele er et stort nederlag for Trump.
23 dager siden
Artikkelen omhandler Trumps tollpolitikk og dens negative innvirkning på verdensøkonomien. Finansminister Stoltenberg beskriver situasjonen som enestående uro. Trumps tollmurer har ført til børsfall globalt, og USAs sentralbanksjef advarer om økt inflasjon og redusert vekst. Eksperter som Eirik Løkke tror ikke Trump vil innrømme feil, men Anders Romarheim påpeker at Trump kan snu raskt og kanskje inngå avtaler for å fremstå som en seierherre. Senator Lindsey Graham, stabssjef Susie Wiles og utenriksminister Marco Rubio nevnes som mulige påvirkere av Trump.
2 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps presidentskap, og ser på konsekvensene av hans politikk både nasjonalt og internasjonalt. Den beskriver synkende oppslutningstall og økende uro blant republikanere, samtidig som Trumps utenrikspolitikk sår tvil om USAs allianser, spesielt i Europa. Elon Musks involvering i å endre det amerikanske statsapparatet skaper også bekymring for en potensiell konstitusjonell krise. Selv om Trump får anerkjennelse for å ha satt fokus på viktige samfunnsproblemer, kritiseres han for manglende strategi og en autoritær lederstil.
22 dager siden
Donald Trumps støttespillere, deriblant Elon Musk, taper store summer på børsen etter Trumps trusler om høye tollsatser. Noen kritiserer Trump, mens andre tier. Eksperter mener milliardærene har overvurdert sin innflytelse, og at Trump er blitt mer overtroisk etter attentatforsøket. Det spekuleres i om misnøye blant velgerne kan få Trump til å snu, men kritikken vil neppe komme fra Trumps indre krets.
3 måneder siden
Artikkelen analyserer Donald Trumps forhold til Europa og internasjonalt samarbeid etter hans innsettelse som president. Trump inntar en brysk og selvhevdende stil, noe som skaper usikkerhet blant europeiske ledere. Han har tidligere truet med å svekke NATO ved å betinge forsvar av medlemsland med betaling, og han ønsker å ta tilbake kontrollen over Panamakanalen. Trump har også signalisert interesse for å kjøpe Grønland. Han kritiserer EU og varsler økte tollmurer. Artikkelen fremhever at Europa må forberede seg på en ny virkelighet der USA under Trump kan være en mindre pålitelig partner, og at økte investeringer i forsvar kan bli nødvendig.
2 dager siden
Donald Trump har vært USAs president i 100 dager av sin andre periode. Økonomer og strateger vurderer konsekvensene av hans politikk globalt.