James Howells fra Wales forsøker å finne en harddisk som ble kastet i 2013, og som inneholder nøkkelen til 8000 bitcoins, verdt 8 milliarder kroner. Etter å ha mislyktes med rettslige krav om å få grave i søppeldynga, har han nå tilbudt seg å kjøpe hele området.
Lokale myndigheter er skeptiske på grunn av potensiell miljøskade.
Ettersom søppeldynga skal stenges i 2025, ser Howells dette som sin siste sjanse til å finne den verdifulle harddisken.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
James Howells har i 12 år forsøkt å finne igjen en harddisk med nøkkelen til 8000 bitcoins, verdt 8,8 milliarder kroner. Harddisken ble ved et uhell kastet i søpla i 2013. Han har forsøkt å få tillatelse fra Newport kommune til å gjennomsøke den lokale søppelfyllingen, men kommunen har avslått med henvisning til miljøkonsekvenser og liten sannsynlighet for å finne den. Howells har tilbudt kommunen 25 prosent av verdien, men uten hell. Han har saksøkt kommunen for å få tilgang, men saken ble avvist. Howells anker avslaget og vurderer å kjøpe hele søppelfyllingen for å lete etter harddisken.
2 måneder siden
James Howells fra Storbritannia ønsker å kjøpe en søppelfylling i Newport, Wales, for å lete etter en harddisk han mistet i 2013. Harddisken inneholder nøkkelen til en bitcoin-lommebok verdt over 8,8 milliarder kroner. Howells har i over ti år forsøkt å få tillatelse til å lete i fyllingen, men byrådet har nektet. Han foreslår nå å kjøpe hele søppelfyllingen og bruke AI-teknologi for å finne harddisken, samtidig som han renser området. Byrådet har avvist alle tidligere forsøk og hevder at harddisken tilhører byen hvis den blir funnet.
2 måneder siden
I 2013 kastet James Howells ved en feiltagelse en harddisk som inneholdt 8000 bitcoin, i dag verdt over åtte milliarder kroner. Etter 12 år med leting vurderer han nå å kjøpe hele søppelfyllingen i Newport, hvor han tror harddisken ligger. Howells har tidligere forsøkt å få tillatelse fra byrådet til å lete, men er nå involvert i en ankeprosess etter å ha blitt nektet. Han er villig til å lete gjennom hele den enorme søppelfyllingen, som er fire fotballbaner lang og 30 meter dyp, for å finne den verdifulle harddisken.
4 måneder siden
Oppryddingen av den konkursrammede søppelfyllingen på Eide i Møre og Romsdal viser seg å bli langt dyrere enn først antatt. De opprinnelige kostnadsanslagene på 50 millioner kroner kan nå ende på nesten 129 millioner. Dette skyldes at avfallet er mer sammensatt og komplisert enn antatt, samt funn av nedgravd avfall. Statsforvalteren har søkt om ekstra midler for en delvis opprydning, da en full opprydning anses som urealistisk og svært kostbar. Kommunepolitikere ønsker full opprydning, men myndighetene vurderer å la noe avfall ligge igjen, sikret og tildekket. Miljødirektoratet skal vurdere søknaden om tilleggsfinansiering.
4 dager siden
En mann kastet en dyr forlovelsesring i sjøen etter et avvist TV-frieri. Nå angrer han og har engasjert dykkere for å finne den igjen.
8 dager siden
Brage Walsøe (21) fra Lakselv sparer penger ved å kjøpe og selge sjeldne kosmetiske gjenstander, kalt «skins», i spillet Counter Strike. Etter oppdateringen til CS2 i 2023 økte etterspørselen og prisene på skins betydelig. Brage leter etter sjeldne mønstre og selger disse til samlere, noe som kan gi ham opptil 15.000 kroner i måneden. Han bruker skins som en sparemetode ved å binde opp penger i gjenstandene, noe som gjør det vanskelig å bruke pengene impulsivt. Spareøkonom Else Sundfør advarer om at markedet er risikabelt og kun drives av tilbud og etterspørsel, og anbefaler at skins kun utgjør en liten del av en investeringsportefølje. Brage har også erfart tap, blant annet da verdien på enkelte skins falt kraftig etter en oppdatering i 2021. Likevel ser både han og Sundfør at unge investerer i utradisjonelle objekter de kjenner til, som skins og Pokémon-kort, fremfor mer tradisjonelle investeringer.
4 måneder siden
Milliardær Bjørn Rune Gjelsten er pålagt å rive et ulovlig bryggeanlegg på sin luksuseiendom på Bygdøy etter funn fra flyfoto. Plan- og bygningsetaten mener bryggen er bygget uten tillatelse, og avviser Gjelstens forklaring om at det har eksistert en brygge på stedet i lang tid. Gjelsten hevder å ha handlet i god tro og viser til tidligere tillatelser, men kommunen står fast på at dagens brygge er et nytt tiltak. Gjelsten har frist til 1. juli 2025 for å rive anlegget, og vil bli ilagt bøter ved manglende overholdelse.
3 måneder siden
En gigantisk villa ved Frognerparken i Oslo er lagt ut for salg for 500 millioner kroner, noe som tangerer Norges dyreste boligkjøp. Eiendommen, som har vært forsøkt solgt utenom det åpne markedet siden i fjor sommer, ble nylig lagt ut på Finn.no i håp om å nå et bredere publikum. Prisen ble tidligere kuttet med 100 millioner kroner. Megleren mener prisen er rettferdig, gitt eiendommens størrelse og beliggenhet. Eiendommen inkluderer åtte utleieboliger og et bruksområde på 4000 kvadratmeter. Eieren har brukt 175 millioner på rehabilitering og selger ikke på grunn av økonomiske problemer, men ønsker noe mindre.
1 måned siden
Tomme sykehusbygg på Dikemark i Asker koster Oslo universitetssykehus (OUS) store summer i strøm, primært for å unngå frostskader. OUS har brukt rundt 18 millioner kroner årlig på strøm og fjernvarme. Sykehusdriften avvikles snart, og OUS planlegger å selge bygningene i 2025. Oslo kommune eier også store deler av området og har brukt betydelige midler på vedlikehold. Asker kommune ønsker at salget fremskyndes, og ser potensial for et nytt lokalsamfunn med boliger og næring. Tidligere planer om at Asker kommune skulle kjøpe eiendommen ble skrinlagt på grunn av økonomisk risiko.
3 måneder siden
En stor eiendom i Elvegata, Trondheim, er igjen til salgs for 55 millioner kroner etter flere forsøk på å finne en kjøper. Selger, Stian Bergh, har tidligere forsøkt å sette prisrekord i Trøndelag med eiendommen. Prisantydningen startet på 59 millioner, men er nå redusert. Megler Rune Øverlie i Krogsveen forteller om stor interesse på nett, men få konkrete bud. Bergh kjøpte eiendommen i 2011 for 8,8 millioner og har totalrenovert den. Boligmarkedet i Trondheim har hatt en svakere utvikling enn andre store byer i Norge.
1 måned siden
Markus Arnesen (22) investerer alle sparepengene sine i kryptovaluta for å realisere boligdrømmen, og kjøpte sin første bolig som 19-åring etter å ha investert konfirmasjonspenger i Bitcoin. Flere eksperter, inkludert Finanstilsynet, advarer mot denne sparemetoden på grunn av høy risiko og kriminell aktivitet. Arnesen selv er ikke redd for å tape pengene, da han mener han har tid til å ta risiko. Kryptoentusiast Torbjørn Bull Jensen tror flere unge vil følge etter, fordi boligprisene stiger raskere enn tradisjonell sparing. Ekspertene er enige om at boligprisveksten er et problem, men anbefaler forsiktighet og understreker at man risikerer å miste alt.
4 dager siden
El Salvador måtte gi opp bitcoin som offisiell valuta. Bitcoin-entusiaster strømmer likevel fortsatt til landet.
2 måneder siden
Ein huseigar i Sunnfjord står i ein vanskeleg situasjon der huset hans er omringa av ein europaveg og eit sandtak. Huseigaren har forsøkt å få kommunen til å overta eigedommen, men kommunen avviser dette og peikar på Firda Billag som ansvarleg. Firda Billag meiner på si side at det er kommunen som må løyse saka. Huseigaren er bekymra for støy og ulemper frå anleggsarbeidet med Hafstadtunnelen. Juridiske ekspertar meiner at huseigaren kan ha rett til innløysing av eigedommen etter oreigningslova eller grannelova.
7 dager siden
Oslos søppelanlegg ved Haraldrud var nede i 77 døgn i 2023 på grunn av eksplosjoner av lystgass-beholdere. Disse hendelsene førte til ekstra kostnader på 50 millioner kroner for Renovasjonsetaten, som måtte dekke reparasjoner, leie av alternative forbrenningsanlegg og tapte inntekter fra fjernvarmeproduksjon. Lystgass-beholdere kastes ofte feil, enten i restavfall eller på gaten, noe som øker risikoen for eksplosjoner i søppelanlegget. I fjor eksploderte lystgass-beholdere rundt 200 ganger, i snitt 3-4 ganger i uken. Renovasjonsetaten har testet sensorteknologi for å sortere ut lystgass-beholdere før forbrenning, og planlegger å utvide dette tiltaket. Direktøren foreslår også å etablere egne beholdere for lystgass i byen for å hindre feilplassering og redusere faren for eksplosjoner. Kostnadene kan ende opp som økte renovasjonsgebyrer for Oslos innbyggere.
3 måneder siden
Avfallsselskapet Avfall Sør i Kristiansand bytter ut 30.000 søppeldunker på grunn av ny teknologi med databrikker for registrering av tømminger. De gamle dunkene, hvorav mange er i god stand, sendes for det meste til utlandet for resirkulering. Naturvernforbundet og andre miljøorganisasjoner kritiserer utskiftningen som sløseri og lite miljøvennlig, og mener det er mulig å oppgradere de gamle dunkene. Avfall Sør hevder at utskiftningen er nødvendig for å møte nasjonale standarder og for å forbedre arbeidsforholdene for renovatørene. Beboere har reagert på utskiftningen og mener de gamle dunkene er fullt brukbare. Kostnaden for utskiftningen er estimert til mellom 2 og 3 millioner kroner.