Voldssaker mot realityprofil i Trondheim henlagt av politiet
En norsk realityprofil ble i fjor etterforsket for flere voldshendelser i Trondheim. Politiet har nå konkludert i sakene etter etterforskning.
En norsk realityprofil ble i fjor etterforsket for flere voldshendelser i Trondheim. Politiet har nå konkludert i sakene etter etterforskning.
En realityprofil i 20-årene ble i fjor sommer mistenkt og etterforsket for to separate voldshendelser som skjedde samme natt i Trondheim sentrum. Den ene hendelsen involverte et kjærestepar og ble filmet, med videoen spredt i sosiale medier.
Videoen viste et basketak hvor realityprofilen slo mot kvinnen. Mens kvinnen hevdet hun ble slått uprovosert, forklarte realityprofilen at han handlet i selvforsvar eller slo etter provokasjon.
Politiet har nå henlagt denne saken, da etterforskningen støtter realityprofilens forklaring om forutgående provokasjon. Den andre saken fra samme kveld, hvor en annen kvinne var fornærmet, er avgjort med en påtaleunnlatelse, noe som innebærer at påtalemyndigheten anser ham som skyldig, men lar være å ta saken til retten, med en prøvetid på to år.
Mette Kollstrøm
VG
Norges Domstoler
Politi
Trondheim
Statsledere fra JEF-landene, inkludert Norge, diskuterte europeisk sikkerhet og Ukraina-støtte under et toppmøte i Oslo. Statsminister Støre og Finlands president Stubb tok initiativ til en telefonsamtale med USAs president Trump om en mulig 30-dagers våpenhvile i Ukraina. Parallelt har Norge og 36 andre land støttet opprettelsen av en spesialdomstol for å straffeforfølge russiske ledere for angrepskrigen. Russland markerte Seiersdagen med en stor militærparade i Moskva, hvor president Putin legitimerte Ukraina-krigen, med Kinas president Xi Jinping som æresgjest.
Krigen i Gaza fortsetter med over 51.000 drepte palestinere og en alvorlig humanitær krise. Tidligere norsk diplomat Kai Eide argumenterer for at europeiske land bør vurdere sanksjoner mot Israel. Samtidig krever SV at finansminister Jens Stoltenberg redegjør for Stortinget om Oljefondets investeringer i selskaper som kan knyttes til Israels okkupasjon og krigføring, spesielt etter Netanyahus nylige planer for Gaza.
Regjeringen, ved justisministeren, forbereder endringer i politiloven som kan åpne for generell bevæpning av politiet i daglig tjeneste. Dette begrunnes med en negativ utvikling i trusselbildet og et vedvarende høyt trusselnivå. Politidirektoratet vil få myndighet til å beslutte omfanget av bevæpningen. Forslaget har bred politisk støtte i Stortinget og forventes vedtatt raskt.
Aker-konsernet gjennomfører en omfattende restrukturering av sine grønne investeringer. Det grønne investeringsselskapet Aker Horizons fusjoneres med morselskapet Aker etter et verdifall på 96 prosent siden børsnoteringen. Kjell Inge Røkke erkjenner feilvurderinger og at lønnsom havvind og hydrogen i Norge ligger lenger frem i tid enn antatt. Aker kjøper også Aker Carbon Captures eierandel i fellesforetaket SLB Capturi.
Spenningen mellom India og Pakistan er høy etter rapporterte pakistanske droneangrep mot indiske stillinger i Kashmir og Punjab, samt tidligere kamper langs kontrollinjen. Pakistan hevder å ha skutt ned flere indiske fly. Konflikten utspiller seg også med økonomisk press, der India forsøker å påvirke Pakistans IMF-lån og har truet med vanntilførselen, mens Pakistan avviser anklager om terrorstøtte.
USAs finansminister Scott Bessent og Kinas visestatsminister He Lifeng møtes i Genève for handelssamtaler, preget av svært høye gjensidige tollsatser. President Donald Trump har antydet en mulig reduksjon av tollsatsen mot Kina fra 145 til 80 prosent, men Det hvite hus presiserer at USA ikke vil senke tollen ensidig uten innrømmelser fra Kina. Analytikere forventer vanskelige forhandlinger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!