Meta endrer sin strategi ved å fjerne faktasjekk på Facebook og Instagram, og overlater moderering til brukerne. Selskapet avslutter samarbeidet med tredjeparts faktasjekkere.
Meta begrunner dette med at faktasjekkerne har vært for partiske og skadet tilliten. Samtidig har selskapet donert en million dollar til Trumps innsettelsesfond og utnevnt en av Trumps samarbeidspartnere til styret, noe som tolkes som en støtte til Trumps politikk.
Kritikere frykter at disse endringene vil føre til økt spredning av desinformasjon, polarisering og mer skadelig innhold, da tidligere hendelser har vist at manglende moderering kan føre til vold og hatkriminalitet. Det er også påvist at løgner sprer seg raskere enn korreksjoner.
3 måneder siden
Meta dropper faktasjekk på Facebook og Instagram, og overlater moderering til brukerne gjennom «community notes». Selskapet fjerner også retningslinjer rundt sensitive temaer. Dette skaper bekymring for spredning av løgn og desinformasjon, da tidligere hendelser viser at manglende moderering kan føre til vold og hatkriminalitet. Det er også påvist at løgner sprer seg raskere enn korreksjoner. Kritikere mener at tech-sjefer prioriterer økonomiske interesser og politisk innflytelse fremfor demokrati og ytringsfrihet, og at dette kan få alvorlige konsekvenser.
3 måneder siden
Meta, tidligere kjent for å bekjempe falske nyheter, endrer nå sin strategi. Selskapet avslutter samarbeidet med tredjeparts faktasjekkere og vil i stedet støtte Donald Trumps politikk. Mark Zuckerberg begrunner dette med at faktasjekkerne har vært for partiske og skadet tilliten. Det nye systemet vil basere seg på brukerrapportering, likt X sin modell. Kritikere frykter økt desinformasjon, polarisering og mer skadelig innhold. Meta har også donert en million dollar til Trumps innsettelsesfond og utnevnt en av Trumps samarbeidspartnere til styret.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!