Vintips: Viner som blir bedre med lagring – Slik modnes vin
1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
1 artikkel
1 måned siden siste oppdatering
Laster oppsummering...
Laster hovedpunkter...
Ukens vintips presenterer viner som forbedres med lagring, og forklarer hvordan kjemiske prosesser endrer vinens aroma fra fersk frukt til mer komplekse smaker. Artikkelen anbefaler flasker som er gode nå, men som vil smake enda bedre etter noen år i kjelleren.
Modnet vin utvikler nye aromaer som tørket frukt, sopp og lær, i motsetning til ung vin som smaker av ferske frukter og bær.
Kjemiske molekylbindinger i vinen løses opp og danner nye aromakomponenter når vinen lagres på fat eller flaske.
Ukens anbefalte viner er drikkeklare nå, men vil alle smake bedre og utvikle seg positivt etter noen års videre lagring.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!