Det svenske finanstilsynet har ilagt Klarna en bot på 500 millioner svenske kroner for brudd på hvitvaskingsregler.
Undersøkelser fra 2021 til 2022 avdekket mangler i risikovurderinger og rutiner for kundekjennskap, noe som førte til det høye gebyret.
4 måneder siden
Den svenske betalingsgiganten Klarna har fått et gebyr på 500 millioner svenske kroner for brudd på hvitvaskingsregler. Det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen (FI), gjennomførte et tilsyn som dekket perioden fra 1. april 2021 til 31. mars 2022. Tilsynet avdekket at Klarna manglet nødvendige rutiner og retningslinjer for å forhindre hvitvasking. FI vurderte at det ikke var grunnlag for å gi selskapet en advarsel eller trekke tilbake godkjenningen, men ilagte i stedet gebyret som straff. Gebyret markerer en betydelig reaksjon mot manglende overholdelse av regelverket.
4 måneder siden
Det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen, har ilagt betalingsselskapet Klarna et gebyr på 500 millioner svenske kroner for brudd på hvitvaskingsregler. Undersøkelsene, som dekket perioden fra 1. april 2021 til 31. mars 2022, avdekket flere mangler i selskapets risikovurderinger og rutiner for kundekjennskap. Blant annet manglet vurderinger av hvordan Klarnas produkter kan brukes til hvitvasking og terrorfinansiering. Ifølge Daniel Barr, sjef i Finansinspektionen, er det avgjørende at slike regler følges for å forhindre kriminell utnyttelse av finansielle tjenester. Gebyret er fastsatt med tanke på både alvorligheten av bruddene og Klarnas finansielle kapasitet.
4 måneder siden
Det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen, har ilagt betalingsselskapet Klarna et gebyr på 500 millioner kroner for brudd på hvitvaskingsregler. Undersøkelsen, som dekket perioden fra 1. april 2021 til 31. mars 2022, avdekket betydelige mangler i selskapets risikovurderinger og rutiner for kundekjennskap. Blant annet manglet vurderinger av hvordan bankens produkter kunne brukes til hvitvasking og terrorfinansiering. Daniel Barr, sjef i Finansinspektionen, understreker viktigheten av å følge hvitvaskingsregler for å forhindre at selskaper blir utnyttet av kriminelle. Tilsynet mener at overtredelsene er alvorlige nok til å rettferdiggjøre det store gebyret.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!