Stein Lier-Hansen tiltalt for utroskap og korrupsjon: Rettssak starter 2026
Tidligere Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen står overfor en omfattende rettssak. Han er tiltalt for grov økonomisk utroskap og korrupsjon.
Tidligere Norsk Industri-leder Stein Lier-Hansen står overfor en omfattende rettssak. Han er tiltalt for grov økonomisk utroskap og korrupsjon.
Rettssaken mot Stein Lier-Hansen, tidligere leder i Norsk Industri, er berammet til å starte 21. januar 2026 i Oslo tingrett. Det er satt av åtte uker til behandlingen av saken.
Økokrim har tatt ut tiltale mot Lier-Hansen for grov økonomisk utroskap, hvor han anklages for å ha påført Norsk Industri urettmessige kostnader på rundt 10,6 millioner kroner i perioden 2016 til 2023, knyttet til utgifter som jakt, hytter og restaurantbesøk. Han er også tiltalt for grov korrupsjon, mistenkt for å ha mottatt cirka 1,9 millioner kroner fra en person som fakturerte Norsk Industri. Lier-Hansens forsvarer har uttalt at han stiller seg uforstående til korrupsjonsanklagen.
To andre personer er også tiltalt for medvirkning til grov økonomisk utroskap, og en av dem også for grov hvitvasking, men begge nekter straffskyld. Saken ble initiert etter avsløringer fra E24.
Stein Lier-Hansen
Peter Mandt
Norsk Industri
Økokrim
Oslo tingrett
E24
Oslo
Russland markerte Seiersdagen med Kinas president Xi Jinping som fremtredende gjest, samtidig som Moskva innførte strenge sikkerhetstiltak grunnet ukrainske droneangrep. Parallelt truer USAs president Trump Russland med sanksjoner for å oppnå en 30-dagers våpenhvile i Ukraina, et forslag Ukraina har akseptert. Storbritannia planlegger også sanksjoner mot Russlands skyggeflåte for å svekke landets krigsmaskineri og oljeinntekter.
President Trump har initiert en utredning om et amerikansk statlig investeringsfond, og USAs finansdepartement har i den forbindelse kontaktet det norske Oljefondet for å lære av deres erfaringer. Samtidig har Pentagon startet prosessen med å dimittere transkjønnede soldater som ikke frivillig forlater tjenesten, i tråd med en presidentordre. Trumps kutt i internasjonal bistand, inkludert nedleggelse av USAID, møter sterk kritikk fra blant andre den norske milliardæren Tore Lærdal.
Prisveksten i Norge falt til 2,5 prosent i april, delvis grunnet et markant fall i matprisene, mens kjerneinflasjonen sank til 3,0 prosent. Samtidig fusjonerer Aker sitt grønne investeringsselskap Aker Horizons inn i morselskapet, etter at Kjell Inge Røkke innrømmer feilvurderinger og overambisiøsitet. Industrikonsernet Orkla rapporterer en økning i resultat før skatt på 28 prosent i første kvartal, til 2,16 milliarder kroner.
Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk fra opposisjonen for endret budskap om krigsfare, etter nylig å ha uttalt at Norge må være forberedt på krig. Internt i LO har redaksjonskomiteen lagt frem et forslag om å forbedre AFP-ordningen for å sikre den for flere arbeidstakere. Samtidig viser tall en betydelig økning i antall statlige ledere med lønn over to millioner kroner, noe som vekker debatt.
Den erfarne norske diplomaten Kai Eide argumenterer for at europeiske land bør vurdere sanksjoner mot Israel grunnet situasjonen i Gaza, som han kaller et moralsk sammenbrudd. Samtidig pågår konflikten mellom India og Pakistan på flere fronter, inkludert økonomisk press og trusler om vannforsyning. FNs visegeneralsekretær for politikk, Guy Ryder, beskriver FNs sikkerhetsråd som «til dels dysfunksjonelt» og ute av stand til å håndtere kriser som Gaza og Ukraina effektivt.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!